Артем Шейнин - біографія, фото, особисте життя, національність, дружина, діти, зріст і вагу 2019

Anonim

Біографія Артема Шейнина

Артем Григорович Шейнин - журналіст, член Академії російського телебачення, телеведучий передач «Перша студія» та «Час покаже», один з творців програми «Познер», автор ряду книг на військову тематику і гучного висловлювання «я теж вбивав».

На фото: журналіст і телеведучий Артем Григорович Шейнин Багато цінують його за досвід, професіоналізм, відповідальність, талант і відданість своїй справі. Однак деякі колеги і глядачі вважають обурливим його поведінку на телеканалі, коли він в ефірі дозволяє собі образи і навіть рукоприкладство щодо запрошених учасників ток-шоу.

Дитинство і юність

Майбутній неоднозначний телеведучий з'явився на світ 26 січня 1966 року в Москві. За однією з неофіційних версій, він - єврей, по інший - має якутські і російське коріння. Ріс він у неповній сім'ї.

Артем Шейнин (в центрі) в студентські роки Його мамі, однією ростити сина, доводилося багато працювати. Вихованням онука займалися в основному дідусь з бабусею. За деякими даними, його дід, Григорій Юхимович Шейнин був працівником МЗС, учасником ВВВ, в'язнем ГУЛАГу, засудженим за сумнозвісною 58 статті і звільненим в 1955 році зі зняттям судимості.
У шкільні роки улюбленою книгою юнака був тритомник «Історія дипломатії» під ред. Володимира Потьомкіна. Крім навчання, він із захопленням займався рукопашним боєм.

Артем Шейнин під час армійської служби Відразу після отримання атестата про повну загальну середню освіту в 1983 році в інститут він не надійшов, тому через рік потрапив на строкову службу до Афганістану, чого і бажав (за його словами). У складі контингенту радянських військ йому довелося взяти участь в десятках небезпечних бойових операцій. На «неоголошену війну» він багато випробував і пережив, і в 1986 році повернувся додому в званні сержанта повітряно-десантних військ. Поступив на істфак МДУ ім. М.Ломоносова, на кафедру етнографії (з 1992 р - етнології). Найбільш важким і нелюбимим предметом для нього була англійська мова.

розвиток кар'єри

Після отримання диплома в 1993 році він працював антропологом і, в силу специфіки професії, багато їздив по країні, побувавши в найвіддаленіших її куточках: на Сахаліні і Чукотці. Одного разу він прочитав в газеті оголошення про кастинг на РТР на роль ведучого ток-шоу «Нескінченна подорож» і відправився на прослуховування. Пройти його 28-річному Артему тоді не вдалося, але продюсер Тетяна Фоніна дала йому слушну пораду - спробувати себе в написанні сценаріїв.

Артем Шейнин багато подорожує В результаті в 1995 році молодий чоловік почав співпрацювати з телеканалом «Росія», писати сценарії телепрограм про далекі мандри. З появою в 1997 році нової щотижневої передачі «Національний інтерес» він став одним з її редакторів. Також журналіст-початківець брав участь у створенні низки документальних проектів каналу НТВ, включаючи «З'їзд переможених», «Афганський капкан», був провідним редактором передач «Забутий полк» і «Разом».

Артем Шейнин і Володимир Познер На початку 2000-х почалося його плідну співпрацю з метром вітчизняної тележурналістики Володимиром Познером. Аж до 2008 року він працював шеф-редактором його аналітичної програми «Пори», а після її закриття (через обмеження можливості «відкрито говорити про найбільш важливі речі і критикувати») почав керувати його нової передачею «Познер».
У період з 2007 по 2009 рік він працював на комерційному розважальному каналі «2х2» як актор озвучування. Голосом Артема Григоровича кажуть персонажі мультсеріалів «Злісний хлопчик», «Aqua Teen Hunger Force», «Доктор Кац».
У 2008-му на Першому каналі відбувся прем'єрний показ серії фільмів про поїздку Познера, Івана Урганта і американського письменника Брайана Кана по США під загальною назвою «Одноповерхова Америка», в створенні якої Шейнин взяв безпосередню участь в якості креативного продюсера. Разом зі знімальною групою він здійснив подорож по маршруту, описаного в знаменитій однойменній книзі Ільфа і Петрова, познайомившись з життям звичайних громадян цієї країни.

З-під пера Артема Шейнина вийшло кілька книг Паралельно з основною роботою журналіст займався літературною творчістю: у 2012 році видав повість про роки служби в Афганістані «Мені пощастило повернутися», в 2015-му написав книгу «Десантно-штурмова бригада». Час покаже. Випуск з Артемом Шейнін У 2016 році, після відходу Петра Толстого, одного з провідних політшоу «Час покаже», в велику політику (в зв'язку з обранням депутатом і віце-спікером Держдуми), його посаду запропонували Шейнін. Він приступив до роботи, намагаючись разом з колегами, Анатолієм Кузічевим і Катериною Стриженова, виносити на обговорення тільки соціально-значимі теми, робити дискусії цікавими і змістовними.

Особисте життя Артема Шейнина

Телеведучий одружений другим шлюбом. У нього троє дітей: син Дмитро, що з'явився на світ в 1989 році, від першого шлюбу, а дочка Дарина (2001 р.н..) І син Григорій (2009 р.н.), народжені його нинішньою дружиною Ольгою

Артем Шейнин і син Дмитро Його дружина займається будинком і дітьми. За професією вона хімік, але на момент їхнього знайомства працювала в сфері бізнесу.

Дочка Артема Шейнина - Дарина У вільний час телеведучий займається боксом і йогою, любить подорожувати. Особливо йому подобається Італія. Він називав її країною, близькою йому за духом.

Артем Шейнин зараз

У 2017 році тележурналіст був телеведучим політшоу «Перша студія» та отримав за свою успішну діяльність на цій передачі номінацію на ТЕФІ. Однак його різкі зауваження щодо Заходу і манера ведення передачі сприймалися телеглядачами неоднозначно. Артем Шейнин в гостях у Захара Прілепіна Наприклад, в ході квітневого випуску він виніс в студію відро з коричневим вмістом і написом «г * вно» для гостя, українського оглядача Сергія Запорізького. Критики його звинувачували в неполіткорректності, в нагнітанні напруженості між РФ та іншими країнами.
Після закриття цього проекту в липні 2017 він став основним провідним політшоу «Час покаже». В ході випуску, присвяченого загибелі учасника конфлікту на сході України, бійця ДНР, Арсена Павлова (Мотороли), Артем виступив на його захист і оголосив, що теж вбивав людей. Це висловлювання викликало широкий громадський резонанс.
Розділилися думки глядачів і в оцінці дій популярного оглядача в ході передачі, коли він накинувся на посмів йому заперечити журналіста з США Майкла Бома. Однак харизматичний телевізійник і не думав шкодувати про свій вчинок. Він порекомендував «високоморальною людям», що засудив його поведінку, дивитися дитячі або кулінарні передачі. Артем Шейнин і Майкл Бом Не всім телеглядачам сподобалася також влаштована Артемом Григоровичем на передачі «Час покаже» клоунада з проханнями, стоячи в масці на колінах. А в грудні того ж року гостя передачі Ксенія Собчак заявила, що Шейнин приписав їй неіснуючі висловлювання з метою виставити її в поганому світлі.