Що краще: будинок або квартира?

Anonim
Перед кожним з нас постає питання про покупку власного житла. Відразу виникає і нове питання: а де ж краще жити - в квартирі або будинку? І чим відрізняється таке проживання?

Переваги та недоліки квартири

Для більшої частини міського населення звична життя в квартирах. Саме багатоквартирні будинки становлять більшу частину житлових будівель в центральних міських кварталах. Що, на жаль, збільшує ризик отримати галасливих сусідів, свердлувальних стіни по вихідним і співаючих ночами.
Близькість до центру означає і розвинену інфраструктуру вашого району - сфера послуг, від лікарень до продуктових магазинів, розташовується не далі 10 хвилин ходьби від будь-якого будинку.

Перевагою багатоквартирних будинків є більш простий доступ до міської інфраструктури Але квартира в центрі означає і міський шум 24 години на добу. Особливо біля многополосних вулиць і центральних площ, на яких влаштовуються свята і гучні концерти.
Головна перевага квартири - це полегшена інфраструктура житлових служб. Площа кімнат менше, тому і на прибирання потрібно менше часу. А труби і зв'язки проводів приховані в стінах. Але якщо трапляється поломка на газопроводі або по водопровідному стояка, до усунення незручності страждає весь під'їзд.

Приватний будинок: плюси і мінуси

Приватний будинок передбачає більш спокійне і розмірене життя і дуже подобається всім любителям природи і здорового способу життя. Людям подобається представляти свій маленький городик з продуктами, вирощеними власноруч. Або стежку, що веде від порога будинку в лісок, до річки або дикого лужку.
Це також гарна можливість для людей з різними захворюваннями: в приватному секторі, як правило, екологія і повітря тут набагато чистіше, ніж в міських кварталах.
Гострою проблемою для таких приватних будинків може стати транспортне сполучення з містом: транспорт ходить рідко і не завжди за розкладом.А під час негоди може і зовсім не приїхати. Так що варто подбати і про придбання машини, якщо у вас її немає.
Плюсом будинку може стати велика площа, на якій можна здійснити всі мрії: крім спалень і залів облаштувати басейн, більярдну, сауну, бібліотеку - все, про що так давно мріялося. Але велика площа звертається і в величезний мінус, коли справа стосується прибирання та профілактичного ремонту електричних і трубопровідних повідомлень.

Що таке «таунхаус»?

Останнім часом на ринку нерухомості з'явилася хороша альтернатива перших двох варіантів - таунхауси. Таунхаус являє дво- або триповерхові будинки напівквартирного виду. При цьому в кожну квартиру є окремий вхід. Крім того, кожен таунхаус зазвичай має своє місце для паркування і невелику земельну ділянку.
Квартали таунхаусів мають більш розвинену інфраструктуру в порівнянні з тими ж приватними секторами і котеджними містечками, тому що знаходяться в межах міста, іноді - в центрі міста.
Коштують такі таунхауси приблизно стільки ж, скільки і квартири, і призначені для жителів середнього і економ-класу. Слід зазначити, що ціни на майже будь-яке житло в містах України і Росії досить великі. Скажімо, вартість однокімнатної квартири в новому будинку і хорошому районі може бути порівнянна з ціною, яку попросять за квартиру в старій «хрущовці». Отже, сильно економити на житло безглуздо: краще відразу вибирати якісне.

Деякі типи елітного житла поєднують комфорт і зручне розташування Редакція зазначає, що елітне житло будь-якого типу буде очевидним чином перевершувати більш дешеві аналоги як по комфорту, так і за технічними характеристиками.