Колишній директор заводу, борючись з депресією, вибудував хатинку на курячих ніжках

Anonim
Творіння Василя Козина може повертатися дверима до гостей, а до лісу задом.
Хатинку на курячих ніжках Василь Козин вибудував за всіма правилами. Вона, як і в російських казках, здатна повернутися до лісу задом, до гостя - передом. Ідея побудувати таку споруду прийшла колишньому керівнику пітерського заводу з виробництва мінеральної води після того, як бізнес перестав приносити йому радість життя. Втома і депресія могли привести Козина до пляшки, але він вважав за краще зайнятися тим, що йому було цікаво: купив землю в селищі Ульянівка і став будувати хатинку на курячих ніжках, перед цим перегорнувши чимало ілюстрованих російських казок і навіть відвідавши новгородський музей дерев'яного зодчества.

Ідея навіяна російськими казками Спочатку Козин вибудував макет будиночка, потім вирізав кілька варіантів дерев'яних ніжок, поки не знайшов найкращий. Друг екс-бізнесмена, за освітою архітектор, ретельно вирахував, чи зможуть ніжки такої форми витримати хатинку вагою в п'ять тонн. Виявилося, зможуть, тільки от від дерев'яних ніжок довелося перейти до залізобетонних. Зварюванням довелося зайнятися самому. Козин п'ять днів провів на курсах зварників, потім сам з'єднав всі конструкції, забетонував їх, обштукатурити і пофарбував. Хатинку поставили на ніжки, а поворотний пристрій, запозичене від крана «Івановець», легко повертає її навколо своєї осі.

Майстерня Василя продовжує працювати Козин зізнався, що хатинка без вікон і без дверей, як в російських казках, виглядала не надто презентабельно. Довелося зробити і те, і інше. Двері вийшла невеликого розміру, але через неї цілком можна забратися всередину хатинки. Це часто роблять молодята, які приїжджають в Ульянівку з Санкт-Петербурга, щоб зробити пам'ятні знімки. Власник будівлі вже думає про те, як захистити своє творіння від псування і зловмисників, адже нестандартна споруда викликає непідробний інтерес оточуючих.
Планів у Козина в будівництві власного «Лукомор'я» чимало. «Бабу-ягу потрібно доробити, Лісовика змайструвати, - цитує майстра Інтернет. - Ланцюг золота є, кота з дерева на неї посаджу.З хозблока вийде хороший замок, на даху хочу посадити Змія Горинича. Якщо вийде у нього вогонь вивергати - буде просто здорово ».
Редакція «» бажає автору хатинки, щоб всі його мрії втілилися в життя.