З чого роблять пиво?

Anonim
Смачне і ароматне пиво здавна було одним з найулюбленіших спиртних напоїв. Цей ігристий напій не тільки втамовує спрагу, а й дарує радість і радість. Однак важливо не тільки бути пивним гурманів, а й знати, з чого пиво роблять.

Повний солод

За середньовічними мірками пиво повинно варитися винятково з солоду, хмелю і води. Багато великі пивоварні заводи і сьогодні дотримуються цієї технології. Пиво - в першу чергу, продукт бродіння. А основна сировина для бродіння - ячмінний солод. Саме солод - основний компонент для виробництва світлого пива. Але насправді зброджувати можна далеко не тільки солод. Для приготування пива годяться, наприклад, пшениця, кукурудза, сорго, рис і так далі.

Солод найчастіше готують з ячменю Так, темний, світлий або спеціальний солод - головне сировину пивоваріння, але багато відомих західні марки вже давно виробляють свій продукт з несоложеного ячменю або несолодженого пшениці, і смак від цього зовсім не страждає.

Навіщо в пиві хміль?

Звичний гіркуватий смак і специфічний аромат надає пиву хміль. Використовують його з Середньовіччя, не раніше. А до цього в пивоварінні застосовували грюйт, збір різних трав. Грюйт досі в пошані у багатьох пивоварів з Великобританії і Бельгії, і їх пиво виходить не менш смачним.

Шишечки хмелю і екстракт з них використовуються для надання пиву смаку і аромату В принципі першорядної ролі хміль не грає, і багато прославлених західні марки поряд з хмелем широко використовують інші спеції: апельсинову цедру, корицю, коріандр, ваніль, гвоздику, перець і багато іншого.

Дріжджі для виробництва пива

Оскільки, як зазначалося вище, пиво - цілком і повністю продукт бродіння, без дріжджів ніяк не обійтися. З 1881 року використовують спеціально виведені для пивоваріння пивні дріжджі, число культур яких постійно збільшується. Але і сьогодні є пивовари, які є прихильниками старих традицій і використовують дикі дріжджі з повітря. Така любов до середньовічних традицій характерна, наприклад, для маленьких бельгійських броварень. Дріжджі, зрозуміло, можуть бути дуже і дуже різними. І від цих відмінностей безпосередньо залежить смак пива.
Якісне розливне пиво здатне урізноманітнити дозвілля і допомогти розслабитися у вихідні і будні. Однак краще пити пиво визнаних марок, щоб порадувати смакові рецептори і зберегти здоров'я.
Редакція рекомендує дотримуватися помірності у вживанні будь-яких алкогольних напоїв.