Світова скульптура переживає справжній меблевий бум

Anonim
Предмети меблів, виявляється, можуть прикрашати не тільки наші вітальні та спальні.
Вулиці і площі всіх міст світу радують перехожих витонченими і нарочито грубими, безвісними або зійшли з книг предметами меблів. Наприклад, пам'ятник стільцю є у Кракові (Польща), в Мідделбург (Нідерланди), в Торонто (Канада), в Осло (Норвегія), в Грузії, в Женеві (Швейцарія) в Мінську (Білорусь), в Гвадалахарі (Мексика), в маца (Італія), в Празі (Чехія).

Пам'ятник стільцю в Женеві, Швейцарія У Німеччині це взагалі якась пандемія: скульптурні статуї стільців мають Кобленц, Нюрнберг, Дюссельдорф, Берлін. Не відстає і Україна: Бердянськ, Харків, Одеса, Мелітополь. Росія перевершує весь світ кількістю пам'ятників стільця і ​​меблів взагалі.

Пам'ятник табурету в в Пермі, Росія Будь-який хоч трохи поважає себе російський місто встановило таку скульптуру в якомусь улюбленому всіма городянами парку, на набережній або просто на галасливій вулиці: Москва, Санкт-Петербург, Йошкар-Ола, Воронеж, Усть-Каменногорск , Дубна, Красноярськ … до речі, в Санкт-Петербурзі і в Москві є не по одному такому пам'ятника стільця, а по три в кожному місті! І все це тільки про стільці … Але ж є ще пам'ятники диванів, табуретів, шаф, столів, лавок і т.д.! Наприклад Інтернет-магазин меблів ВашДомМебель демонструє весь цей шикарний асортимент меблів, якими, можливо, в майбутньому вдячні нащадки спорудять свої пам'ятники.

Пам'ятник дивану Обломова в Ульяновську Неможливо, звичайно, побачити всі ці пам'ятники на власні очі.Але, повірте, ви відчуєте феєрверк емоцій, побачивши, наприклад, в Інтернеті пам'ятник обломовского дивану в Ульяновську з філософської написом на ньому: «Тут я зрозумів поезію ліні і буду вірний їй до труни, якщо тільки потреба не змусить взятися за лом і лопату. Іван Гончаров. Симбірськ. 1849 рік ».

Пам'ятник стільцю в Воронежі, Росія Друзі! Світ так дивний. Люди прагнуть пізнати його і відправляються в екскурсійні тури, пляжні тури, гастрономічні тури, шоп-тури, секс-тури … Редакція виходить з ініціативою: а не слабо вам зібрати колекцію фотографій пам'ятників меблів, зроблених власноруч на місцях меблевої слави ?!