19% школярок заражаються при втраті невинності

Anonim
Останній звіт адміністрації США шокував общественность- опиняється 1/5 частина юних американок хвора з самого початку статевого життя. .
«Епідемія ЗПСШ (захворювань, які передаються статевим шляхом) серед дівчаток-тінейджерів досягла таких розмірів, що ігнорувати її вже неможливо, - пише автор дослідження доктор Семі Л. Готліб, представник відділу по запобіганню поширення захворювань, що передаються статевим шляхом Центру по контролю і профілактиці захворювань США. - Сексуальне здоров'я - важлива частина здоров'я нації і благополуччя молоді. Ми занадто довго проявляли зайву делікатність в області сексуального здоров'я тінейджерів, і тепер зобов'язані допомогти нашим дітям подолати виниклі у них проблеми ».
В ході дослідження була зібрана інформація про 838 дівчаток в віках від 14 до 19 років. Виявилося, більше третини дівчат хворі різними вірусними захворюваннями. Самі з них распространенние- вірус папіломи людини (18%), хламідіоз (4%) і гонорея. Більш того, в рік отримання першого сексуального досвіду з одним-єдиним партнером, 19,2% дівчаток заражалися ЗПСШ.
«Щоб впоратися зі ситуацією, що склалася, необхідно сексуально просвіщати молодь якомога раніше. «Більшість людей вперше вступають в статевий контакт до 19 років і нам треба зробити все, щоб підготувати їх до цього», - заявила Готліб. Більш того, вона переконана, що дівчаткам в 11-12 років необхідно робити щеплення від вірусу папіломи людини. «У нас є ефективна і безпечна щеплення, яка може запобігти найстрашніші наслідки вірусу папіломи людини - рак шийки матки», - пояснює Готліб.
З 1,5 мільйонів випадків захворювання хламідіозом і гонореєю в США в 2008 році 409,5 тисяч припадають на дівчаток у віці від 15 до 19 років. Вчені також з'ясували, що афро-американки і раніше хворіють ЗПСШ частіше, ніж представниці будь-який інший етнічної групи в США.