Найбільші банківські шахрайства в світі

Anonim
Чому ж люди опускаються до таких махінацій? На що вони розраховують? Причина всіх цих дій - неефективність системи санкцій, безкарність, помилкова переконаність людей у ​​тому, що схема пройде на вищому рівні.

Популярні схеми злочинів в банківській сфері

Злочини з грошима ретельно продумуються і часто людям без спеціальної освіти їх складно навіть зрозуміти. Спробуємо розглянути "на пальцях" найпоширеніші схеми.
1. Клієнт здійснює вклади в сумнівну організацію. Результат - збагачення творців цієї організації. І звичайно ж, жоден клієнт не може примножити свої доходи тут, а просто їх втрачає. Дані махінації, як правило, мають гучну і довірчу рекламу, щоб закликати більше клієнтів.

SMS-шахрайства теж відносяться до фінансових 2. Шахрайство з боку керівників банків. Масштаб збитку тут просто величезний. Завдяки своїм знанням, деякі недобросовісні керівники примудряються отримати вигоду з клієнтів.
3. Лжепредпринимательство. Все дуже просто. Група людей створює організацію з гучним слоганом і назвою. Потім - приваблює сюди вкладників, обіцяючи їм казкові відсотки. Це - фінансові піраміди. Набравши сюди не малі гроші вкладників, компанія просто перестає існувати. А довести нічого неможливо.
4. Підприємство зареєстроване на фіктивну адресу. Людина вкладає свої кошти, а потім - це виявляється квартира, яка надалі продалася. А про гроші ніхто нічого не знає.

Фінансові піраміди стали поширеними злочинами
5. Викрадення реєстраційних документів справжніх банківських підприємств, відкриття рахунків по ним. Можна перераховувати дуже довго найвідоміші схеми махінацій. Набагато цікавіше, розглянути ті ситуації, які вважаються наймасштабнішими. Тому представляємо Вам:

Топ 10 великих злочинів з банківськими картами

Як тільки не викручуються деякі люди, щоб дістати гроші ні в чому не винних людей. На десятому місці опинився бізнесмен Танг Мінь Фунг з В'єтнаму. У 1997 році його заарештували за несплату за кредитною заборгованістю. Здавалося б - банально. Не так все просто.
Його компаньйоном був директор державної компанії «Епко» Льен Кхью Тхина. З 1990 року друзі займалися земельними махінаціями. Вони отримували найбільші кредити на мережу неіснуючих фірм. В результаті, два бізнесмени і їх чотири подільника були засуджені до смертної кари. Решта людей, які були залучені до цієї справи, і отримували чималі гроші, обійшлися позбавленням волі. Глав махінацій розстріляли. Решта смертники домоглися помилування. Їх покарання - довічне ув'язнення. Збиток - близько 280 мільйонів доларів.

Власники банківських карт - потенційні жертви шахраїв Дев'яте місце і крадіжка половини мільярда доларів з банку Китаю в 2004 році. Два менеджера відділення банку перевели цю суму на рахунки неіснуючих фірм. Вони примудрилися спокійно обмивати гроші в казино і успішно одружуватися із дівчатами їх США. Китайський суд засудив би їх до розстрілу. Але процес починається тільки в цьому році в США. Звичайно ж, відчайдушні любителі простий наживи сподіваються на гуманність органів.

Одне з найбільших шахрайств було в банку Китаю Валютний трейдер з Allfirst Financial, Джон Руснак завдав банку величезної шкоди, завдяки спритності в операціях з валютними ф'ючерсами. Було це в найбільшому банку Ірландії. Після численних махінацій, Джона засудили до семи років позбавлення волі.
Дані про махінації Сільськогосподарського банку Китаю за 2004 рік просто вражають своїми масштабами. Збиток від 51 шахрайської операції - людям не повернули жодної копійки. Тут знайдено безліч фінансових порушень при роботі з депозитами - на суму 1, 8 млрд доларів, і 3, 5 млрд доларів - за кредити. Було звільнено 64 співробітників банку, з них - 21 чоловік потрапило під суд.

Японець Тошіхіде Ігучі здійснював грандіозні розкрадання з національного банку Віце-президент американського відділення японського банку Тошіхіде Ігучі 11 років завдавав шкоди закладу.Він контролював всі фінансові операції банку, а також торгував на біржі державними казначейськими зобов'язаннями США. Підсумок - збиток в 1, 1 млрд доларів. З незрозумілих причин Ігучі вирішив зізнатися в своїх діях керівництва банку. Справа хотіли зам'яти, але не тут то було. Тепер банк не може проводити ніяких операцій на території США.
П'яте місце - Нік Лісон, трейдер. Проводив численні махінації з ф'ючерсними контрактами на фондовий індекс Nikkei. Три роки поспіль він уміло приховував свою діяльність. Після землетрусу в Кобе і обвалу Nikkei, йому довелося тікати з міста. Але не вдалося. Його заарештували. Суд в Сінгапурі засудив його до відбування терміну у в'язниці 6,5 років. Але через чотири роки його відпустили за станом здоров'я. Діагноз - рак ободової кишки.

Ринок Nikkei теж торкнулися масштабні фінансові злочини Махінації в Домініканської Республіки і втрата 2,2 млрд доларів банку. Це - дві третини держбюджету на 2003 рік. Дійові особи - пара топ-менеджерів банку на чолі з власником контрольного пакета акцій. Вони примудрилися навіть операційну систему комп'ютера банку підлаштувати під свої брудні справи.
Третє місце і втрата мільярда євро на валютних операціях у банку Австрії Bank Fuer Arbeit und Wirtschaft AG. Також банк надав нічим не обгрунтований кредит директору відомої брокерської компанії, перед самим банкрутством. Дійові особи - два директора банку. Загальний збиток за 2006 рік - 2, 56 млрд доларів. Цікаво знати, що один з директорів намагався втекти до Франції і прикривався від позбавлення волі слабким і хворим серцем. Його доставили на батьківщину в спеціальному медичному літаку для кардіологічних хворих, прямо в суд.

Джером Кервель вчинив шахрайство століття Друге місце і Джером Кервель з банку Societe Generale. Деякі люди називають махінації кервеля «шахрайством століття». Він завдав шкоди банку в 7,14 млрд доларів.

Найбільше банківське шахрайство в історії людства

Найцікавіша історія з даної галузі в поєднанні з неймовірним збитком. Це крах Bank of Credit and Commerce International в 1991 році. У суді визнали не тільки махінації з фінансами в божевільних суми грошей, а й цілковите ухилення від сплати податків, відмивання грошей.

Крах Bank of Credit and Commerce International очолив рейтинг фінансових злочинів Глави цього банку підтримували будь-якими способами міжнародний тероризм, торгували зброєю і ядерними технологіями. Вони були відомі, як хабарники. Коли банк збанкрутував, там на думку суду, були активи в 25 млрд. Доларів. Але на ділі можна було знайти меншу половину цієї суми. Отже, винуватці з Лондона і Люксембургу, Ага Хасан Абеді і Суалех Накві, в 1991 році завдали шкоди більше, ніж в 10 млрд доларів.
Фінансові злочину, як правило, більш поширені в мегаполісах. Але чи є великі міста небезпечними в усіх відношеннях? На сайті є стаття про найнебезпечніших містах в світі.