Що таке хедж-фонди?

Anonim
Хедж-фонди - спеціалізований фінансовий інструмент, основним завданням якого є отримання максимального прибутку в незалежності від того, в якому становищі знаходиться ринок. Особливою популярністю вони користуються на заході.

Мета хедж-фонду - зберегти і примножити капітал хедж-фонди відносять до одного з найбільш ризикованих варіантів вкладення грошей. Навіть при наявності особливих знань, для успіху знадобиться хороша команда, вірно обрана стратегія і досвід.

Принцип роботи хедж-фондів

Основний принцип роботи хедж-фондів - всі маніпуляції повинні відбувається тільки в рамках валютних і сировинних інструментів. Плюсом є те, що не існує будь - яких заборон і квот на використання грошових одиниць. Індустрія хедж-фондів

Типи хедж-фондів

Найбільш поширена класифікація запропонована Міжнародним Валютним Фондом (МВФ). Відповідно до неї виділяють 3 типи:
- Глобальні хедж-фонди. Такі організації працюють по всьому світу, але інвестиційні рішення приймають на основі аналізу динаміки акцій окремих фірм.
- Макро-фонди. Їх робота обмежена рамками одного національного ринку (наприклад, США). Рішення приймаються виходячи зі стану справ окремої країни.
- хедж-фонди відносної вартості. Працює в рамках фондового ринку однієї країни, купуючи недооцінені папери і продаючи переоцінені. Інвестиції в Хедж-Фонди. прибутковий Бізнес

Структура хедж-фондів

Хедж-фонд створює керуюча компанія, яка приваблює інвесторів, банки, адміністраторів і прайм-брокерів. Організація починає працювати після того, як зацікавилися інвестори передають капітал для управління та примноження. Вони ж отримують найбільший відсоток прибутку.

Схема хедж-фонду Банк-гарант відповідає за зберігання капіталу і повинен володіти незаплямованою репутацією і великим досвідом роботи.
Адміністратори хедж-фондів відповідають за бухгалтерський облік, своєчасну набряклість і залучення клієнтів.

Хедж-фонди мають більш широкі можливості поведінки при торгівлі Брокери хедж-фондів не мають права діяти самостійно, виконуючи тільки технічно операції, рішення ж залишається за компанією, що управляє. Такий фахівець повинен володіти спеціальними знаннями і навичками, для того щоб мати можливість проводити операції на біржі, займатися кредитуванням і депозитної діяльністю.

Чим хедж-фонди відрізняються від ПІФів?

1. ПІФи працюють з цінними паперами і майновими активами, хедж-фонди крім цього вкладають в валюту, дорогоцінні метали і бінарні опціони.
2. Мінімальний внесок для ПІФів - в РФ не менше 1000 рублів, для хедж-фондів - не менше 100 тисяч $.
3. ПІФи задіють тривалі інвестиційні стратегії, хедж-фонди використовують стратегії як з великим, так і з коротким терміном.

Хедж-фонди дуже популярні на заході 4. ПІФ знаходяться під жорстким контролем держави, для хедж-фондів такий контроль мінімальний.
5. Інвестором ПІФів може стати будь-який бажаючий, хедж-фонодов - тільки інвестори, які отримали певну кваліфікацію.
6. Вирішивши вийти з хедж-фонду, продати хедж можна тільки всередині організації. ПІФ дозволяє запропонувати свій пай покупцям на вторинному ринку. Редакція нагадує, що люди, які вирішили використовувати хедж-фонди, повинні добре розбиратися у всіх нюансах, мати грамотно сформований інвестиційний портфель, постійно контролювати рух і зростання бюджету. Ми бажаємо вам успіху в примноженні капіталу і пропонуємо познайомитися зі статтею про те, як стати трейдером.