Коді Сміт-МакФі (Kodi Smit-McPhee) - біографія, фото, особисте життя, дівчина, зріст і вагу 2019

Anonim

Біографія Коді Сміта-МакФі

Коді Сміт-МакФі - актор з Австралії, який заявив про себе і в Голлівуді. Він уже має знакові ролі в фільмографії - це і любитель коміксів Олександр з «Планета мавп: Революція», і Кеда з «доісторичного» блокбастера «Альфа», і Нічний Змій з франшизи «Люди Ікс». Актор продовжує експериментувати і пробувати себе в різних жанрах.

На фото: Коді Сміт-МакФі (Kodi Smit-McPhee)

Ранні роки

Коді Сміт-МакФі народився 13 червня 1993 року південно-австралійському місті Аделаїда, в родині Соні Сміт і Енді МакФі. У родині виховувався ще одна дитина - старша на 4 роки Сіано, яка теж вибрала творчу кар'єру - стала актрисою і співачкою.

Коді Сміт-МакФі в дитинстві Глава сім'ї починав як машиніст на залізниці, потім торгував металобрухтом, був рятувальником у басейну, викидайлом, професійним рестлером, поки в 35 він не зверне зайнявся акторством і реалізував себе на цій ниві акторської майстерності, знявшись майже в сотні проектів. До зустрічі з Сонею Сміт у нього вже було четверо дітей від інших відносин.

Коді Сміт-МакФі з сестрою і батьком Коди і Сіано з дитинства росли з думкою про акторське майбутнє, надихаючись успіхами батька. Через три роки після народження сина сім'я перебралася в Мельбурн, де було більше можливостей для творчого розвитку дітей, та й для кар'єри Енді.

акторська кар'єра

У 2006 році Енді отримав роль в міні-серіалі з восьми новел по розповідях Стівена Кінга. Один з кастинг-менеджерів поскаржився, що ніяк не може підшукати хлопчика для однієї з новел, і актор запропонував прослухати його сина. Яке було його здивування, коли творці серіалу жартома насварили його: «Ну і де ти стільки часу ховав таке обдарування?». В результаті Коді отримав роль Брендона в новелі «Остання справа Амні» і Джексона в серії «П'ята чверть».
«Я не знаю, де Коди навчився акторської майстерності. Мені здається, він просто спостерігав за мною і за старшою сестрою - вона з дитинства мріяла кінематографом і знімалася з трьох років », - пізніше розповідав Енді.
Після дебюту Коді він почав вчити сина всьому, що знав сам. Коли хлопцеві виповнилося 15, він уже й сам міг ділитися досвідом з МакФі-старшим.

Коді Сміт-МакФі і Ерік Бана в драмі «Забуті бажання» У 2007 році Коді Сміт-МакФі вже грав пліч-о-пліч з австралійською зіркою Еріком Бана в біографічній драмі «Забуті бажання». 11-річний Коді, що втілив на екрані хлопчика, який спостерігає, як його батько занурюється в безодню божевілля, зірвав глядацькі овації. Коди отримав відразу дві номінації на премію Австралійської кіноакадемії і переміг в категорії «Кращий молодий актор».

Коді Сміт-МакФі і Вігго Мортенсен в картині «Дорога» Два роки по тому молодий актор грав в тандемі з Вігго Мортенсеном в пригодницької драми «Дорога». Їх герої - батько і син, які намагаються вижити в постапокаліптичному світі. Але не думайте, що це був черговий блокбастер, націлений на комерційний успіх - глибокодумний фільм отримав теплі відгуки критиків і був номінований на «Золотого лева» Венеціанського кінофестивалю.
Перед початком зйомок сім'я була змушена переїхати в Лос-Анджелес. Перший рік їм довелося зводити кінці з кінцями: місцеві ціни на нерухомість і речі першої необхідності були в рази вище, ніж в їх рідній Австралії. Главі сім'ї довелося влаштуватися персональним викладачем акторської майстерності. Але незабаром справи пішли в гору. Трейлер фільму за участю Коді Сміт-МакФі «Впусти мене» (2010) У 2010 році хлопчик знявся з Хлоей Грейс Морец у фільмі жахів «Впусти мене»: він грав хлопчика, над яким знущаються однолітки, а вона - юну вампіршу. За роль в цьому проекті Коди присудили премію «Вибір критиків».

Коді Сміт-МакФі з Хлоей Грейс Морец Сміт-МакФі озвучував головного персонажа повнометражного мультфільму «Паранорман» (2012). Це був його перший досвід подібної роботи.Через два роки він охоче знову взявся за дубляж, на цей раз склавши компанію Ноа Тейлору, Джекі Уівер, своєму батькові і іншим акторам в «Пчёлке Майї» (2014 року). «Планета мавп: Революція». Трейлер фільму за участю Коді Сміт-МакФі Кінофестиваль Sundance 2014 включив в свою оглядовий програму фільм «Молодь» за участю Сміта-Макфі. У тому ж році вийшов фільм «Планета мавп: Революція» - перша крупнобюджетного стрічка за участю молодого актора. Він зіграв сина Малкольма (Джейсон Кларк) і Еллі (Кері Расселл) - людей, що виживають в світі, майже винищених розумними мавпами.

Коді Сміт-МакФі в серіалі «Галліполі» 2015 рік запам'ятався Коди зйомками в австралійському серіалі «Галліполі». Проект був присвячений самої темну сторінку в історії материка - Галліпольський бою. За часів Першої світової війни четверо молодих австралійців записуються добровольцями в армію, ще не знаючи, що їх чекає. Толлі (герой Коді) і його друзям доведеться пройти жорстоку школу виживання і передчасно подорослішати.

«Люди Ікс»: Коді Сміт-МакФі в ролі Нічного змія Але, мабуть, найбільшим досягненням для Коді стало запрошення в каст «Люди Ікс: Апокаліпсис» (2016), де він виконав роль синьошкірих мутанта Курта Вагнера (Нічний Змій або Попригун, надздібності - спритність і телепортація). Цей фільм знову звів Сміта-Макфі з Майклом Фассбендером, з яким вони раніше вже знімалися разом у картині «Строго на захід» (2015).

Особисте життя Коді Сміта-МакФі

Коди живе в Лос-Анджелесі неподалік від студії «Universal» разом зі старшою сестрою. Його батьки, які встигли за цей час обзавестися ще однією дитиною і розлучитися, зараз живуть в Австралії. Крім сестри, який опинився без батьківської підтримки актор близько спілкується з іншим актором-початківцем - Гарретом Бекстромом.

Зростання Коди Сміта-МакФі - 188 см Серйозних стосунків у Коді, за його словами, ніколи не було. У майбутньому він не планує виносити особисте життя на суд громадськості, хоча не проти, щоб поруч була людина зі світу кіно, розуміє специфіку цієї професії.
Крім зйомок у кіно хлопець захоплюється музикою. Він пише власні треки під псевдонімом Koda Spekz. Koda Spekz - Overdrive

Коді Сміт-МакФі зараз

2018 рік обіцяв стати переломним в кар'єрі актора. Вийшов фільм «Альфа», де юнак зіграв головну роль - доісторичного молодого мисливця, який намагається знайти нехай до рідних в супроводі приручених вовка. Коді Сміт-МакФі у фільмі «Альфа» (трейлер) Другим великим проектом за участю Коди напевно виявиться «Темний Фенікс» (2019) з Софі Тернер в головній ролі. Сміт-МакФі перенесе на екран образ мутанта Курта Вагнера, вже знайомого глядачам за фільмом «Люди Ікс: Апокаліпсис» (2016).

Кадр з фільму «Альфа»