Чим небезпечний для городян розплавлений реагентами лід?

Anonim
Закінчення зими, початок весни - найстрашніший для міських жителів період. В цей час починається масове танення снігу, який наскрізь просякнутий реагентами, через якого у людей з'являється зимова алергія, а у домашніх тварин - хронічний дерматит.
Солі та протиожеледних реагенти змішуються і виходить дуже отруйна і шкідлива суміш. Саме ця суміш залишає білі розводи на зимового взуття і роз'їдає підошву.
Нові технології боротьби з льодом просто розплавляють його. До речі, що пройшли дві зими Москва потопає в брудному розсолі, який тут спалив родючий грунт минулої весни. А в кінці січня цього року сталося велике техногенне ПП в Санкт-Петербурзі: обліпив електропроводи «солоний» сніг призвів до короткого замикання, в результаті чого деякі райони міста занурилися в пітьму. Комунальники відразу зізналися, що занадто «насолили». Без світла залишилися будинки, лікарні, підприємства, а через вимерлих світлофорів виник транспортний колапс.Однак, змінювати перевірені роками способи боротьби з льодом ще не збираються. Для ліквідації НП стали міняти в мегаполісі дорогі електротехнічні конструкції. Для пошуку і визначення місць обриву або пошкодження високовольтних кабельних електропроводок, наприклад, призначена високовольтна електролабораторія HiLine-35U.
Юрій Ігнатьєв, голова центру добровільної сертифікації «Екобезпека» говорить: «Після розчинення солі, виходять хлористі сполуки і аерозолі, що піднімаються вгору. І в кінцевому підсумку цими аерозолями люди дихають ». Сіль роз'їдає лапи домашнім улюбленцем, залишаючи погано загоюються рани. Собаки відчувають страшну болю і їх господарі змушені виводити гуляти в "взуття". Пекельна суміш завдає шкоди навіть автомобілям: роз'їдає фарбу, гуму, викликає корозію металу.

Угорська лягава Матильда гуляє завжди озутою Дослідження, проведені в лабораторії "екобезпеки", показали наявність в міському "розсолі" високий відсоток заліза і солі, а також натрій, хлор і магній. Проїжджаючий транспорт "збиває" цю суміш в отруйний коктейль.
Редакція "" сподівається, що проблемою боротьби з ожеледицею в великих містах нарешті займуться вчені і знайдуть підходящий і нешкідливий для людини спосіб.