Андрій Кличков (губернатор Орловської області) - біографія, фото, особисте життя, сім'я 2019

Anonim

Біографія Андрія Кличкова

Андрій Євгенович Кличков - російський політик і державний діяч, губернатор Орловської області. Один з видних діячів КПРФ, член Президії ЦК партії (з 2015 року).

На фото: Андрій Євгенович Кличков

Ранні роки

Дитинство і юність Андрія Кличкова пройшли в Калінінграді, де він народився 2 вересня 1979 року. Його батьки все життя присвятили рибної промисловості. Крім цього, його батько Євген був у місті одним з головних комсомольських активістів: в Центральному райкомі він обіймав посаду першого секретаря, а в бюро Обласного комітету був секретарем з пропаганди і агітації.

Андрій Кличков в дитинстві Настільною книгою в дитинстві Андрія Кличкова була повість Астрід Ліндгрен «Міо, мій Міо», де головний герой бореться зі злом і несправедливістю, що засіли в королівстві. Природно, це не могло не вплинути на що формується світогляд майбутнього комуніста. Його силу духу також зміцнювало заняття пятиборьем, а на одному з міжнародних змагань з верхової їзди Кличков навіть зайняв призове місце.

Освіта

У 2000 році Кличков закінчив з червоним дипломом Калінінградський юридичний інститут МВС Росії, а роком раніше отримав за свою працю «Особливості вільної економічної зони Калінінграда» медаль Міністерства освіти РФ як за кращу наукову роботу 1999 року.

Кличков закінчив з червоним дипломом Калінінградський юридичний інститут Наростити досвід партійної роботи йому також допомогло отримання додаткової вищої освіти. Так, в 2004 році він закінчив в якості політтехнолога Російський університет інновацій, а через чотири роки - Дипломатичну академію МЗС Росії.

Кар'єра на держслужбі

Після інституту Кличков два роки трудився в карному розшуку, а потім прийняв рішення вступити в КПРФ. У громадській приймальні партії Кличков був помічником юрисконсульта та надавав нужденним юридичну допомогу. Його альтруїзм і відповідальне ставлення до роботи допомогли йому вибудувати стрімку партійну кар'єру. Трохи пізніше Кличков зайняв посаду заступника керівника юридичної служби ЦК КПРФ, став представником партії в ЦВК і Верховному суді Росії, а також помічником депутата Держдуми від КПРФ Анатолій Локоть, який з 2014 року є мером Новосибірська.

У липні 2001 року Андрій Кличков вступив в КПРФ 11 жовтня 2009 року Кличков був обраний в Московську міську думу і відразу ж став головою КПРФ в московському парламенті. Тамтешнім депутатом він був переобраний 14 вересня 2014 року в результаті виборів по одномандатному округу №21, обігнавши представника «Єдиної Росії» Володимира Зотова.

11 жовтня 2009 року Кличков був обраний в Московську міську думу У Мосміськдумі Кличков курирував комісію, що відповідала за громадські і релігійні організації, а також був членом двох комісій: по законодавству і з містобудування, державної власності та землекористування. Крім того, він входив в об'єднану комісію Мосміськдуми і Мособлдуми по міському господарству та житлової політики.
Коли в Москві збиралися запускати непопулярну в народі програму реновації, Кличков домігся того, щоб переселенці мали юридичну допомогу, а також домігся гарантії, що на місці 2-поверхових житлових будинків не будуть побудовані висотки.

Кличков був активним учасником опозиційних мітингів В 2011-2012 роках Кличков був активним учасником опозиційних мітингів на Болотній площі та проспекті Сахарова разом з Олексієм Навальним, Сергієм Удальцовим та Іллею Пономарьовим.

Андрій Кличков і лідер КПРФ Геннадій Зюганов За весь час політичної кар'єри Кличков тричі мав шанс стати депутатом Державної думи РФ. Він балотувався від КПРФ в 2007 і 2016 роках, а в 2011 році він був все-таки обраний до Держдуми, але відмовився від мандата на користь соратника по партії Володимира Батьківщина і залишився в депутатському кріслі в Мособлдуми.

Володимир Путін і Андрій Кличков 5 жовтня 2017 року Президент РФ Володимир Путін призначив Андрія Кличкова тимчасово виконуючим обов'язки губернатора Орловської області, і Кличков прийняв цю пропозицію, змінивши в кріслі попередника - Вадима Потомський. Це призначення було настільки символічним ще й тим, що Орловщина є батьківщиною багаторічного лідера КПРФ Геннадія Зюганова. Андрій Кличков про пенсійну реформу

Особисте життя Андрія Кличкова

У вільний від роботи час Кличков захоплюється полюванням і риболовлею, а також прогулянками з дружиною і дітьми. З 2005 року Андрій Кличков перебуває у шлюбі з випускницею Московського авіаційного інституту Валерією. Вони виховують двох синів: Всеволод (2008 року народження) і Микола (2015 року народження). Старший дитина мріє стати військовим, цікавиться історією та любить дивитися військові фільми. Незважаючи на те, що Кличков вважає себе опозиціонером, для нього важливо йти на компроміс з усіма політичними силами і домагатися їх об'єднання з багатьох питань, а в одному з недавніх інтерв'ю він зазначив, що він не губернатор КПРФ, а «губернатор всіх жителів області» .

Андрій Кличков зараз

За перший рік при Кличкову Орловська область змогла зійти зі шляху «соціально депресивного району». Так, була оптимізована робота промислових підприємства даного регіону, серед яких осібно стоїть перший в Росії виробник інсуліну 2-го ступеня, завод «Санофі-АвентісВосток». За безпосередньої участі Кличкова, підприємство стало першим експортером інсуліну в Німеччину.

З вересня 2018 Андрій Кличков повноправний губернатор Орловської області При новому главі регіону також було упорядковано десять громадських територій і відремонтовано 34 ділянки доріг (майже в 6 разів більше, ніж за минулий рік), а в малих населених пунктах були відкриті спортивні майданчики. Це тільки мала частина благих справ Кличкова, які дозволили йому стати повноправним губернатором Орловської області, набравши на виборах 83,55% голосів виборців на виборах у вересні 2018. Кличков прийшов на неузгоджений мітинг Навального в Орлі