Як чистити золото?

Anonim
Золото - метал досить дорогий, тому і догляд за ним потрібен особливий. Золоті прикраси цінуються людьми з давніх-давен, адже вони символізують могутність, розкіш і естетичність.Багато власників з трепетом ставляться до подібних виробів і хочуть зберегти їх на довгі роки. Якщо в вашої заповітної скриньці лежить всього одна пара золотих сережок, доглядати за ними потрібно дуже уважно і якісно. Це цілком можливо, головне - дотримуватися елементарних правил по догляду за коштовностями, з якими вас ознайомить редакція.рф.

Прикраси із золота потрібно дбайливо очищати, щоб вони зберігали свій блиск Чистка золотих коштовностей або столових приборів лише на перший погляд здається чимось складним і вимагає особливих навичок. На ділі, як і в будь-якому побутовому питанні тут необхідно лише знання базових правил, які ми послідовно розглянемо.

Чим чистити золото

По-перше, потрібно відзначити, що саме по собі золото не темніє. Цей благородний метал позбавлений такої неблагородною долі. Однак темніти можуть сплави, використовувані в золотих виробах - мідь, срібло та ін. Золото ж занадто м'яке для того, щоб з нього виготовляли прикраси.
Чим вище проба золотого виробу, тим вище змісту золота в складі. Так, якщо проба дорівнює 585, то в 1 грамі - 585 мг цього благородного металу. Темніє ж виріб в результаті взаємодії золота з домішками інших металів.
1. Почистити золотий виріб в домашніх умовах від забруднень і потемніння можна за допомогою миючих засобів, зокрема, господарського мила. Для цього в невелику ємність потрібно налити воду і додати миючий засіб. Потім виріб із золота помістити в розчин і кип'ятити протягом 10 хвилин. Після - золоті штучки потрібно сполоснути прохолодною проточною водою.

Як чистити золото в домашніх умовах? 2. Цей же рецепт можна використовувати в дещо іншій конфігурації. Для цього вода повинна бути гарячою, а розчин можна залишити разом з золотими виробами на ніч. Однак не варто ні в якому разі застосовувати цей метод для очищення виробів з каменями.
3. Почистити золото можна і за допомогою кип'ятіння в розчині соди. Після процедури виріб необхідно протерти м'якою ворсистою тканиною.
4. Також можна використовувати інше не менш доступний засіб - зубний порошок або зубну пасту. За допомогою старої і непотрібної зубної щітки порошок або пасту потрібно нанести на виріб і потерти. Переважно в даному випадку все ж зубна паста, так як порошок може виступати в ролі абразиву і залишити дрібні подряпини. Чистимо золото самі! 5. У половині склянки окропу потрібно додати столову ложку тертого господарського мила. Туди ж опустити золотий виріб і додати трохи нашатирного спирту.
6. Можна змішати бульбашка 3% -ий перекису водню з половиною бульбашки нашатирного спирту. В отриманий розчин потрібно опустити золотий виріб і залишити на ніч, прикривши зверху кришкою (щоб в приміщенні не пахло нашатирним спиртом). Після процедури виріб потрібно прополоснуть під проточною водою і протерти м'якою тканиною.

Для очищення золотих прикрас можна використовувати м'яку щітку

Народні методи чищення золота

Незважаючи на велику кількість сучасних засобів і методів догляду за ювелірними виробами, ніхто не відміняв і традиційних, бабусиних способів.
1. Так, повернути виробу із золота природний блиск можна за допомогою губної помади і м'якої тканини. Діоксид титану, що міститься в помаді, прекрасно відчистить потемніло прикраса.
2. Також можна застосовувати цибульний сік або столовий оцет. Ці кошти чудово прибирають потемніння. Крім того, використовувати цей спосіб можна і в якості профілактики. Тоді ваші золоті вироби завжди будуть блищати.

Як чистити вироби з каменями

Якщо ваше золоте вироби прикрашене дорогоцінним камінням, важливо не пошкодити їх при чищенні прикраси.

Зберігати золоті прикраси треба дбайливо Для цього є такі методи.
1. Так, кільця, персні та сережки можна почистити за допомогою вушних паличок. Їх слід попередньо змочити одеколоном.Ні в якому разі не намагайтеся чистити виріб гострими предметами, щоб не подряпати поверхню виробу.
2. Також можна опустити виріб в спиртовий розчин, а потім протерти прикраса ганчірочкою, змоченою у воді. Однак цей спосіб не підійде, якщо камені приклеєні, а не припаяні до поверхні виробу.
3. Прикраси з твердими каменями (кварц, рубін, діамант) можна чистити в розчині прального порошку або господарського мила.
4. Прикраси з діамантами можна почистити за допомогою нашатирного спирту. Для цього в склянці води потрібно розчинити 6 крапель нашатирного спирту і помістити туди виріб на півгодини. Потім прикраса потрібно сполоснути в проточній воді і протерти м'якою тканиною. Як роблять золото? 5. Вироби з перлами потрібно чистити з особливою обережністю. Для цього пензлик для тіней потрібно змочити водою з нейтральним шампунем і акуратно протерти перлину. Потім слід протерти її простою водою і дати висохнути. Ні в якому разі не можна застосовувати оцет, так як перли в ньому розчиняється. Таким чином, є чимало способів для очищення золотого виробу. Ви можете вибрати практично будь-хто. Так, можна звернутися до народних методів або скористатися більш сучасними способами.
Головне - ставитися до виробів і прикрас з цього благородного металу обережно і уважно. Як зазначає редакція, блискучі і чисті золоті прикраси підкреслять кращі зовнішні риси свого власника або власниці.