Ракета з новим екіпажем МКС успішно стартувала з космодрому «Байконур»

Anonim
З космодрому «Байконур» стартувала ракета-носій «Союз-ФГ», на борту якої знаходиться корабель «Союз ТМА-15М». Він повинен доставити на Міжнародну космічну станцію екіпаж 42-ої експедиції.
За останніми даними, «Союз» вже був виведений на цільову орбіту, і тепер протягом кількох годин буде зближуватися з МКС за короткою схемою. Нагадаємо, раніше це робилося протягом двох діб.

Екіпаж 42-ї експедиції на МКС На борт міжнародної станції повинні піднятися росіянин Антон Шкаплеров, американський астронавт Террі Вертс і Саманта Крістофоретті - перша італійка-астронавт.
Редакція хоче відзначити, що Вертс і Шкаплеров вже по разу побували на МКС, однак американець вперше скористався для цього «Союзом». Раніше він пілотував шаттл Endeavour.
На борту МКС новий екіпаж станції повинен провести 170 діб, причому на цей термін заплановано понад двох сотень різноманітних експериментів. В даний час на станції знаходяться космонавти Олександр Самокутяев і Олена Сєрова, а також астронавт НАСА Баррі Уілмор.

Росія не зможе створити свою космічну станцію

Нагадаємо, 14 листопада в пресі з'явилася інформація про те, що Росія в найближчі роки може почати створення своєї орбітальної станції. Передбачалося, що вона буде створюватися на базі космічного апарату «ОКА-Т».
Створення своєї космічної станції дозволило б Росії зробити запуски ракет з космодрому «Східний» безпечнішими, а також почати запускати ракети з космонавтами з космодрому "Плесецьк".
Роскосмос, на жаль, спростував ці повідомлення, зазначивши, що на створення власної станції у Росії просто немає коштів. Крім того, реалізувати такий проект за два роки, а саме така цифра вказувалася пресою, просто неможливо.

Космічна станція «Мир» Нагадаємо, Росія мала власної космічною станцією «Мир», проте незабаром після приходу до влади Володимира Путіна її було вирішено ліквідувати. Уряд пояснив цей крок тим, що станція, будівля якої почалася в 1986 році, виробила свій ресурс.