У столиці з'явиться сервіс «автоісторії» для покупців уживаних автомобілів

Anonim
Майбутній власник машини з пробігом зможе дізнатися про неї більше.
Можливість отримати інформацію про колишніх власників уживаного автомобіля у користувачів порталу держпослуг з'явиться до кінця поточного року. На порталі буде викладена інформація про пройдені техогляди, про видані паспорти транспортного засобу, про кількість евакуацій машини і ДТП, якщо вона встигла в них побувати.

Перед покупкою слід ознайомитися з машиною ближче Покупець автомобіля з пробігом упевниться, чи не знаходиться машина в розшуку. До середини літа наступного року проект поповнить і статистика по страхових випадках. Але рішення про те, як можна буде користуватися послугами сервісу, ще не прийнято. Є варіант, згідно з яким за звернення до сервісу клієнт буде платити 150 рублів. Казна міського бюджету в цьому випадку все за рік придбає 375 млн. Рублів. Щорічно в Москві реєструють машини 5 млн. Чоловік, але поки купити відомості про неї готові лише 10% покупців. Фахівці обговорюють можливість безкоштовного доступу до послуги, який може надаватися або пільговим категоріям, або всім громадянам. Паралельно розробляється система знижок за певну кількість запитів.
В общем-то, нічого поганого в старих автомобілях немає, особливо якщо колишній власник здійснював за ним належний догляд. До того ж, автосервіси на даний момент дорожать своєю репутацією і намагаються пропонувати свої послуги так, щоб зберегти кількість клієнтів. Наприклад, при необхідності ремонт стартерів в Москві і їх високоякісну заміну у іномарок і вітчизняних автомобілів можна провести, викликавши додому фахівця. Бажано звертатися до тих компаній, які мають в наявності відповідне обладнання і досвід роботи в даній області. Якщо все моменти ремонту будуть зроблені якісно, ​​автомобіль буде служити ще багато років і не одному власнику.

Про вподобаному автомобілі можна буде дізнатися побільше Експерти вважають, що нова послуга «автоісторії» буде затребувана навіть якщо буде платною. «Автомобілі з пробігом користуються стабільним попитом, знати історію машини, яку хочеш купити, корисно. Але відомості повинні бути максимально достовірними, а влада повинна за них відповідати », - цитує Мережа Віктора Похмелкина, лідера Руху автомобілістів Росії.
Редакція «» вважає, що, безумовно, такий сервіс потрібен автомобілістам.