Дитячі ігри здатні на чудеса

Anonim
Дійсно, дитячі ігри здатні творити чудеса.

Дитина навчився говорити, радий цьому факту і не може зупинитися ні на хвилинку, і нічого вдіяти з цим нескінченним словесним струмком неможливо. Але варто тільки сказати: «А давай пограємо, хто довше промовчить?» І малюк замовкає, з'являється одна, дві, три, а то й п'ять хвилин тиші.

Чому треба грати

Ігри та іграшки - це інструменти для прояву у дітей вільної творчості. Гра - провідна діяльність, яка визначає фізичний, розумовий і моральну поведінку, засіб діагностики рівня розвитку особистості, психологічного стану малюка, а також ніжний і дієвий механізм корекції відставання або дефектів розвитку. Навчання дитини за допомогою гри відбувається ефективніше, а виховання однозначно приємніше. Куди простіше і легше зібрати в кружечок улюблених персонажів малюка, нехай це будуть ляльки або плюшеві ведмедики, радіокеровані іграшки або високотехнологічні роботи, і пояснити веселою різношерстої компанії правила поведінки за столом або в гостях. Так дитина сприйме уроки естетичного виховання з превеликим задоволенням.

історичний факт

За часів свого правління велика цариця Катерина II видала вельми цікавий документ, званий «Про виховання і освіту онуків». Тут в подробицях розписані правила, за якими повинні були виховуватися малолітні принци - Костянтин трьох років і Олександр п'яти років від роду.Наставникам цесаревича було зазначено, що не слід порушувати хід гри дітей, втручатися в неї тільки тоді, коли цього хлопці вимагають або виникає шкоду їх здоров'ю, але при цьому стежити, щоб гра була благопристойної, наповнена повагою до присутніх. Також цариця вказувала наставникам, що залишати дітей в неробстві не слід. Якщо вони не грають і не вчаться, то необхідно заводити з ними розмову, що відповідає віку, щоб під час бесіди хлопці вбирали нові знання і вміння. І до цього дня актуальні всі ті поради, які давала імператриця і бабуся.

іграшка сьогодні

Іграшка для сучасної дитини - це той же засіб масової інформації, як для дорослої людини Інтернет, газета, телебачення чи радіо. У всі часи іграшка допомагала дитині пережити якісь психоемоційні переживання. Наприклад, страх темряви можна перемогти лицарем або супергероєм, що знаходяться поруч, а небажання засипати без дорослих - м'яким плюшевим ведмедиком.

Однак навіть при наявності тисяч іграшок можна забувати про тісному спілкуванні з дитиною. Придбані конструктори для дітей стають більш цікавими, якщо малюк їх збирає разом з татом. Гра з улюбленою лялькою - більш пізнавальної, якщо нею керує мама.