Саша Барон Коен (Sacha Baron Cohen) фото актора, біографія, особисте життя 2019

Anonim

Біографія Саши Барон Коен

дитинство

Саша з'явився на світ в єврейській родині і став другим з трьох дітей. Батько Джеральд володів магазином чоловічого одягу, тому хлопчик ріс у відносному достатку. На сцену Саша вийшов вже під час свого навчання в коледжі. Після навчання в престижній школі Саша поступив в Коледж Христа в Кембріджі. Там, до речі, він досліджував роль і допомогу американських євреїв в боротьбі за свої права афроамериканців США. А після університету Коен разом з братом заснував комедійний клуб і працював там актором.
У 1994 році Саша вперше з'явився на телебаченні. Він прийшов в телепрограму «The Word» на британському «Channel 4». Там він постав в образі репортера з Албанії. Пізніше цей герой трансформувався в журналіста з Казахстану Бората Сагдієва. Це вигаданий герой, сексист, расист і гомофоб. Сагдиев став головним героєм стрічки «Борат: культурні дослідження Америки на користь славної держави Казахстан».

Алі Джи

Втім, найпопулярнішим сценічним героєм Саші залишився репер Алі Джи. До речі, саме в цьому образі актор і вір програму на MTV під назвою «Шоу Алі Джі», а так само брав участь в зйомках відеокліпів і фільмів. Він озвучив Джуліана в мультфільмі «Мадагаскар» та знявся в кліпі «Music» Мадонни.

Яскрава особистість Алі Джи - це вигаданий емси з містечка близько Іст-Енду. Герой дуже стурбований науковими питаннями. Основний герой «Da Ali G Show» так само став головним персонажем картини «Алі-Джі в Парламенті».
До речі, Алі Джі з'явився через три роки після випуску шоу про Бората. А після отримання престижної премії Британської комедії в номінації «кращий дебют», почав вести власне шоу. Трохи пізніше актор переїхав до США і продовжив роботу над своїм проектом.

Бруно

Ще один не менш відомий персонаж Саша Барона Коена - це австрійський гомосексуаліст, провідний fashion-шоу Бруно. Тележурналіст, робить репортажі, головною темою яких стають розваги, мода, знаменитості, а так само гомосексуальність. Бруно став головним героєм однойменного фільму.

диктатор Алладін

Прославив Саша Барон і ще одного свого героя. Адмірал-генерал Хаффаз Аладдін - це диктатор багатою нафтової африканської країни під назвою Вадія. Це вигадане держава розташовується приблизно між Джібуті і Еритреєю в Східній Африці. Саша грає персонажа, який наділений абсолютною і безмежною владою. Герой ексцентричний, розбещений, егоїстичний, одним словом, правитель в кращих традиціях східного деспотизму. Ця людина любить перемагати і веселитися, і саме в цій метою організував свої Літні Олімпійські ігри, на яких сам завойовував абсолютно всі золоті медалі. Хаффаз обожнює розкіш, відомих і дорогих жінок. Він жорстоко розправляється з людьми, які йому колись посміли перечити або ж просто не сподобалися.

У стилі епатаж Одночасно з усім цим, правитель безтурботний і наївний як в палацових інтригах свого дядька на ім'я Тамір, так і в зовнішній політиці держави. Аладдін схиляється перед Кім Чен Іром і останнім, що називається «реліктовим», диктатором на землі. Хаффаз критикує лібералізм і демократію як шкідливі і брехливі ідеології, які тільки розбещують суспільство і сіють хаос. Цілком ймовірно, що це відсилання до робіт Бенджаміна Франкліна, Платона, Льва Тихомирова і П'єра де Шардена. А перед смертю свого тата Хаффаз Аладдін поклявся, що демократія ніколи не прийде в його гноблену країну.

інші ролі

Фільмографія Саші Барона Коена не обмежується картинами за участю його популярних персонажів і озвучення мультфільмів. Артист зіграв більш ніж у тридцяти стрічках. У його скарбничці ролі в таких фільмах, як «Суїні Тодд, демон-перукар з Фліт-стріт», «Хранитель часу», «Знедолені». Заплановані роботи і на майбутні роки. Наприклад, в 2014 році планується вихід картини «Curly Oxide and Vic Thrill».
Але перша популярність за межами США прийшла відразу після виходу фільму «Алі Джі а Парламенті». Втім, це були лише легка розминка перед абсолютним успіхом. Через чотири роки Саша Барон випустив комедію «Борат», де він зіграв свого героя, казахського журналіста Сагдієва. Провокаційний фільм викликав хвилю обурень в самому Казахстані і був там заборонений до показу, проте це додало стрічці популярності. У 2006 році «Борат» вийшов на 800 екранах, хоча планували його випустити на 2200. Проте, картина відразу стала лідером касових зборів. У тому ж році Коен розділив звання кращого актора року, на думку Лос-анджелеської асоціації кінокритиків, з актором Форестом Уітакером. Трохи пізніше Саші дістався аналогічний титул від Торонтовской Асоціації кінокритиків. На початку 2007 року актор отримав престижний «Золотий глобус» у номінації «Краща чоловіча роль в мюзиклі або комедії», а через пару місяців заслужено забрав приз за кращу комедійну роль від телеканалу MTV. Одночасно з цим Саша Барон Коен і Уїлл Феррелл отримали приз за кращий поцілунок в комедії «Рікі Боббі: король дороги».
Саша Барон Коен на відео Слідом вийшла більш жорстка комедії під назвою «Бруно» - це сатира на сучасне суспільство. Картина тут же очолила рейтинг найкасовіших фільмів в Канаді, США, Австралії та Великобританії. А напередодні прем'єр картини, Саша заявив, що не буде більше грати комедійні ролі. Все тому, сказав актор, що зйомки деяких епізодів фільму зірвалися через те, що Коена дізналися.
А ось в «Диктаторі» Саша відійшов від стандартів попередніх картин, обіграв злободенні теми і представив стрічку ширшої аудиторії.
Бруно Контракт на зйомку двох головних ролей в картині Коен підписав з режисером Ларрі Чарлзом в 2010 році. Зйомки почалися через рік. У 2012 році «Диктатор» з'явився в міжнародному прокаті. Критики відзначили, що в цій картині, на відміну від інших, з'явився виражений сюжет, а так само любовна лінія. Коен ж зіграв ексцентричного правителя Аладдіна, а так само його двійника. Тільки за перший тиждень прокату картина зібрала в США 60,6 мільйонів доларів.

З дружиною і донькою Крім усього іншого, в кінці 2010 року стало відомо, що Саша Барон Коен погодився грати роль фронтмена рок-групи Queen в біографічному фільмі Фредді Меркьюрі.

Особисте життя Саші Барона Коена

Саша Барон Коен одружений на Айлі Фішер. Подружжя виховує двох дітей. Перша дочка Олів народилася восени 2007 року, друга дочка Елул з'явилася на світ влітку 2010 року.