Як вивести вошей?

Anonim
Педикульоз - хвороба, з якою люди стикаються вже багато сотень років. Від захворювання їм не застрахований ніхто. Найбільш схильні до цієї хвороби діти, так як зараження найчастіше відбувається в дитячих таборах, школах і дитячих садах. Але можна і банально заразитися, перебуваючи в транспорті в години пік. Кожного, яка зіткнулася з цією хворобою, хвилює питання про те, як вивести вошей?

Чим можна вивести вошей?

Зараз існує безліч лікарських препаратів, призначених для боротьби з цією хворобою. Слід мати на увазі, що в якості профілактики необхідно провести обробку волосся і у інших членів сім'ї.
Найвідомішим і найбільш ефективним з лікарських засобів є перметрин. На його основі виробляються такі ліки, як Медіфокс, Нікс, Ниттифор. Препарат викликає загибель комах, не надаючи при цьому шкідливого впливу на організм людини, і тому може застосовуватися при лікуванні дітей.

Щоб вивести вошей доведеться дуже постаратися Крім цього слід зазначити Фенотрін, що входить до складу рідкого мила Анти-біт, шампунів Паразідоз (проте, ці препарати мають ряд протипоказань).

Як вивести вошей у домашніх умовах?

Серед народних засобів можна відзначити як найбільш ефективні засоби сік журавлини, рослинне масло (з укутуванням на кілька годин), настій пижма (на 1 літр 4 столові ложки, настояти 10 хвилин), відвар череміца і багна (по 2 столової ложки кожної рослини), змішаного з 50 грамами теплого свинячого жиру. Після закінчення кожної з процедур потрібно промити волосся і розчесати.
З давніх-давен для боротьби з комахами російські люди використовували розчин оцту і води, змішаних в рівних частках. Його наносили на голову, потім тримали близько 15 хв., Після чого волосся ретельно промивали і вичісують, щоб видалити гнид.

Як вивести вошей у дитини?

Діти більше, ніж дорослі схильні до зараження педикульозом. Слід пам'ятати, що дане захворювання не пройде без прийняття належних заходів, а тільки посилитися, тому лікувати хворого дитини потрібно максимально ефективно. Надійне видалення вошей забезпечать інсектицидні шампуні, лосьйони та спеціальні гребені. Комбіноване лікування дасть найбільшою ефект. Тобто бажано спочатку застосувати будь-який лікарський засіб, (засоби народної медицини далеко не так ефективні), а після обробки слід вичесати волосся спеціальним гребенем від вошей з метою видалення мертвих комах і гнид. Доцільно повторити процедуру через шість-сім днів. Деякі батьки вважають за краще просто поголити дитини, в цьому випадку досить помити голову після гоління.
Щоб у вас не довелося відповідати на питання: «Як вивести вошей?», Треба не користуватися чужими речами, не лягати головою на чужу подушку, після купання в водоймах ретельно розчісувати волосся, не стикатися голова до голови з іншими людьми.