Що робити в Санкт-Петербурзі?

Anonim
Санкт-Петербург - унікальне творіння Петра I і осередок культурної спадщини Росії. Місто приваблює мандрівників виразністю своєї архітектури, яка вражає гармонійністю і естетикою ансамблів.

Як доїхати в Санкт-Петербург?

Дістатися до міста не складе труднощів, так як варіантів транспорту предостатньо. Він відкритий для туристів, які подорожують і на автотранспорті, і на поїзді, і на літаку, і на пароплаві.
Аеропорт Пулково на околиці Санкт-Петербурга щодня приймає внутрішні і міжнародні рейси. З аеропорту до найближчого метро «Московська» можна дістатися на автобусі, а потім спуститися в підземку і швидко доїхати в потрібну точку міста. У самому аеропорту стоять стійки замовлення таксі, машина буде подана протягом декількох хвилин.

Розвідні мости - пам'ятка Санкт-Петербурга Для тих, хто вважає за краще подорожувати поїздом, працюють п'ять вокзалів, куди прибувають склади з Ленінградської області, з усієї Росії і навіть інших держав. З Москви можна всього за чотири години доїхати на швидкісному поїзді «Сапсан». Всі вокзали розташовані поруч зі станціями метро, ​​що так само полегшує швидке пересування по місту.
У північну столицю також ходять автобуси з російських і зарубіжних міст. Не варто забувати і про те, що Санкт-Петербург - портове місто, і водне сполучення тут також розвинене. Правда морський вокзал розташований на Василівському острові на деякому віддаленні від станції метро, ​​тому доведеться скористатися ще наземним транспортом.

Де погуляти в Санкт-Петербурзі?

Якщо ви опинитеся в Санкт-Петербурзі навіть проїздом, можна встигнути оглянути його основні визначні пам'ятки і прогулятися по старим гранітних набережних за вихідні. Місто пронизують річки і канали, що створює неповторний образ. У літню пору при гарній погоді по центру можна покататися на катері, закутавшись в затишний плед. Поки ви будете милуватися красою фасадів, пропливаючи під арочними мостами, гід розповість вам про історію міста і його секрети.

Влітку можна покататися по річках і каналах на катері Любителям піших прогулянок сподобається побродити по Невському проспекту, обійти центр, відвідати Васильєвський острів і побачити будівлю Біржі, Казанський, Ісаакіївський собори, храм Спаса-на-Крові, а також інші чудові архітектурні елементи. Для тих, хто цікавиться історією та мистецтвом, відкриті двері музеїв - Кунсткамера, Російський музей, Петропавлівська фортеця, а також знаменитий Ермітаж, який неможливо оглянути за один раз, але куди знову захочеться потрапити.

Де відпочити в Санкт-Петербурзі?

Тури в Санкт-Петербург купують не тільки любителі музеїв, а й туристи, просто люблять зміну місця. Добре відпочити тут можна в затишних атмосферних кав'ярнях чи ресторанах, де гостям пропонується покуштувати страви національних кухонь. У будь-який час року можна відвідати найкрасивіші парки. Влітку по паркових доріжках повільно походжають парочки, насолоджуючись природою, а взимку діти годують білок, катаються з гірки і веселяться від душі.
Прихильники нічного життя знайдуть в місті клуби і бари, де можна весело провести час. Любителі спорту зможуть покататися на ковзанах в Таврійському саду або відвідати інші міські катки, погуляти на Єлагіна острові.
На думку редакції, відвідавши Санкт-Петербург хоча б раз, кожен везе частинку його тепла в своєму серці і прагне потрапити в це місто знову.