Леонардо Ді Капріо (Leonardo DiCaprio) - біографія, фото, фільми, особисте життя, останні новини 2019

Anonim

Біографія Леонардо Ді Капріо

Богемне дитя, улюбленець Мартіна Скорсезе, Крістофера Нолана і Квентіна Тарантіно, лауреат премії «Оскар» за кращу чоловічу роль і «Золотої малини» за найгіршу, актор, продюсер, кумир мільйонів жіночих сердець і завидний холостяк - це все Леонардо Ді Капріо.

На фото: Леонардо Ді Капріо (Leonardo DiCaprio)

Дитинство в Лос-Анджелесі

Леонардо - єдина дитина Ірмелін Інденбіркен і Джорджа Ді Капріо. Ще до народження, в материнській утробі, майбутня зірка позначила своє відношення до мистецтва. Плід неабияк поштовхався в материнському лоні, коли та милувалася творіннями Леонардо Да Вінчі. 11 листопада 1974 на світ з'явився хлопчик, якому дали рідкісне ім'я - Леонардо Вільгельм Ді Капріо.

Леонардо Ді Капріо в дитинстві Його батьки розлучилися, коли йому був рік. Лео в основному виховувався матір'ю, секретарем суду. Вона возила його в престижну початкову школу при університеті, витрачаючи 4 години на день на дорогу. Потім було 4 роки навчання в школі для обдарованих дітей, але на академічних науках хлопцеві було важко зосередитися. Чи то гримуча суміш крові, італійської з боку батька, німецької та російської з боку матері, то чи участь в дитячому телешоу вже в 2,5 року вплинули на вибір професії, але в 14 років хлопець твердо знав, що буде актором. Останнім місцем навчання стала середня школа Джона Маршалла. Незважаючи на ранній розлучення батьків, Леонардо завжди відчував підтримку батька, художника коміксів. Батьки заохочували і розвивали творчу натуру сина, підтримуючи ранній інтерес до акторської майстерності.

Леонардо Ді Капріо в юності «Я любив наслідувати людям … Мені подобалося жартувати з батьками і створювати різні персонажі» - так згадував актор про своє дитинство.

Дитячі ролі

До початку 90-х хлопчик регулярно був зайнятий в телевізійних шоу. Знявся в «Санта-Барбарі», «Нових пригодах Лессі», комедійному серіалі «Батьки». У 1991 стався прорив в кар'єрі підростаючого актора. Спочатку це була роль в серіалі «Проблеми зростання» і знайомство з Кірком Кемероном і Аланом Тике. В цьому ж році відбувся дебют в малобюджетном, але популярному фільмі жахів зі смішною назвою «Зубастики».

Леонардо Ді Капріо і Роберт Де Ніро у фільмі «Життя цього хлопця» Через 2 роки Лео отримав можливість продемонструвати талант серйозного актора. У фільмі «Життя цього хлопця» хлопчик виконав першу драматичну роль підлітка, який потрапив в складну сімейну ситуацію, а злісного вітчима зіграв легендарний Роберт Де Ніро. Екранним товаришем став майбутній «Людина-павук» Тобі Магуайр. З тих пір вони з Тобі залишаються друзями.

Вгору по кар'єрних сходах

У 1993 після захопленої оцінки критиками «Життя цього хлопця» послідувала драма «Що гризе Гілберта Грейпа?» З Джонні Деппом у головній ролі. Леонардо так переконливо зіграв розумово неповноцінного хлопчика, що був номінований на «Оскар».

Леонардо Ді Капріо і Джонні Депп в драмі «Що гризе Гілберта Грейпа?» Ді Капріо продовжив займатися цікавими кінопроектами. Він знявся в драмі 1995 року «Щоденники баскетболіста». Потім працював з Расселом Кроу, Шерон Стоун і Джином Хекменом в «Бистрому і мертвому». У картині «Ромео + Джульєтта» (1996) зіграв в парі з Клер Дейнс.Сучасна історія любові, створена Базом Лурманом за мотивами безсмертної трагедії Вільяма Шекспіра, вийшла зворушливою, а світові збори склали 147 млн ​​доларів.

Леонардо Ді Капріо і Клер Дейнс в картині «Ромео + Джульєтта» Суперзіркою Ді Капріо став в 1997 після ще однієї, не менш трагічну історію кохання до героїні Кейт Уінслет, на тлі загибелі «Титаніка». Фільм увійшов в історію як, свого роду, рекордсмен: зібрав 11 статуеток «Оскар», бюджет склав нечувану на той час суму в 200 млн, світові касові збори перевищили 1,5 мільярда доларів, а Лео став любленим кумиром мільйонів глядачів, особливо їх жіночої половини. Саундтрек фільму «Титанік» за участю Леонардо Ді Капріо Джеймс Кемерон не помилився у виборі акторів. Успіх фільму показав, що Леонардо може впоратися з традиційними голлівудськими ролями. Він став всесвітньої знаменитістю, і був визнаний американським журналом «People» одним з 50 найкрасивіших людей у ​​1997-1998 роках.

Муза Скорсезе і Спілберга

Після «Титаніка» був невеликий спад в кар'єрі, так як «Людина в залізній масці» (1998) і «Пляж» (2000) були вдалими ні фінансовому, ні в художньому плані. «Людини в залізній масці» не врятувала навіть зоряна трійця, що складається з Джеремі Айронса, Жерара Депардьє та Джона Малковича. Однак Лео незабаром відновив репутацію.

Леонардо Ді Капріо з Томом Хенксом у фільмі «Спіймай мене, якщо зможеш» Він продемонстрував свій талант в двох примітних картинах. У 2002 році він знявся у Стівена Спілберга в «Злови мене, якщо зможеш» в дуеті з Томом Хенксом і в «Банди Нью-Йорка». Останній фільм став першим з багатьох проектів, в яких актор буде працювати з легендою Голлівуду, режисером Мартіном Скорсезе. Трейлер фільму за участю Леонардо Ді Капріо «Авіатор» У «Авіаторові» (2004) Ді Капріо взявся за роль одного з найвідоміших бізнесменів Америки. Його кохану зіграла Кейт Бланшетт. У 2006 році знявся в двох культових фільмах: «Кривавий алмаз» і «Відступники». В останньому склалося геніальне акторське тріо з Меттом Деймоном і Джеком Ніколсоном.

Наступні знакові віхи

У 2008 році Леонардо возз'єднався з Кейт Уінслет на «Дорозі змін», напруженої драми про подружню пару, що живе в середині 20 століття і стикається з особистими проблемами. Потім, в 2010 він досліджував фантастичне майбутнє в «Початку» Крістофера Нолана, де технології дозволяють вторгатися в сни і підсвідомість інших людей.

Леонардо Ді Капріо в картині «Початок» В тому ж році Ді Капріо знявся в трилері з непередбачуваним фіналом «Острів проклятих», а Марк Руффало зіграв його напарника.

Леонардо Ді Капріо в трилері «Острів проклятих» «Дж.Едгар» - драма, знята в 2011 Клінтом Іствудом, де Ді Капріо перевтілився в Джона Едгара Гувера, який керував ФБР майже 50 років. Акторові складно далася підготовча робота, адже фільм був автобіографічним і свідки подій ще живі.

Леонардо Ді Капріо у фільмі «Джанго звільнений» У 2013 Леонардо працював з Квентіном Тарантіно в історичному фільмі «Джанго звільнений», де зіграли Керрі Вашингтон, Джеймі Фокс, Крістоф Вальц. Кращі ролі Леонардо Ді Капріо У цьому ж році він знову повернувся до Скорсезе, знявшись в драмі «Вовк з Уолл-стріт», заснованої на мемуарах Джордана Белфорт, відомого фінансового махінатора, обдурити інвесторів в 90-х роках минулого століття. Меттью МакКонахі і Джона Хілл також брали участь у фільмі. Картина пізніше викликала юридичні проблеми з колишнім помічником Белфорт. Ендрю Грін подав позов до суду за образу честі і гідності, тому що прототип, його колишній бос, «зображений як злочинець, наркоман, розбещений і позбавлений будь-якої моралі».

Оскар для «Вижив»

У наприкінці 2015 Ді Капріо знявся у фільмі режисера Алехандро Гонсалес Іньярріту, зігравши мисливця, який був змушений виживати в нелюдських умовах холодної зими на Дикому Заході початку 19 століття.

Леонардо Ді Капріо у фільмі «вижив» Леонардо отримав за «Вижив» довгоочікуваного «Оскара». Тільки в 2016, після 4 номінацій, йому вручили вищу нагороду за акторську майстерність. У своїй промові після нагородження актор говорив про зміну клімату та реальну загрозу, яку людство несе планеті. Леонардо Ді Капріо на врученні «Оскара» в 2016

Захисник природи

Ді Капріо постійно звертає увагу громадськості до екологічних проблем. Він засновник некомерційного фонду Leonardo DiCaprio Foundation і його головний спонсор, який пожертвував на розвиток охоронних проектів в 40 країнах світу понад 30 млн доларів. У 2007 він навіть випустив документальний фільм «Одинадцята година» і брав участь в 2016 в створенні стрічки «Врятувати планету», обидва з яких присвячені змінам клімату. Комісією ООН актор призначений в 2014 послом миру за внесок в порятунок природи. Леонардо Ді Капріо: «Майбутнє людства не повинно стати жертвою жадібності великого бізнесу»

Особисте життя Леонардо Ді Капріо

Лео вже зрілий чоловік, але до сих пір ні разу не побував під вінцем. Його особисте життя можна охарактеризувати як «поки в активному пошуку».

Леонардо Ді Капріо і Жизель Бундхен Досить тривалими в його житті були стосунки з Жизель Бундхен - бразильською моделлю. П'ятирічний роман закінчився, і Ді Капріо продовжив життя холостяка.

Леонардо Ді Капріо і Бар Рафаелі на пляжі У 2006 сталося знайомство з Бар Рафаелі, ізраїльською моделлю. Пара зустрічалася 3 роки і склалося враження, що справа йде до весілля, але в 2011 вони розлучилися остаточно.

Леонардо Ді Капріо і Келлі Рорбах Жизель була тільки на 6 молодше Лео, Бар на 11. Тепер він зустрічається з дівчатами, які молодші за нього вдвічі. Пасії змінюють один одного, не затримуючись надовго. Вже склався певний стереотип пристрастей актора - довгонога блондинка і модель. У 2014 в дружини йому пророкували німецьку модель Тоні Гаррн, в 2016 році - актрису і зірку подіуму Келлі Рорбах.

Леонардо Ді Капріо з Камілою Морроне Влітку 2018 папараці відстежили його відпочинку в Італії з прийомною дочкою Аль Пачіно, актрисою Камілою Морроне, відомої по фільму «Жага смерті», в якому вона склала відмінний тандем з Брюсом Віллісом і отримала схвальні відгуки кінокритиків.

Леонардо Ді Капріо зараз

Леонардо - власник острівця в Карибському морі, який купив ще в 2008 році, і зараз він проводить роботи по відновленню берегової лінії, зруйнованої діяльністю рибалок. Леонардо будує курорт майбутнього, який буде абсолютно нешкідливим для екології острова.

У 2008 році Леонардо Ді Капріо купив острів в Карибському морі Крім цього, Ді Капріо інвестує кошти в компанію Love The Wild, заохочуючи штучне вирощування морепродуктів.

На зйомках кримінальної драми «Одного разу в Голлівуді» У 2018 Леонардо знову працював зі Скорсезе на зйомках трилера «Диявол в білому місті», де грав серійного вбивцю з Чикаго. У тому ж році Квентін Тарантіно склав вражаючий зоряний склад для створення кримінальної драми «Одного разу в Голлівуді». Разом з Леонардо працюють Бред Пітт, красуня Марго Роббі, Дакота Фаннінг, легендарні Курт Рассел і Аль Пачіно. Режисер запросив і Майю Хоук, дочка Уми Турман.