Інтерактивні пристрої

Anonim
Питання про те, чому інтерактивне обладнання нині так популярно мало у кого виникає. Простота в обігу і наочність роблять процес передачі інформації більш простим, зрозумілим і барвистим, а показаний матеріал запам'ятовується ефективніше в силу того, що людський мозок краще реагує на візуалізацію.

Відеопроектори давно користуються завидною попитом, а попит як відомо породжує пропозицію, тому купити відеопроектор не складе труднощів як в звичайному магазині, так і через інтернет. Легкі і мобільні, з високою роздільною здатністю і підтриманням формату HD, вони стають почесними членами кіноклубів, навчальних аудиторій і презентаційних залів. З правильно підібраним екраном для проектора якість зображення максимально наближається до ідеального.
Не менш популярною залишається і відмінно зарекомендувала себе ще 20 років тому інтерактивна дошка ціна її цілком доступна. Великий сенсорний екран, управляти яким можна не тільки стилусом, але і пальцями, як і раніше залучає безліч людей. Можливість правити інформацію прямо в ході її подання дуже стане в нагоді в процесі навчання, в колективній роботі над проектом або в мистецтві презентацій. Інтерактивні дошки діляться на активні або пасивні. Активними називаються ті, які вимагають підключення до джерела живлення і комп'ютера через велику кількість проводів, а пасивні ж передають всю інформацію за допомогою вмонтованого в стилус блютус-датчика, що часто набагато зручніше завдяки можливості вільно переміщувати дошку просторі. Проте в останні роки інтерактивну дошку все більше тіснить досить новий вид обладнання - інтерактивна приставка. Її гідності в невеликому розмірі, легкості, мобільності, дешевизні, можливості проектувати зображення на будь-який тип поверхні і створювати кілька інтерактивних робочих столів. Зміни вносяться прямо над зображенням і зберігаються в окремому файлі на комп'ютері, який в подальшому можна переписати на будь-який інформаційний носій. Серйозність процесу настройки і калібрування інтерактивної приставки сильно перебільшена, насправді в ньому немає нічого складного і на це не йде великої кількості часу. Однак остаточний вибір інтерактивного устаткування залежить, звичайно, від особистих переваг користувача і типу поставленого завдання.