Прилади обліку допоможуть заощадити гроші

Anonim
Відповідно до закону «Про енергозбереження» останній термін, коли повинні бути встановлені прилади, що враховують комунальні ресурси - 1 липня 2013 року. Прилади обліку будуть встановлені в примусовому порядку там, де вони ще не встановлені, і зроблено це буде за власний кошт власників житла.
«Особа, яка не встановила до 1 липня прилади обліку, має забезпечити допуск до місць їх установки і оплатити витрати на установку приладів обліку. У разі відмови від оплати витрат в добровільному порядку особа, яка не виконала в установлений термін обов'язки зі встановлення приладів обліку, має також сплатити понесені комунальними підприємствами витрати в зв'язку з необхідністю примусового стягнення », - йдеться в законі.
Установка лічильників води - це вигідне у фінансовому плані вкладення. Росіяни, які не пошкодували витратити гроші на оснащення своєї квартири приладами обліку, давно вже зрозуміли, що це дозволяє істотно економити сімейний бюджет. Експерти не втомлюються повторювати, що для того, щоб доїтися економії на комунальних платежах, необхідно витратитися на енергоефективну побутову техніку та лічильники. Ще кілька років тому розповіді про суперекономічних європейців викликали у більшості росіян лише посмішку, зараз економія стає нагальною реальністю, без якої розподіляти сімейні витрати досить складно.

Економія на комунальних ресурсах Ніхто не говорить про фанатизм і про те, що душ потрібно приймати, суворо обмеживши воду, але подумати про те, як мінімізувати удари сфери ЖКГ, адже тарифи зростають, і знижуватися вони точно не будуть, варто. Лічильники води допоможуть економити в набагато комфортніших і природних умовах, і приймати ванну в п'яти літрах води точно не доведеться. Правда в цьому випадку потрібно буде вкласти гроші в якісний прилад обліку, але у всякому разі, його ви виберете самі, а не стороння особа. Зараз це можна зробити навіть через Інтернет. Досить в пошуковику набрати, наприклад, фразу: «установка лічильників води, газу, електроенергії, тепла».
Спеціалізований інтернет-портал дасть детальну інформацію про те, як і за допомогою чого краще всього заощадити на комунальних платежах.Це зараз зовсім не зайве. Федеральна служба по тарифах заявила, що в наступному році індексація тарифів буде проведена влітку. Рахунки за електроенергію з 1 липня зростуть на 12%, а за деякими даними на 15% .При цьому енергокомпаніям дозволять перевищувати встановлених планок зростання, якщо у них є необхідність в інвестуванні.