Керуйте проектами за допомогою підприємства в «хмарах». Нові горизонти SaaS

Anonim
Отже, для початку слід розуміти, що ж таке "хмари" і що за технологія SaaS.

"Хмари" - це віддалені сервера, на яких здійснюється зберігання і обробка всіх даних, доступ до яких відбувається по мережі Інтернет.

Компанія "Простий бізнес" використовує технологію SaaS пропонує здачу різних модулів додатків в оренду. Суть проста, клієнт не купує ПО, а платить лише за оренду того модуля який йому необхідний. І дійсно, навіщо купувати повний комплект дорогого і нерентабельного програмного забезпечення, багато модулі якого не використовуються, якщо для ефективного ведення бізнесу потрібні тільки деякі з них?

Розміщення софта, зберігання і обробка всіх даних відбувається на серверах розробника програмного забезпечення компанії "Простий бізнес". В результаті замовник платить тільки за ті послуги, обслуговування та консультації які йому необхідні.

В результаті у виграші залишаються всі: у замовника відпадають зайві витрати на непотрібне програмне забезпечення, а компанія "Простий бізнес", завдяки установці ПО на своїх серверах, може швидко надати замовнику необхідний сервіс.

Технологія SaaS, яку пропонує компанія "Простий бізнес" зараз розглядається як альтернатива стандартній установці ПО на обладнанні клієнта.

Клієнту не потрібно купувати саме ПО, а також сервери для його розміщення.

Після установки системи замовнику доведеться забезпечувати її подальшу працездатність.

Можна також доручити підтримку працездатності системи фахівцям компанії, тоді залишається тільки використовувати функціональні можливості ПО і вносити платежі за оренду та необхідні сервіси.

У моделі SaaS клієнт отримує не саме ПО, а тільки ті функціональні можливості, які воно забезпечує. Саме це і потрібно замовнику.

Процедура інсталяції максимально спрощена - клієнтові потрібно тільки зареєструватися на сайті компанії "Простий бізнес", далі можна завантажити програмне забезпечення за наданою посиланням і після установки програмного забезпечення, використовуючи логін / пароль, отриманий при реєстрації увійти в систему. SaaS-система не потребує тонкої настройки і адаптації до вимог клієнта. Завдяки всьому цьому скорочуються витрати на здійснення функції управління проектами і час його виконання.

SaaS-система надає постійний доступ до необхідного сервісу з будь-якого місця земної кулі, де є доступ в інтернет.

Технологія, що надається компанією "Простий бізнес" дає можливість малому, а також середньому бізнесу використовувати програмне забезпечення недоступне раніше через його дорожнечу. Замість покупки дорогого програмного забезпечення клієнт за невелику орендну плату отримує бізнес-функції, які йому необхідні, і може вільно виконувати управління організацією.

Крім того пропонована компанією SaaS-система забезпечує автоматичне оновлення програмного забезпечення без додаткових витрат з боку клієнта і в будь-який момент часу можливість змінити набір необхідних функціональних модулів. Завжди можна відмовитися від непотрібних функцій і платити тільки за ті, які дійсно потрібні для роботи.

Все вище сказане призведе в найближчому майбутньому до глобальної заміни таких комплексів, як система управління проектами. За прогнозами аналітиків SaaS-система буде домінувати в найближчі роки. Спектр застосування SaaS-системи значно розшириться, будуть додаватися нові функціональні модулі.