Ісайя Вашингтон (Isaiah Washington) біографія актора, фото, особисте життя, його брат 2019

Anonim

Біографія Ісаї Вашингтона

Ісайя Вашингтон - це яскравий актор, відомий за багатьма ролями в кіно і на телебаченні. «Корабель-привид», «Голлівудські копи», «Анатомія пристрасті» - всі ці, а також деякі інші роботи нашого сьогоднішнього героя, напевно, прекрасно знайомі всім фанатам сучасного американського кіно. Але що ми знаємо про сам Ісаї Вашингтоні? Якою людиною є цей імпозантний американець поза знімальним майданчиком? І які цікаві моменти можна відшукати в його біографії? Про все це ми вирішили розповісти сьогодні.

Ранні роки, дитинство і сім'я Ісаї Вашингтона

Ісайя IV Вашингтон народився 3 серпня 1963 року в найбільшому місті штату Техас - Х'юстоні. Однак, як і багато інших американці, часто подорожував і переїжджав, а тому більшу частину життя провів далеко від рідних місць. Зокрема, юність актора пройшла в місті Міссурі (Техас), де він закінчив середню школу Віллоурідж. Після цього деякий час наш сьогоднішній герой проходив службу у військово-повітряних військах США. На бажання молодого хлопця відправитися в армію величезний вплив справила смерть його батька, який, за словами самого актора, був застрелений, коли йому, Ісаї, було всього тринадцять років.

Ісайя Вашингтон в серіалі Анатомія пристрасті В цілому в рядах армії США Ісайя провів три роки. За цією час талановитий американський хлопець підкоп необхідну суму коштів, необхідних для вступу до університету Говарда. У цьому місці наш сьогоднішній герой згодом почав вивчати мистецтвознавство та акторську майстерність.

Кар'єра Ісаї Вашингтона в кіно, перші фільми

Як і багато інших американські актори, свій шлях до вершин кінематографічного мистецтва Ісайя Вашингтон почав зі зйомок в різних телевізійних серіалах. Зніматися в кіно він став в кінці вісімдесятих років, виконавши епізодичні ролі в проектах «Всі мої діти», «Закон і порядок», «Забійний відділ», «Поліція Нью-Йорка», «На мілині», а також деяких інших.
Свою першу велику роль Ісайя Вашингтон виконав вже досить-таки скоро. Першим успіхом у кар'єрі американського актора стала картина «Колір кохання», в рамках якої талановитий уродженець Техасу зіграв одну з центральних ролей. Незважаючи на те, що його роль була досить великою, якихось серйозних дивідендів кар'єрі актора це не принесло. Фільм залишився практично непоміченим глядачами, а тому говорити про якийсь яскравому творчому прориві Ісаї не доводилося. Наш сьогоднішній герой продовжував грати епізодичні ролі і просто чекати свого шансу. Isaiah Washington discusses new projects У дев'яності роки Вашингтон зіграв кілька досить великих ролей в маловідомих стрічках. «Дівчина номер шість», «Ласкаво просимо в Коллінвуд», «Лов Джоунс» - ці, а також деякі інші ролі зробили актора досить відомою персоною в світі кіно. Його поважали колеги, а тому в 1998-му році Ісайя Вашингтон навіть виступив в якості виконавчого продюсера при зйомках картини «Mixing Nia».
Пробитися в світ касового кінематографа Ісайя Вашингтон зумів в тому ж році, але вже з іншою роботою. У 1998-му наш сьогоднішній герой отримав постійну роль в серіалі «Закон вулиць», в рамках якого зіграв разом з Лоренс Фішберн. Їх співпраця виявилося дуже вдалим, а тому вже незабаром Ісайя став отримувати нові цікаві пропозиції про зйомки.

Кращі ролі Ісаї Вашингтона

У 1999-му він знявся разом з Джорджем Клуні і Дженніфер Лопес в бойовику «Поза полем зору», після цього склав акторський тандем з Клином Іствудом в детективному трилері «Справжній злочин». Обидві названі картини з успіхом пройшли в американському і міжнародному прокаті, а тому на початку 2000-х років Вашингтон отримав можливість вперше відчути себе популярним актором.Isaiah Washington Knows Who's Who in Hollywood З тих пір наш сьогоднішній герой знімався все також часто, однак формат його ролей став помітно іншим. Як правило, Ісайя Вашингтон грав ролі другорядних персонажів, але сам масштаб фільмів, в яких він знімався, вже сам по собі викликав повагу. «Ромео повинен померти», «Наскрізні поранення», «В пустелі», «Корабель-привид», «Голлівудські копи» - кожна з названих картин стала справжнім хітом кінопрокату, зміцнивши, таким чином, славу техаського актора.
У 2004-му році після довгої перерви Ісайя Вашингтон вирішив знову спробувати себе в якості продюсера. На цій посаді він взяв участь в роботі над фільмом жахів «Мертві пташки», в якому також зіграв як актор. Проект виявився досить успішним, як і інші акторські роботи нашого сьогоднішнього героя - картини «Дикість-2» і «Історія однієї дівчини» - які вийшли на екрани в той же період.
Таким чином, до 2005-го року за плечима актора був уже величезний досвід зйомок у кіно. До того моменту його фільмографія налічувала близько сорока робіт. Однак широкому загалу Ісайя Вашингтон все ще був мало відомий.

Ісайя Вашингтон в даний час

Все змінилося після того, як в середині 2000-х років актор отримав одну з центральних ролей в медичному серіалі «Анатомія пристрасті». Даний проект і пов'язана з ним роль доктора Престона Берка отримали дуже високі відгуки глядачів і професійних критиків. Герой дуже полюбився фанатам серіалу, а тому після довгих старань Ісайя Вашингтон зміг, нарешті, відчути себе справжньою зіркою. Згодом славу актора закріпили також спортивна драма «Сезон ураганів», фантастичний трилер «Зона Кью» і прониклива стрічка «Нова спроба Кейт Макколл».
В даний час в якості повноправною зірки Ісайя Вашингтон знімається в нових фільмах. Відомо, що в 2014-му році актор повинен зіграти центральну роль в драмі «Blackbird», а трохи пізніше з'явитися в бойовику «179-я вулиця», де його партнером по знімальному майданчику стане Денні Трехо.
Останнім часом Ісайя Вашингтон також часто працює в якості продюсера.

Особисте життя Ісаї Вашингтона

Ще в молодості наш сьогоднішній герой одружився на жінці на ім'я Женіз Марі Гарланд. В даний час у пари є троє дітей.