Меблева галузь Росії демонструє зростання продажів

Anonim
Сучасний російський ринок меблевої індустрії динамічно розвивається, незважаючи на серйозну конкуренцію з боку зарубіжних компаній. За експертними оцінками в 2013 році в РФ частка продукції імпортного виробництва, як і раніше переважала, склавши майже 60 відсотків усіх пропозицій. Але зіставлення величини продажів за 2012 і 2013 роки показує тенденцію зростання реалізації вітчизняних меблів на 7 відсотків.
Протягом останніх 10 років глобальний меблевий ринок зазнав змін. Спостерігається зближення ринків окремих країн і розширення меблевого виробництва. Обсяг світового випуску меблів оцінюється сумою близько 250 мільярдів євро. Частка російського сегмента в ньому становить всього один відсоток - і це при тому, що в РФ зосереджена четверта частина світових запасів деревини.
Меблі, привезена в РФ в готовому вигляді, з урахуванням транспортних і інших витрат, коштує дорого. Набагато доцільніше проводити в Росії збірку меблів для офісів, спалень, віталень або, наприклад, виготовлення кухонних меблів на замовлення з поставлених заготовок і комплектуючих. Такі меблі має значно нижчу вартість, а якістю, дизайном, декоративним оформленням нітрохи не поступається імпортним аналогам.

Меблева індустрія Росії динамічно розвивається Фахівці відзначають зсув переваг споживачів меблів в сторону її функціональності, екологічності, ергономічності. Виробники тим часом впроваджують в меблеве виробництво нові наукові розробки і передові технології.Серед них - водонепроникні дерев'яні поверхні меблів, дверцята шаф, які відкриваються за допомогою пульта дистанційного керування, і навіть духовка-планшет.
Редакція нагадує, що в квітні в Мілані пройшов Міжнародний Салон Меблів, в якому взяли участь 160 країн і більше 300 тисяч підприємств галузі. Вже протягом 53 років ця виставка демонструє кращі зразки товарів, напрямки розвитку, ідеї і концепції.