Суспільство: Які професії найбільш затребувані в Москві?

Anonim
Знайти роботу з гідною заробітком непросто.
За даними Дослідницького центру порталу Superjob.ru, немає регіону в Росії, де б не існувало проблеми працевлаштування. І навіть в Москві важко знайти роботу, хоча, здавалося б, столичний ринок праці досить широкий. Як же йшли справи в грудні на московському ринку праці?
Якщо порівнювати з груднем попереднього року, то вакансій надійшло значно більше (на 23%). Але, в порівнянні з попереднім місяцем, кількість запитів на пошук персоналу знизилося на 16,7%.
Московські роботодавці пропонують зайнятість в сфері продажів (24,8% від усіх вакансій), у сфері будівництва і нерухомості (7,7% від усіх вакансій), у сфері IT, Інтернету, зв'язку, телекому (7% від усіх вакансій), у зокрема пропонується підробіток і тимчасова робота .. Звичайно, святкові дні знизили активність і кількість претендентів на роботу.Але якщо взяти річну статистику, база резюме значно зросла (на 13%). На 4-5 резюме доводиться одна вакансія. Загострилася конкуренція серед домашнього персоналу. А серед претендентів на вищі керівні посади - найвищий рівень затребуваності (20 резюме на одну вакансію). Найнижча конкуренція - серед робітників (1 резюме на 1 вакансію).
І хоча в соціальних мережах можна побачити часом жартівливі статуси: «Найприємніше в роботі - збиратися додому!», Це, всім відомо, і є щасливі люди, які ввечері поспішають додому, а вранці поспішають на роботу.
Редакція бажає кожному знайти роботу до душі.