Майкл Б. Джордан (Michael B. Jordan) - біографія, фото, зріст і вагу, особисте життя 2019

Anonim

Біографія Майкла Б. Джордана

Майкл Б. Джордан - американський актор, відомий за ролями в серіалах «Прослушка» і «Всі мої діти» і фільмам «Станція" Фрутвейл '' »,« Крід: Спадщина Роккі »і« Чорна пантера ». Задіяний як у комерційних, так і авторських проектах, присвячених переважно проблемам темношкірих людей в Америці.

Актор Майкл Б. Джордан

Дитинство і юність

Майкл Бакарі Джордан (Michael Bakari Jordan) народився 9 лютого 1987 року в невеликому місті Санта-Ана в Каліфорнії. Мати Майкла - художник і шкільний консультант, його батько - ресторатор. У актора також є старша сестра Джеймі і молодший брат Халід. Батьки Майкла - глибоко релігійні люди, які прищепили хлопчикові любов до Бога. Сина батьки назвали на честь легендарного баскетболіста Майкла Джордана, а його друге ім'я «Бакарі» на суахілі означає «блага вість» або «слово шляхетної людини».

Майкл Бакарі Джордан в дитинстві і зараз з сестрою Після народження Майкла сім'я Джордану ще два роки жила в Каліфорнії, а потім переїхала в Ньюарк - найбільше місто штату Нью-Джерсі. У цьому місті Майкл вступив до Школи мистецтв, куди влаштувалася на роботу його мати. Спочатку хлопчик і не думав ставати актором, він рано почав працювати моделлю і зніматися в рекламних кампаніях відомих брендів.

акторська кар'єра

У 1999 році Майкл вперше опинився на знімальному майданчику, з'явившись в епізоді кримінального телесеріалу «Клан Сопрано», де в головній ролі блищав Джеймс Гандольфіні.

Майкл Б Джордан в серіалі «Клан Сопрано» (в центрі) Першу серйозну роль Майкл отримав в 2001 році - підліток з'явився в спортивній драмі «Хардбол» Брайана Роббінса з Кіану Рівзом, що зіграв тренера з бейсболу для важких дітей з бідного району.
У наступному році акторові дісталася невелика, але важлива для його подальшої кар'єри роль в багатосерійної поліцейської драми «Прослушка» з Домініком Вестом і ИДРИС Ельба.

Зростання Майкла Б. Джордана - 182 см В березні 2003 року Джордан приєднався до акторського складу мильної опери «Всі мої діти», в якій постав в образі важкого підлітка Реджі. Завдяки цьому проекту, в якому Майкл знімався три роки, молодий актор отримав чималу популярність і затребуваність серед інших режисерів.

Майкл Б. Джордан в молодості У 2006-2011 роки Джордана можна було побачити в головних ролях в драмах «Помутніння розуму» (2007) і «Пастор Браун» (2009), а також в серіалах «Асистенти», «Вогні нічної п'ятниці» і «Батьки». Після виходу останніх двох серіалів популярний розважальний портал BuddyTV помістив актора на 80-е місце в списку «найсексуальніших чоловіків телебачення 2011 року».

Актор перебуває в прекрасній фізичній формі З 2012 року актор почав зніматися в основному в повнометражних фільмах. У числі головних робіт того періоду - фільм про пілотів-афроамериканців на Другій світовій війні «Червоні хвости» (2012), кримінальний трилер з еротичним забарвленням «Готель" Нуар "» (2013) і заснований на реальних подіях незалежний фільм «Станція" Фрутвейл " »(2013).

Кадр з фільму «Станція« Фрутвейл "» За роль в останній картині Джордан отримав премію Національної ради кінокритиків США в номінації «Проривна чоловіча роль» і премію «Супутник» в номінації «Акторський прорив». Крім того, робота в «Станції" Фрутвейл " »принесла акторові визнання критиків: американський журнал« Time »вніс Майкла в топ-30« людей до 30 років, які змінять світ ». Зігравши Артура Гранта - жертву поліцейського свавілля - Джордан довів, що здатний на сильні драматичні ролі.

Майкл Б. Джордан у фільмі «Станція« Фрутвейл »» У 2015 році Майкл знявся в ролі Джонні-шторму, Людини-факела в супергеройському фільмі «Фантастична четвірка», заснованого на коміксах Marvel. На знімальному майданчику Джордан працював з такими відомими акторами, як Кейт Мара і Джеймі Белл. Незважаючи на роботу акторів і продюсерів, фільм не тільки провалився в прокаті, а й був розгромлений критиками, а всю «четвірку» навіть номінували на премію «Золота малина» в категорії «Найгірший акторський склад».

Майкл Б. Джордан знімався в блокбастері «Фантастична четвірка» Однак невдачі ніяк не могли зупинити амбітного і талановитого Джордана.У наприкінці 2015 року Майкл зміг отримати схвалення критиків, знявшись в ролі Адоніса Крида, головного суперника легендарного Роккі Бальбоа, в спортивній драмі «Крід: Спадщина Роккі». Режисером фільму виступив Райан Куглер, з яким Майкл вже мав честь працювати на зйомках «Станція" Фрутвейл '' ». Тренування Майкла Б Джордана до фільмів «Крід» і «Чорна пантера» Для Сталлоне, який отримав за роботу в картині «Золотий глобус», атлет Роккі Бальбоа - вже звичний образ, який він приміряв на себе не раз. А ось Джордан зізнавався, що довго готувався до ролі боксера, дотримувався суворої дієти з низьким вмістом жирів і проводив години в спортзалі. За роль Крида в 2016 році актор удостоївся номінації на премію MTV «Краща чоловіча роль».

Особисте життя Майкла Б. Джордана

Всупереч популярній думці, Майкл Б. Джордан ніяк не пов'язаний з відомим баскетболістом «Чикаго Буллз» Майклом Джорданом. Я ненавидів своє ім'я і хотів змінити його. Але для мене це певний виклик. Я хочу, щоб люди завжди уточнювали, про кого йде мова, коли згадується ім'я Майкл Джордан. У 2015 році в ЗМІ просочилися новини, що Майкл зустрічався з моделлю і зіркою реаліті-шоу Кендалл Дженнер, проте актор спростував ці чутки. У січні 2018 роки актор зізнався, що складається у відносинах з латіноамеріканкской моделлю Ешлін Кастро.

На фото: Майкл Б. Джордан і його дівчина Ешлін Кастро

Майкл Б. Джордан зараз

Кар'єра Майкла Джордана в останні роки вийшла на новий рівень, актор постійно задіяний в кількох великих проектах відразу. В кінці 2017 року Майкл знявся в міні-фільмі на композицію Family Feud ( «Сімейна сварка») репера Jay-Z, в якому його герой вибачався за свої зради у подружжя знаменитого музиканта - співачки Бейонсе. Крім Джордана в фільмі з'явилися такі відомі актриси, як Джесіка Честейн, Брі Ларсон і Розаріо Доусон.

Майкл Б. Джордан у фільмі «Чорна пантера» У лютому 2018 року російські глядачі змогли побачити Майкла в ролі лиходія Еріка Кіллонгера в супергеройському утопічному фільмі «Чорна Пантера» від Marvel, який зняв Райан Куглер. Інші головні ролі у фільмі виконали Чедвік Боузман, Люпіта Ньоно і Данай Гуріра. У США блокбастер справив ефект бомби, що розірвалася, а сам Джордан придбав цілу армію шанувальників, які полюбили його харизматичного суперлиходія Еріка Кіллмонгера. Майкл Б Джордан у фільмі «Чорна пантера» У 2018 році Джордан разом Майклом Шенноном і Лорою Харриер знявся у фантастичній драмі за романом Рея Бредбері «451 градус за Фаренгейтом» телеканалу HBO (реж. Рамін Бахрані), де виконав головну роль - Гая Монтега, за наказом влади спалює заборонені книги. Також в цьому ж році актор зіграв у драмі під робочими назвою «Just Mercy» ( «Просто милосердя»), серіалі «Виховуючи Діона» і в четвертий раз попрацював на одному майданчику з Райаном Куглер в соціальній драмі «Неправильна відповідь».

Майкл Б Джордан у фільмі «451 градус за Фаренгейтом» У листопаді 2018 року заплановано вихід продовження фільму про талановитого боксера «Крід-2», в якому новоявлений чемпіон в напівважкій вазі зіткнеться з Віктором Драго (Флоріан Мунтеану), сином Івана Драго (Дольф Лундгрен ).