Все про каміни і їх модифікаціях

Anonim
Безсумнівно, камін - це предмет розкоші.
До сих пір придбати його досить складно в економічному плані середніх верств населення нашої країни. Хоча зараз на ринку пропонується велика видова різноманітність камінних агрегатів і їх модифікацій. Умовно їх можна розділити на кілька великих категорій: печі дров'яні опалювально варильні (з успіхом використовуються сучасної господинею на кухні), каміни-печі, каміни класичні, садові каміни-барбекю, буржуйки.
Опалювально варильні печі являють собою конструкцію, яка виконує кілька функцій. По-перше, відмінно обігріває приміщення. Така споруда обладнано закритими дверцятами з жароміцних склом, тому коефіцієнт корисної дії опалювально-варильної печі досить високий. Одночасно з обігрівом приміщення може виконуватися функція приготування їжі.

Камін - не тільки розкіш, а джерело гарного настрою У опалювально вручений печі є вбудована духовка, а зверху обладнана для варки поверхня. Духовка призначена для випікання здоби, яка виходить не гірше, ніж у цій грубці. Подача теплого повітря в духовку регулюється спеціальним пристосуванням у вигляді важеля, який відкриває або закриває отвір між топкою і духовкою. У духовці можна не тільки випікати, але і сушити гриби, а іноді і вологі речі. Варильна панель зручна для приготування їжі на живому вогні. Робити це зручно, легко і приємно, оскільки піч не тільки ефективна в експлуатації, але і надзвичайно красива. Вона припаде до смаку будь-якій господині.
Традиційний камін являє собою комплекс взаємопов'язаних компонентів - топка, портал і димар, кожен з яких виконує свою роль в роботі опалювального приладу. Класичний камін може бути обладнаний закритою або відкритою топкою. Залежно від цього коефіцієнт корисної дії буде змінюватися. Так, каміни з відкритою топкою менш ефективні, так як працюють за принципом променевого випромінювання, тобто обігрівають тільки ту частину житла, на яку безпосередньо спрямований вогонь.
Каміни із закритою топкою більш ефективні. Вони працюють за принципом конвекції, тобто теплотворна здатність збільшується, і такі споруди можуть довгий час віддавати тепло в приміщення.
Необхідною умовою нормальної експлуатації традиційного каміна є наявність димоходу і окремого фундаменту. Можна зробити фундамент під камін своїми руками, точно також як і димар. Однак для повної надійності зверніться за допомогою до фахівців, оскільки помилки в цій справі можуть зіграти з вами поганий жарт.