У США придумали ефектну систему пасивного охолодження

Anonim
Новий матеріал визнаний справжнім відкриттям вчених.
Основним способом ефективного охолодження приміщень на сьогоднішній момент є установка кондиціонера. Будь-кондиціонер вимагає і правильної установки, і якісного обслуговування. У жарких країнах останнім доводиться робити частіше, та й електроенергія там дорожче, ніж у країнах з помірним кліматом. Фахівці Стенфордського університету під керівництвом професора Шань Хуей Фанема спробували вирішити цю проблему.

Вчені зробили справжнє відкриття Дослідники застосували наноматериал, створений на базі кварцу і карбіду кремнію. Повітря поруч з охолоджувальною панеллю з цього матеріалу майже не нагрівається, випромінювання же розсіюється, що не розжарити матеріал. Крім цього, панель перешкоджає нагріванню предметів, розташованих близько до неї. І це відбувається навіть в самий жаркий період дня. Треба сказати, що покриття такими панелями приблизно 10% даху двоповерхового будинку зменшить потребу в охолодженні житлових приміщень на 35%. Цілком можливо, що панель можна буде використовувати і в автомобілях.
Але поки новий матеріал повинен пройти безліч ретельних досліджень. Коли він буде запущений в масове виробництво - поки невідомо. Тому для створення комфорту в будинку рекомендується використовувати звичні нам кондиціонери і кліматичні системи, завдяки яким навіть в жарку погоду в квартирі або офісі можна буде відчувати себе затишно.

Сонячне випромінювання приходить у вигляді коротких хвиль, а матеріал відображає його з більшою довжиною хвилі «Кондиціонер - взагалі великий винахід людства, як і холодильник, і пральна машина. Особливо це відчувається в епоху глобального потепління », - помічає користувач Твіттера.
Редакція «» сподівається на те, що вчені незабаром зможуть витягти зі свого нового матеріалу і комерційну вигоду.