10 речей в інтер'єрі, які видають відсутність смаку

Anonim
Часто ми навіть не помічаємо, що звичні речі давно вийшли з моди, і продовжуємо використовувати їх в оформленні інтер'єру. Ми в.рф зібрали 10 головних предметів-маркерів, які роблять ваш будинок далеким від сучасних стандартів смаку.
Ми ні в якому разі не вважаємо, що якщо у вас висить килим на стіні або лежить клейонка на столі, то у вас поганий смак - в кінці кінців, причини у цього можуть бути різні. Але якщо ви раптом задумали освіжити обстановку в квартирі, просто знайте, на що варто звернути увагу в першу чергу.

Велика кількість плюшевих іграшок

Якщо в будинку є діти, то наявність плюшевих іграшок на кожному кроці можна пояснити. Але якщо всі ці ведмедики і слоники залишилися ще з часів вашого дитинства, то їм зовсім не місце на м'яких меблів і навіть за склом. Мало того, що вони виступають в ролі «пилозбірників», так ще й виглядають як артефакти з минулого століття. Якщо вам важко розлучитися з іграшкою, що викликає ностальгію або позитивні емоції, заховайте її в більш затишний куточок.

Якщо вам подобаються іграшки, підійдіть до їх вибору ретельніше

Дешеві репродукції заїжджених картин

Навіть найякісніші підробки ніколи не замінять оригіналів. Ми розуміємо, що оригінал полюбився вам творіння пензля класика дістати нереально, а повісити його будинку хочеться. Але репродукція репродукції ворожнечу.Ті, що надруковані на дешевої тонкому папері і вставлені в пластикову рамку «під золото», псують враження про будинок ще з порога. А заїжджені сюжети на кшталт горезвісних «Ведмедиків в лісі» або «Трьох богатирів»! ..

Пейзаж в дешевій рамці і неодмінно косо повішений В якості альтернативи рекомендуємо звернути увагу на оригінали маловідомих художників, які добре відповідають оформленню інтер'єру кімнати. Ще варіанти, які мають право на життя - це якісні копії, фотографії або репродукції абстрактного мистецтва, вставлені в сучасну однотонну рамку без «прикрас».

Килими на стінах

За часів наших бабусь і дідусів всі стіни в кімнатах, а особливо в спальнях, були обвішані килимами. Їх часто привозили з інших країн і навіть діставали «по знайомству», а потім передавали дітям і онукам у спадок. Вішали килими для звукоізоляції (ах, яка чутність в радянських «панельках»!) І тільки потім для краси. До речі, про те, чому килими були так популярні в СРСР, можна почитати тут.

Дуже добре поєднується з попереднім пунктом Зараз це не потрібно і навіть шкідливо. Існують інші методи захистити вашу квартиру від галасливих сусідів і звуків з вулиці чи під'їзду, а ще в килимах, над якими тряслися наші батьки, збирається чимало пилу, тому алергікам прямо-таки протипоказано перебувати з килимами в одному приміщенні.

Клейонка на столі

Клейонка, яку так часто можна зустріти на кухонних столах, сама по собі має будівельне походження. Вона служить для захисту меблів від бруду і пилу під час ремонту, але ніяк не призначена для сервірування. Та й обідати за таким столом не доставить великого задоволення. Одна справа, якщо ви обмежені в засобах, але якщо гроші є, то куди приємніше, коли стіл застелений скатертиною красивою, наприклад, з водовідштовхувальним тефлоновим покриттям.

При можливості замініть клейонку скатертиною

Роги і шкури тварин

Навіть якщо ви затятий мисливець, не варто завішувати стіни квартири рогами убитих лосів і вистилали підлоги шкурами ведмедів. Ці трофеї точно здадуться блюзнірськими вегетаріанцям і захисникам тварин. Та й в габаритах середньостатистичної російської квартири роги будуть тільки заважати. Найкраще місце для такого декорування стін - заміський будиночок, де ви не будете при вході битися головою об роги нещасного оленя.

У квартирі роги виглядають як чужорідний елемент

Газета замість килимка для взуття

Так, складно повірити, але хтось ще використовує газету як килимок для взуття! Чи потрібно говорити, що це не тільки непрезентабельно, але ще і вимагає великих трудовитрат? У погану погоду вам доведеться міняти їх по два, три, а то і більше разів в день. Газетний папір постійно намокає, тому вся грязь і вода виявляються на підлозі в передпокої. Сучасні прогумовані килимки не тільки застрахують вас від таких неприємностей, але і прослужать набагато довше. Їх можна прати в міру забруднення, вони не доставляють багато мороки і економлять дорогоцінний час. Дуже скоро ви зрозумієте, що вони не тільки швидко окупаються, але і естетично виглядають.

Хтось вважає газети гідною альтернативою килимку

Фотошпалери на стінах

Величезні полотна, що зображують водоспади, ліси, озера та інші принади природи - цей вид декорування стін відійшов далеко в минуле. Пік популярності фотошпалер припадав на 80-90-ті роки, коли вони тільки з'явилися в продажу. Але сьогодні в моді простота і мінімалізм, якщо мова йде про оформлення звичайної міської квартири. І чим менше елементів дизайну було задіяно при її оформленні, тим комфортніше очам і більше можливості по-справжньому розслабитися в кінці робочого дня.

Тепер кімната перетвориться в берег гірської річки? Мінус фотошпалер ще і в тому, що вони досить швидко вигорають під прямими сонячними променями.Але якщо ви звикли до яскравих малюнків на стінах, вихід є: можна купити кондиціонер з функцією зміни зображення або кілька оригінальних постерів, які відповідають вашим захопленням - наприклад, музикою, коміксами або кіно. Це буде виглядати куди краще і сучасніше, ніж шматок вицвілій на сонці паперу.

Гіпсокартонні «хвилі»

Не те щоб «хвилі» з гіпсокартону апріорі представляли собою апогей несмаку, але навіть серед дизайнерів мало тих, хто вміє органічно вписувати їх в інтер'єр. У більшості випадків ці система не обігрується і лише захаращують простір і напружують очей. Можливо, саме тому вони вже давно вийшли з моди. А вже якщо «хвиля» поєднується з натяжною стелею, пінопластовими бордюрами і світильником а-ля «зоряне небо» …

Мало хто вміють вигідно обігравати хвилеподібні конструкції

Штори з ламбрекенами

Фіранки з прикрасами у вигляді рюш, складочок і різнорівневої драпірування виглядали б добре в будинку з високими стелями і великими вікнами, але в звичайній квартирі наштовхують на одну думку - колгоспний шик. Може, пора замінити їх на класичні прямі, римські або японські штори з якісної тканини?

Всьому своє місце, і ламбрекенів теж

Арки в дверних отворах

Навіть не знаємо, звідки пішла мода на арки в дверних отворах, але це як і раніше найпопулярніший дизайнерський запит у замовників. На жаль, зробити палац з хрущовки все одно не вийде, не допоможуть ні арки, ні вкраплення штучного каменю, ні пластикові колони. А виглядає це так само безглуздо, як величезний ЖК-телевізор в розваленому сільському будиночку.

Арки і штучний камінь - не найкращий поєднання А чи немає в вашому домі інших пережитків минулого? Пропонуємо вам почитати добірку з десяти ознак радянської квартири.