Британські вчені розробили нову технологію геодезичної зйомки

Anonim
Дослідники Ноттінгемського університету Великобританії створили інноваційну методику зйомки. У наш час геодезична зйомка незамінна для встановлення точності виконання проекту під час проведення будівельних робіт. Британські вчені придумали спосіб удосконалити існуючу методику.
Винахід отримав назву інтерферометрії з короткою базою. Розробка базується на технології, що дозволяє використовувати супутникові радари для вимірювання точок не місцевості за рахунок тимчасового відрізка між відбитками сигналу від об'єкта. Інноваційна методика була створена командою фахівців під керівництвом доктора Ендрю Совтера на Інженерному факультеті університету. Завдяки розробці тепер можна робити виміри вертикального зсуву поверхонь з максимальною точністю до міліметра.

Геодезична зйомка незамінна при будівництві «Зсув було проаналізовано вченими на прикладі Великобританії, і був зроблений висновок про те, що міста, селища і сельхозрайони випереджають в зростанні інші ландшафти», - пише користувач соцмережі Твіттер.
Нова технологія геодезичної зйомки дозволить удосконалити геологічні карти, а також допоможе передбачити потенційні ризики, які пов'язані з рухом Землі.
Редакція сайту зазначає, що, за словами фахівців, интерферометрия з короткою базою найбільш важлива для районів з високим рівнем урбанізації.