Комп'ютерне обладнання

Anonim
В сучасних умовах робота підприємства багато в чому залежить від точності і оперативності роботи комп'ютерних мереж.

Сама необхідність створення мереж вже давно ні в кого не викликає сумнівів. Доступ всіх користувачів в загальну систему даних значно скорочує терміни обробки інформації і підвищує продуктивність праці.

Відповідно для точної і злагодженої роботи всієї комп'ютерної мережі необхідно якісне і досить потужне мережеве комп'ютерне обладнання. Придбати таке обладнання сьогодні не складає труднощів. Особливо зручні покупки через інтернет-магазини, так як в них пропонується найширший асортимент подібних товарів, в тому числі і новинок останнього покоління.

Умовно всі комп'ютерне мережеве обладнання можна розділити на три групи - активне, пасивне і периферійне. Активне мережеве обладнання має на увазі під собою обладнання, в якому закладені деякі задатки «інтелектуальної» роботи. Наприклад, комутатор можна цілком віднести саме до активного виду обладнання, так як до нього підключаються всі комп'ютери, що входять в мережу. А ось таке обладнання як концентратори (хаб) не відноситься до активного, так як всі його функції полягають в повторенні сигналу з метою його посилення. Також до пасивного виду обладнання відносяться репітери, патч-панелі, інформаційні розетки і т.д.

До групи периферійного обладнання, в першу чергу, слід віднести самі комп'ютери і мережеві карти, якими вони оснащуються. Мережева карта забезпечує можливість роботи певного комп'ютера в загальній мережі.

Навіть порівняно невелика комп'ютерна мережа передбачає наявність чималої кількості важливих інформаційних файлів. Для їх зберігання часто використовують мережевий дисковий масив. По-перше, він забезпечує зберігання великих обсягів інформації, а, по-друге, гарантує оперативний доступ до неї всіх користувачів. Мережеві дискові масиви класифікуються залежно від своїх обсягів. Вибір такого обладнання, відповідно, залежить від кількості учасників комп'ютерної мережі.

Комп'ютерного обладнання та техніки потрібне обов'язкове сервісне обслуговування. В іншому випадку з часом неминучі його поломки і вихід з ладу. Крім того, збільшення користувачів мережі і підвищення інтенсивності її експлуатації тягне за собою необхідність оптимізації мережі.