Виявлено шляхи проникнення клопів в московські квартири

Anonim
Унаслідок швидкого розвитку туризму, а також з-за зростаючого потоку мігрантів в столицю Москву атакували кілька років тому постільні клопи. Саме ці кровопивці з'явилися в готелях і квартирах столиці. Ці мерзенні істоти давно грунтовно забуті. Так яким же чином вони тут з'явилися?
Це явище пояснюється тим, що росіяни стали часто їздити по світу, в тропічні країни в тому числі: Індія, Туреччина, Іспанія, Єгипет, Таїланд та інші. І в готелях цих країн є висока ймовірність підчепити цих комах. Адже в готельних номерах зупиняються всі бажаючі відпочити, а також приїжджі у відрядження. Так що цілком реально те, що з "нізкозвездочних" готелів ймовірність отримати клопів більше, ніж з чотиризіркових і вище готелів.
Росіянам (всім, не тільки москвичам) слід бути уважними при поїздці в екзотичні країни. Засіб від клопів купити в Москві або в своєму місті і провести обробку речей, меблів і всього житла сьогодні не проблема. Однак, постільні клопи можуть потрапити додому не тільки будучи привезеними в валізах. Є ще один шлях проникнення їх в квартиру. Адже зараз дуже багато в Москві здають свою житлоплощу в оренду приїжджим трудовим мігрантам. Шанс отримати постільних клопів сильно збільшується, якщо квартиронаймачами будуть вихідці з Азії: Таджикистану або Узбекистану, для яких ці паразити цілком звичні.
Так що мігранти, не підозрюючи самі, можуть привезти в власних речах клопів. Таке ж може статися, якщо мігранти до поселення в Вашій квартирі перебували в інший зараженої цими комахами квартирі. Адже самих клопів, що сховалися в речах, важко помітити і можна проти своєї волі перевезти цих паразитів в інше приміщення. У купі речей постільні клопи прекрасно можуть так сховатися, що їх ніхто не знайде.
Крім цього, часто трапляється, що клопи з'являються в будівельних вагончиках. В результаті частої зміни мешканців вагончиків є ймовірність потрапляння клопів в побутові будівельні вагончики. І якщо керівництво відразу не проводить заходи щодо позбавлення від цих паразитів, то клопи поширюються в інші будівельні вагончики і можуть навіть переміститися додому до працюючого на будівництві людині.
Таким чином, здаючи квартиру, москвичі повинні вибирати, кого можна пустити проживати в квартирі, а кого - ні, так як потім, можливо, доведеться наводити порядок з нуля і навіть займатися знищенням НЕ проханих гостей.

Get засіб від клопів Відзначимо, що в Південній Америці повсюдно поширена хвороба Шагаса (заражені 18 млн чоловік), яка переноситься клопами і була невиліковна до недавнього часу. Хвороба Шагаса викликається паразитами трипаносомами, які проникають в серцевий м'яз і в шлунково-кишковому тракті. Тільки недавно канадські лікарі знайшли ліки, які разом з бензнідазолом допомагає в 78-90 відсотків випадків.
Редакція "" рекомендує населенню активно боротися з цією напастю і бути обачними при поїздках.