Дитяча стоматологія, або Малюк і ... зубний лікар

Anonim
Безумовно, Вам знайома ситуація, коли Ви і Ваші близькі з візитом до стоматолога тягнуть до останнього, поки біль стане зовсім нестерпним. Дитина, вперше потрапив на прийом до лікаря, поводиться інакше: зацікавлено розглядає набір інструментів і довірливо погоджується відкрити рот … але і його довіру ошукано ….

Тепер Ваш малюк впевнений в тому, що стоматолог є лікарем, який може зробити боляче нишком, отже, слід остерігатися нової зустрічі з доктором. Батьки можуть піти на шантаж, відмовити в солодкому або комп'ютерних іграх, але в даному випадку ми чинимо віроломно, більш того, руйнуємо дитячу віру в співпереживання дорослих людей.

Згадайте себе в дитинстві. З Вами так поступали?

Готуємо дитину до відвідування лікаря-стоматолога

Страх і тривога дитини відійдуть на другий план, якщо зробити похід до стоматолога більш передбачуваним.

У тому випадку, коли має бути тільки огляд, можете без докорів сумління сказати малюкові про те, що доктор просто подивиться зуби. Якщо ж, крім огляду, планується лікування, то не варто обманювати малюка, тим самим Ви його розчаруєте, засмучений і скривдите. Так, Ви без проблем довели дитину до клініки, і зайшли з ним на прийом, але відвідування стоматолога не обмежується одним тільки разом.

Шукайте лікаря, який буде давати коментар до своїх дій під час роботи, скажімо більше, стоматологія практикує подібного роду підхід і до дорослих людей, що дозволяє відвернути людину від неприємних відчуттів у роті і полегшить процес лікування.

Пошукайте в мережі картинки з назвами стоматологічних інструментів, щоб навчити дитину професійним термінам. Знання спеціальних пристосувань для лікування зубів позитивно позначиться на самооцінці дитини, крім того, йому буде приємно блиснути своїми знаннями перед лікарем.

І що це дасть в результаті?

Витративши трохи зусиль і часу на розмову з дитиною, Ви переведіть увагу малюка з процесу лікування на інші речі. Тепер відвідування стоматолога обростає іншими, не менш важливими справами: поспілкуватися з доктором, побачити вживу інструменти, які батьки демонстрували на екрані комп'ютера, похвалитися новими знаннями і запам'ятати, як працює лікар з обладнанням в кабінеті.

Візит до лікаря-стоматолога стає зрозумілим і досить передбачуваним, отже, ситуативним і незначним для дитини.