Ден Стівенс - біографія, фото, особисте життя, дружина, діти, зріст, вага 2019

Anonim

Біографія Дена Стівенса

Деніель Джонатан Стівенс - актор театру і кіно, продюсер британського походження. Світову популярність він отримав після виходу на екрани телесеріалу «Абатство Даунтон». Зіграв головні ролі в супергеройському серіалі «Легіон» і мюзиклі-казці «Красуня і Чудовисько».

Британський актор Ден Стівенс

Дитинство. театр

Народився Ден Стівенс 10 жовтня 1982 року в передмісті Лондона Кройдоне. У дитинстві хлопчик залишився без батьків; його прихистили в родині шкільних викладачів.Юність він провів у приватній школі Танбрідж, яка знаходиться в графстві Кент. Саме там він вперше ступив на театральні підмостки, коли йому запропонували зіграти роль короля в постановці за п'єсою Шекспіра «Макбет». Постановкою займався його майбутній наставник - прозаїк Джонатан Сміт.

Ден Стівенс рано втратив батьків Після першого успішного досвіду хлопець вступив до престижного коледжу Еммануель в Кембриджі. Багато в чому його вибір був обумовлений наявністю в навчальному закладі авторитетного театрального клубу Footlights. Це культове місце стало відомим завдяки таким випускникам, як Хью Лорі і Стівен Фрай ( «Шоу Фрая та Лорі», «Доктор Хаус»), Емма Томпсон ( «Говардс Енд», «Розум і почуття»), Бен Міллер ( «Шоу Армстронга і Міллера ») і багатьом іншим. Ден Стівенс відповідає на питання глядачів «Легіону» З першого ж дня навчання Ден став активним учасником Національного Молодіжного театру. На одній з його постановок молода людина познайомився з театральним режисером Пітером Холом. Дочка останнього, Ребекка, була задіяна в ролі дружини все того ж «Макбета», а Стівенс вже звично приміряв заголовну роль кривавого короля. Знайомство в подальшому послужило хорошим стартовим майданчиком для хлопця, оскільки саме за протекцією Холла Ден отримав кар'єрний поштовх.

Фото з постановки «Макбет» Пітера Холла Зокрема, 2004 рік ознаменувався для нього гастрольним туром по містах Великобританії і США з комедією «Як вам це сподобається». Його персонаж, аристократ Орландо, отримав схвальні відгуки критики, а також номінацію на Ian Charleson Awards - театральний «Оскар» Великобританії.

В молодості Ден Стівенс носив довге волосся Наступного року молодий талант був задіяний практично у всіх постановках Пітера Холла. Тоді ж він вперше спробував себе в епізодичній ролі серіалу «Франкенштейн».

Кар'єра в кіно

У 2006 році Дена знову потягнуло в кінематограф. Спочатку був епізод в міні-серіалі ВВС «Лінія краси» за мотивами книги А. Холлінферста, потім перша серйозна роль у повному метрі - «Дракула». Як показав час, це були всього лише проби перед по-справжньому серйозним проектом. А в перерві він встигав брати участь в черговому спектаклі Холла ( «Сінна лихоманка») в парі з Джуді Денч, а також у виставі «Аркадія» театру Вест-Енду.

Молодий Ден Стівенс в серіалі «Лінія краси» Гра в серіалі «Розум і почуття» (2008) стала для Дена передвісником симпатій не лише критиків, але і великої кількості глядачів. Його стали впізнавати на екранах. У 2009 році він відзначився участю в картинах «Поворот гвинта» та «Хільда».

Кадр з фільму «Дракула» Першим «зоряним» плато для Дена стала роль Меттью Кроулі, одного з персонажів телепроекту «Абатство Даунтон». Догляд Дена з проекту в 2012 році викликав бурю емоцій у глядачів.

Актор не тільки талановитий, але і привабливий Участі в 4-му сезоні «Абатства» Стівенс вважав за краще театральну постановку «Спадкоємиця», де йому запропонували грати разом з Джесікою Честейн. Заради ролі Стівенс з сім'єю перебрав в Нью-Йорк, і дебют на Бродвеї успішно відбувся.

Ден Стівенс (зліва) і акторський склад «Спадкоємиці» Проте, кіно він і не думав закидати, і в 2013 з'явився відразу в декількох картинах ( «П'ята влада», «Літо в лютому», «Гість»). Роком пізніше Ден відзначився в детективі «Прогулянці серед могил».
У 2016 році Ден Стівенс почав роботу над серіалом «Легіон» - спін-оффом серії фільмів про мутантів, відомих як Люди Ікс. Його герой - Девід Хеллер, молода людина, що страждає від розладу особистості і галюцинацій. Згодом з'ясовується, що він зовсім не хворий, а є мутантом.

У серіалі «Легіон» Ден Стівенс грає головну роль

Особисте життя Дена Стівенса

Ден дбайливо охороняє своє особисте життя від папараці, проте всім відомо, що він одружений на Сьюзі Херіет, вчительці вокалу в музичній школі.

Ден Стівенс і його дружина Сьюзі З майбутньою дружиною Ден познайомився ще під час перебування студентом - в 2006 вони разом грали в театрі.У 2009 році у них народилася дочка Віллоу, а через чотири роки - син Обрі.
Цікавим фактом є те, що хрещеною мамою їх першої дитини стала та сама Ребекка Холл, яка колись була його дружиною в спектаклі «Макбет».

Денс Стівенс зараз

Графік Дена Стівенса розписаний на кілька років вперед: в одному тільки 2017 му році заплановано п'ять фільмів з його участю. Так, любов до фантастики актора продовжиться в картині «Моя дівчина - монстр», а серйозна драматична роль очікується в картині «Маршал». Зйомки «Красуні і Чудовиська» з Деном Стивенсом і Еммою Уотсон Навесні 2017 року глядачі могли помилуватися його грою в диснеївському мюзиклі «Красуня і Чудовисько». Ден Стівенс постав в образі потворного звіра, ну а прекрасну Белль зіграла Емма Уотсон.