Джон Малкович (John Malkovich) - біографія актора, фото, особисте життя, діти, зріст і вагу 2019

Anonim

Біографія Джона Малковича

Один з найбільш таємничих мешканців Голлівуду, Джон Малкович створив безліч пам'ятних образів. Актор каже, що для цього йому навіть не треба докладати ніяких зусиль, достатньо лише випустити енергію, яка живе у нього всередині і надати їй потрібну форму. Джон вкрай скептично ставиться до системи Станіславського, вважає за краще імпровізувати і ніколи не береться за роль, яка йому не цікава.

На фото: Джон Малкович

дитинство

Джон Гевін Малкович народився 9 грудня 1953 року в штаті Іллінойс. У актора сербські корені. Його батько, Деніел Малкович, за професією еколог, працював в заповіднику доглядачем, а мати була випусковим редактором у видавництві.

Джон Малкович в молодості Після закінчення школи юнак вступив до Чиказького університету, де почав вивчати біологію. На першому курсі він зацікавився театром і разом з друзями створив університетську трупу.

В університеті Джон захопився театром Отримавши диплом біолога, Джон залишився в Чикаго.Разом з акторами, як і він не мали спеціальної освіти, він випустив понад п'ятдесят вистав, в яких брав участь і в якості актора і режисера. Протягом декількох років Джон грав на сцені різних театрів Чикаго і Нью-Йорка.

початок

За роль в постановці «Справжній Захід» в 1982 році Джон отримав премію «Обі» (присуджується акторам позабродвейських постановок). Через 2 роки його запросили в один з бродвейських театрів, де він брав участь у виставі «Смерть комівояжера», в якому також грав уже став знаменитим Дастін Хоффман.

Джон Малкович і Дастін Хоффман У цьому ж році Джон, якому вже виповнилося 30, отримав запрошення в картину «Місце в серці», що стала його кинодебютом. Головні ролі у фільмі, події якого відбуваються в роки Великої депресії, виконували Ед Харріс і Селлі Філд. Молодому акторові дісталася другорядна роль, за яку він, тим не менше, був номінований на Оскар.
Після такого успішного дебюту, пропозиції посипалися на актора зоряним дощем. У цьому високому нескладному чоловікові, вже почало лисіти, з його важкою нижньою щелепою і коротким кирпатим носом відчувалася величезна творча енергія, здатна з будь-якого фільму зробити шедевр.

Кадр з фільму «Поля смерті» Протягом кількох років Джон зіграв у військовій драмі «Поля смерті», в якій співпрацював з Семом Уотерстон і Джуліаном Сендс, у військовій драмі «Елені», в якій його партнеркою була Кейт Нелліган.

Джон Малкович у військовій драмі «Елені» У фантастичній комедії «Як створити ідеал» Джон зіграв вченого і створеного ним робота Улісса. Роль Френкі, в яку закоханий Улісс, виконала Енн Магнусон.

визнання

У 1987 році вийшли дві картини за участю Джона, які отримали статус культових. Знята за п'єсою Теннессі Уїльямса стрічка «Скляний звіринець» - одна з кращих екранізацій знаменитого твору. У ролі режисера виступив Пол Ньюман, в картині знімалися Джоенн Вудворд і Карен Аллен. Виконання Джоном Малковичем ролі Тома Уінгфілд вважається еталонним.

Сцена з кінострічки «Скляний звіринець» У військово-біографічній картині «Імперія сонця», режисером якої був Стівен Спілберг, розповідається про долю хлопчика із заможної американської сім'ї, Джеймі, який потрапив на початку Другої світової війни в японський табір. Роль Джеймі виконав 12-річний Крістіан Бейл, а Джон зіграв американця-мародера, який грабував контейнери з продовольством на тлі розростання над Хіросімою ядерного гриба. Важкий фільм про жахи війни, побачених очима дитини, хоча і не отримав номінацій і хвалебних відгуків критиків, але викликав величезний резонанс в американському суспільстві.

чарівність зла

У стрічці «Небезпечні зв'язки» Джон зіграв Віконта де Вальмона, який загинув на дуелі з Дансені, роль якого виконав Кіану Рівз. Суперечливий характер свого персонажа, одночасно цинічного і романтичного, але дуже цілісного, який вважав за краще смерть життя без любові і надії, Малкович втілив бездоганно. Крім блискучого дуету двох акторів, в картині знімалася Гленн Клоуз, а також зовсім молоді Мішель Пфайффер і Ума Турман.

Гленн Клоуз і Джон Малкович у фільмі «Небезпечні зв'язки» З 1990 по 2000 рік Джон зіграв в дванадцяти картинах, багато з яких увійшли до золотого фонду американського кіно.
В кінці 1990 року вийшла стрічка «Під покровом небес», режисером якої був сам Бернардо Бертолуччі. У картині Джон створив образ багатія, цинічного і пересиченого життєвими благами. Для американського глядача картина не була зрозумілою в силу особливостей культури, а в Європі, вічно роздумує про безсмертя душі, картину прийняли набагато тепліше.

Кадр з фільму «Під покровом небес» В екранізації роману Джона Стейнбека «Про мишей і людей» актор зіграв фермера Ленні, розумово відсталого силача, але навіть в цій ролі він уособлює небезпека, яка є частиною акторського дару Джона.

«Про мишей і людей» за участю Джона Малковича У хоррор-драмі «Мері Райлі» подвійність натури Джона знайшла своє втілення в образах Джекилла і Хайда. Роль служниці, розгадати страшну таємницю свого господаря, зіграла Джулія Робертс.

Джулія Робертс і Джон Малкович У фільмі «Лісовий цар», присвяченому пам'яті кінорежисера Луї Маля, актор виконав роль Авеля, помилково звинуваченого в згвалтуванні дівчинки. Тюремне ув'язнення було замінено відправкою на фронт, де він відразу потрапив в полон і став помічником єгеря Герінга. Привозячи за вказівкою свого господаря дітей в маєток, перетворене в тренувальний табір, він пізно розуміє, що готує смертників.

Джон Малкович у фільмі «Лісовий цар» У трилері «Повітряна в'язниця» Джон виконав роль злочинця-рецидивіста Сайруса, що став на чолі бунту ув'язнених і захопив літак. Смертельно небезпечний і скажено розумний Сайрус, на думку багатьох критиків, затьмарив інших персонажів. Змагатися з ним в цій картині може лише тільки хіба ангелоподібних маніяк Гарланд, роль якого зіграв Стів Бушемі. Хороших хлопців в картині зображували Ніколас Кейдж і Джон Кьюсак.

Кращі ролі

Ім'я Джона Малковича нечасто йде першим в титрах, але саме його ім'я стало назвою фільму, а сам фільм - культовим. У картині «Бути Джоном Малковичем» люди потрапляють в портал, ведучий до тями актора, звідки можна спостерігати за ним і навіть частково контролювати. «Бути Джоном Малковичем» - трейлер У фільмі Джон не грає самого себе, а лише зображує карикатурну версію себе, і ніякий інший актор зробити б цього не зміг. Кукольника, випадково відкрив чудовий портал, зіграв Джон Кьюсак, а його дружину - Камерон Діас. «Фільм про акторську гру - тільки навпаки», - так відгукувалися про стрічку кінокритики.
У драмі «Знедолені» Джон зіграв інспектора поліції Жавера, переслідує Жана Вальжана і його прийомну дочку Козетту. У ролі каторжника знімався Жерар Депардьє, Козетту зіграла Вірджіні Ледуайен. Також в картині знімалися Азія Ардженто, Шарлотта Генсбур і Крістіан Клав'є. «Знедолені» - трейлер У 2002 році режисер Ліліана Кавані, автор скандального і легендарного «Нічного портьє», затвердила Джона на роль дорослого Тома Ріплі в драмі «Гра Ріплі» заочно, тобто, без проб і прослуховувань. Небезпечне чарівність Тома, що виріс в цинічного злочинця, який вважає людей лише засобом для досягнення своїх цілей, було чудово передано Джоном Малковичем.

Джон Малкович в драмі «Гра Ріплі» У біографічній драмі 2006 року Малкович зіграв художника Густава Клімта, який випередив свій час і отримав всесвітнє визнання після смерті. У картині Клімта Малкович постає генієм, що не визнає обмежень і заборон. Ролі жінок художника виконали Саффрон Берроуз і Сандра Чеккареллі.
У кримінальній драмі «Підміна», в якій героїня Анджеліни Джолі намагається довести, що виховує не свою дитину, Джон Малкович зіграв позитивну роль, відступивши від амплуа записного лиходія. Джон виконав роль преподобного Бріглеба, який надає допомогу нещасній матері і визволяє її з психіатричної клініки. «Підміна» - трейлер Брати Коени, помітивши темперамент Джона Малковича і його фірмові переходи з спокійного стану в стан кипіння, побудували на цьому цілий ряд істеричних сцен в комедійному трилері «Після прочитання спалити». У картині Джон виконав роль Осборна Коксу, аналітика, звільненого з ЦРУ і записав свої мемуари на диск, який у нього вкрали. У чорній комедії також знімалися Тільда ​​Суїнтон, Джордж Клуні і Бред Пітт.

Кадр з фільму «Після прочитання спалити» Роль професора Лурі у філософській драмі «Ганьба» вважається кращою з кращих робіт Джона Малковича і однією з найскладніших для сприйняття. Фільм залишає більше питань, ніж відповідей, але на шляху самопізнання професор Лурі повинен зробити нелегкий вибір.І він робить його, роблячи так, як вважає за потрібне, і знаючи, що не зустріне розуміння з боку найближчої людини, своєї дочки.
У період з 2010 по 2015 рік актор знявся в таких картинах, як вестерн «Джона Хекс», в якому намагався створити армію мерців і захопити владу, в кримінальних комедіях «РЕД» і «РЕД 2», в яких увійшов до складу колишніх агентів спецслужб , вимушених згадати молодість в компанії Брюса Вілліса, Брайана Кокса і Моргана Фрімена. «Джона Хекс» (Трейлер 2010) Також Джон подарував свій голос Доктору Октавію Спруту в мультиплікаційному фільмі «Пінгвіни Мадагаскару». У 2016 році актор зіграв у фільмі «Глибоководний горизонт», в якому його партнером був Марк Уолберг.
З картин 2017 року виділяються кримінальний трилер «Ланцюговий пес», в якому Джон грав з Едріаном Броуді і Антоніо Бандерасом, мелодраматична комедія «Весілля Уайлд», в якій його партнеркою була Гленн Клоуз, і британський трилер «Секретний агент», в якому Джон зіграв роль директора ЦРУ.

Особисте життя Джона Малковича

У 1982 році Джон одружився на актрисі Гленн Хедлі, з якою прожив 6 років і розлучився, захопившись на зйомках «Небезпечних зв'язків» Мішель Пфайффер.

Джон Малкович і Гленн Хедлі Під час роботи над своєю наступною картиною «Під покровом небес» Джон був підкорений француженкою Ніколеттою Пейрано, на якій одружився в 1990 році. В їх цивільному шлюбі народилося двоє дітей - дочка Амандайн в 1990 і син Луї 1992. Якийсь час вони жили на віллі у Франції, але на початку 2000-х перебралися в Кембридж через м'якшою податкової політики.

Джон з Ніколеттою Пейрано Актор ніколи не відрізнявся особливою відвертістю, але відомо, що свій палкий норов він намагався втихомирити, звертаючись до фахівців. А коли психоаналітики не змогли допомогти Джону стати більш спокійним, він захопився рукоділлям. У вільний час він любить усамітнитися і зайнятися малюванням, вишивкою або в'язанням. Зі свого хобі містер Малкович зробив багатомільйонний бізнес, почавши в середині 2000-х випускати власну марку одягу.

Джон Малкович зараз

У 2018 році актор зіграв в легкій комедії «Супермошеннікі», яка сподобалася глядачам, але особливо захоплених відгуків не отримала і в кращі роботи Джона Малковича не потрапила. «Супермошеннікі» - трейлер Інше відкриття 2018 року бойовик «22 милі». У цій картині Джон зіграв главу елітного загону розвідників на прізвисько «мама», вона більше сподобалася глядачам в силу динамічного сюжету, непередбачуваною розв'язки і участі Марка Уолберга.

Джон Малкович Відомо, що актор знімається в стрічці «Долина богів», в якій також беруть участь Джош Хартнетт і Шарлотта Ремплінг.