У закон про ОСАГО будуть внесені поправки

Anonim
Уряд оприлюднив ряд змін законодавства про обов'язкове страхування цивільної відповідальності щодо порядку компенсації автовласникові після ДТП. З метою виключення постійно виникаючих суперечок між страховиками і автовласниками з приводу сум страхових виплат, Російський союз автостраховиків розробив методику розрахунку збитку, єдину для страховиків, експертів-техніків і автовласників. Після прийняття запропонованих поправок в закон про ОСАГО, Центробанк, як регулятор страхового ринку, затвердить єдину методику оцінки збитків після аварії.
Поправка передбачає можливість постраждалим вибирати вид компенсації (ремонт або гроші). Слід зазначити, що відновлення працездатності і зовнішнього вигляду автомобіля після ДТП - дуже складний процес, а іноді і зовсім неможливий. Експерти cmake.ru на основі багаторічного досвіду можуть стверджувати, що в такому випадку єдино правильним рішенням буде його продати. Непридатний для пересування транспорт складно продати самому, не уникнути додаткових витрат на евакуатор, експертизу, парковку, охорону, рекламу, оформлення в ГИБДД. Вирішення цих проблем може зайняти досить багато часу, але, без наявності спеціальних знань, в юридичному аспекті заключній операції - продажу, повноти отриманих грошових коштів, зняття з обліку - все одно важко бути впевненим на сто відсотків.Тобто, без сумніву, викуп битого автомобіля краще довірити професіоналу.

Викуп битого автомобіля краще довірити професіоналу У документі, запропонованому РСА, зберігається облік зносу деталей, додається перелік вартості запчастин, визначаються умови, за якими можна пред'являти претензії страхової компанії за несвоєчасні виплати або відмову у відшкодуванні збитків потерпілим в ДТП, розміри відповідних штрафів для страховиків.
Редакція інформує, що для Москви, Санкт-Петербурга і їх областей, згідно з поправкою до закону про ОСАГО, у вигляді експерименту вводиться європротокол - обов'язкове надання при оформленні ДТП фото- або відеозйомки машин і їх пошкоджень, даних, отриманих за допомогою засобів навігації.