Едуард Хіль біографія, фото, особисте життя, його сім'я, дружина і його сини, слухати пісні онлайн

Anonim

Біографія Едуарда Хіля

Дитинство і сім'я Едуарда Хіля

Рідне місто Едуарда - Смоленськ. Мама працювала бухгалтером, батько був механіком. На жаль, він виховувався тільки матір'ю, так як сім'я розпалася. Дитинство не можна назвати щасливим, воно припало на роки війни. Дитячий сад, де знаходився Едуард, евакуювали. Він виявився в одному з дитячих будинків Уфи. Маленький хлопчик побачив знаходяться там поранених. Дитбудинку голодували, багато хто тоді померли з голоду. Однак Хілю пощастило вижити. Він пам'ятає, що разом з одним з вихованців виступав перед пораненими в госпіталі.
У 1943-му році мама Едуарда нарешті розшукала його, і вони вирушили в звільнений на той час Смоленськ. Місто було майже повністю в руїнах. У 1949-му році підліток поїхав до Ленінграда, де став студентом поліграфічного технікуму. Після його закінчення Едуард працював на офсетного фабриці.

Едуард Хіль, містер Трололо в молодості Ще в технікумі студент почав відвідувати оперну студію Палацу культури. Співати йому подобалося, тому молодий чоловік записався на підготовче відділення консерваторії. У 1955-му Едуарду вдалося втілити мрію і стати студентом Ленінградської консерваторії. Він навчався у професора Є. Ольховського на вокальної кафедрі. Крім того, там він навчався камерному співу і акторської майстерності.

Перші пісні Едуарда Хіля

Ще під час навчання Хіль виступав в оперній студії консерваторії, де їм було виконано ряд провідних оперних партій. У 1955-му році Едуард став солістом Філармонічного відділу «Ленконцерта», співав класичні та старовинні романси, народні пісні.
У 1960-му році він закінчив консерваторію і продовжив виступи, в тому числі, в Оперної студії консерваторії. Приблизно в той період часу Хіль захопився естрадною піснею. Це сталося після того, як він побачив виступ К. Шульженко. Едуард відчув, що естрадні пісні змусили його переживати, сумувати, радіти і посміхатися. Він побачив, що такі виступи захоплюють цілі зали. Едуард Хіль «Зима» Пісня року - +1971 Вперше з естрадними піснями співак з'явився в Москві в 1962-му році. Його представив сам Леонід Утьосов. Треба сказати, що виступ виявився настільки успішним, що в тому ж році він отримав запрошення на Другий всеросійський конкурс артистів естради і став лауреатом. Їм були виконані пісні «Марітана», «Шлях до причалу», «Історія про бублики».
У 1965-му Едуард став учасником Фестивалю радянської пісні, де також виступав Утьосов і Шульженко. Завдяки величезному успіху, співак отримав путівку на міжнародну естраду. Незабаром Хіль відправився на Сопотський фестиваль, потім на конкурс «Золотий півень» в Бразилію.

Кращі хіти Едуарда Хіля

Хіль швидко став популярним в Радянському Союзі, його знали і за кордоном. У 1968-му співак уже був Заслуженим артистом СРСР. Він працював з О. Фельцманом, А.Пахмутовой, В. Соловйовим-Сивим і ін.Багато молодих ленінградські композитори бажали, щоб їхні твори виконав Хіль, так як це було запорукою визнання та становлення.
У співака завжди була особлива творча манера виконання, звертає на себе увагу і чудовим вокалом, і високим артистизмом, і бездоганною дикцією. Однаково добре йому вдавалися народні пісні, камерний репертуар і сучасні радянські пісні. Едуард Хіль: Трололо (оригінальна версія) Хіль став постійним учасником святкових «Огоньков». Саме з ним асоціюються всі кращі пісні радянського періоду. У сімдесяті роки нерідкими для нього стали закордонні гастролі. На одній сцені з Едуардом Хилем виступали такі зірки радянської естради, як Валерій Леонтьєв, Лайма Вайкуле, Валерій Меладзе та інші.
У вісімдесяті роки співак вів програму «У каміна» на Ленінградському телебаченні. У ній він співав сам, запрошував студентів консерваторії і кращих виконавців-професіоналів. Також Хіль був викладачем Інституту театру і кінематографії, викладав в рідній консерваторії.
На початку дев'яностих, після розпуску «Ленконцерта», артист опинився у вільному «плаванні». Він не став міняти громадянства, але з концертами виступав за кордоном, де залишався популярним у емігрантів першої хвилі. Особливо успішними були його виступи в паризькому кабаре «Распутін». Починаючи з 1994-го року, артист знову почав виступати в своїй країні, продовжив він і закордонні виступи.

Едуард Хіль в останні роки

Популярність співака дещо зросла в 2010-му році. За короткий період їм випущені півтора десятка компакт-дисків. Це неймовірно порадувало шанувальників його таланту.

Едуард Хіль в останні роки знову став дуже популярний Друга хвиля популярності почалася з того, що в американських блогах з'явився його ролик і швидко став найпопулярнішим. Молоді сподобалися хіти шістдесятих-сімдесятих років.

Причина смерті Едуарда Хіля

У квітні 2012-го року співак опинився в лікарні. Йому було поставлено діагноз: стовбурової інсульт. Пізніше його перевели в НДІ нейрохірургії міста Санкт-Петербурга. За його життя лікарі боролися кілька днів. У червні 2012-го року Хіль помер.
Похорон відбувся в Санкт-Петербурзі. У його честь в цьому місті був названий сквер, розташований недалеко від будинку співака.

Особисте життя Едуарда Хіля

Хіль був одружений лише одного разу. Його дружина - Зоя Олександрівна Правдіна. У шлюбі народився син Дмитро, який теж став музикантом, він пише пісні.
У співака є онук Едуард. Хлопчик займається музикою, вчиться в Хоровому училище імені Глінки. Коли співак був ще живий, разом з сином і онуком він брав участь в музичній програмі, яка називалася «Папа, дідусь і я - музична родина».