Найвідоміші мультфільми в світі

Anonim
Перший мультфільм компанії Уолта Діснея був випущений в 1924 році. З тих пір анімаційні фільми цієї студії продовжують набирати популярність у всьому світі.
Ми відібрали найбільш відомі зарубіжні, а також радянські та російські мультфільми, які вчать добру, любові і сміливості.

Популярні мультфільми Діснея

Гігант мультіндустріі «Уолт Дісней Компані» був створений братами Уолтом і Роєм Діснеями в 1923 році. Це була невелика анімаційна студія, на якій вони випустили перший мультфільм «День Аліси на море».

Міккі-Маус - один з найпопулярніших мультяшних героїв Вперше Міккі Маус з'явився в «Кролика Освальд» в 1927 році. У цьому мультику він ще не схожий на образ сучасного Міккі, і у нього немає реплік. Саме цей мишеня став улюбленцем сотень тисяч дітей і приніс кіностудії Уолта Діснея популярність.
Мультфільм «Білосніжка і сім гномів», знятий за мотивами однойменної казки братів Грімм, вийшов на екрани в 1937 році. Казкові персонажі, що зійшли зі сторінок книги, підкорили Америку. Незабаром за ним послідували мультики про слоненяти Дамбо, яке мріяло стати справжнім дерев'яного хлопчика Піноккіо і оленя Бембі.

«Білосніжка і сім гномів» один з кращих мультфільмів Діснея У 1950 році компанія випустила мультфільм про Попелюшку - пасербицю злої мачухи, яка не відпускає її на бал і велить робити роботу по дому. На Берлінському кінофестивалі він був названий кращим і відзначений премією «Золотий ведмідь». У 1992 році мультфільм «Красуня і Чудовисько» став першим анімаційним фільмом, номінованим на премію «Оскар».

«Красуні і Чудовисько» перший оскароносний мультфільм Серед кращих мультиплікаційних фільмів кіностудії - «Король Лев», «Мулан», «Хоробре серце», «Ліло і Стіч», «Алладін». Всі ці картини допомагають маленьким глядачам поринути в світ магії і веселих пригод.

Кращі радянські мультики

Для дорослих радянські мультфільми - це теплий спогад з дитинства. Сучасні діти теж із задоволенням дивляться ці мультики і люблять їх героїв.Не можна не назвати серед кращих радянський мультсеріал «Ну, постривай!» - веселі історії про вовка, який безуспішно намагається зловити зайця, полюбилися мільйонам глядачів будь-якого віку.

Мультфільм «Ну, постривай!» Популярний вже кілька десятиліть Мультиплікаційний серіал «Пригоди капітана Врунгеля» налічує 13 серій, кожна по 10 хвилин. Випуски створювалися з 1976 по 1979 роки, а транслювати історії про морські пригоди капітана Врунгеля і його помічника Лома почали в 1980 році.

«Обережно, мавпочки» - один з кращих радянських мультфільмів Мультфільм про ведмежа на ім'я Вінні-Пух і його друга-поросятка П'ятачку складається з трьох частин: «Вінні-Пух» (1969), «Вінні-Пух іде в гості» (1971) і «Вінні-Пух і день турбот». У кожній серії він зустрічає нових друзів і потрапляє в кумедні ситуації.

Вінні-Пух улюблений усіма казковий персонаж Мультфільм про Чебурашку в 1971 році став продовженням лялькового фільму «Крокодил Гена» 1979 року. За сюжетом, Чебурашка вітає крокодила Гену з днем ​​народження, а після вони намагаються побудувати дитячий майданчик і допомагають піонерам збирати металобрухт.

Популярні сучасні російські мультфільми

Російські мультфільми, зняті за останні 20 років, із задоволенням дивляться дорослі і діти. Сучасні мультиплікаційні фільми відрізняються чудовою графікою і цікавими сюжетами.

Юні глядачі люблять мультфільми про богатирів Одними з найпопулярніших у юних глядачів вважаються мультики про богатирів: «Іван Царевич і Сірий Вовк», «Добриня Микитич та Змій Горинич», «Князь Володимир», «Ілля Муромець і Соловей-Розбійник», «Про Федота-стрільця, удалого молодца ».

Історія про Машу і Ведмедя - найпопулярніша серед малюків Глядачам дошкільного віку цікаві «Пригоди Лунтіка та його друзів» про гостя з іншої планети, «Смішарики», де всі тварини округлої форми, і «Маша і Ведмідь» - про невгамовну дівчинку, яка випадково виявляється в будинку Медведя, який живе неподалік від її села, і влаштовує там безлад.

Лунтик - популярний сучасний мультперсонаж

Найпопулярніший мультик в світі

Найпопулярнішим мультиплікаційним фільмом в світі визнаний «Шрек». Головний герой, зелений огр на ім'я Шрек, з першого погляду може здатися страшним, однак під час перегляду стає зрозуміло, що зелений велетень - справжній добряк. Перший мультфільм про пригоди Шрека і його друзів захоплює глядача і викликає бажання подивитися продовження історії.

Мультфільми про Шрека - кращі в сфері анімації У 2002 році «Шрек» був удостоєний премії «Оскар» як кращий анімаційний фільм і зібрав рекордні збори в прокаті - півмільйона доларів.
За даними, найперші фільми з'явилися ще до винаходу кінематографа братами Люм'єр.