Рената Литвинова - фото, біографія, особисте життя, зріст, вага, відносини з Земфірою 2019

Anonim

Біографія Ренати Литвинової

Рената Муратовна Литвинова - самобутня актриса, сценарист, режисер, ікона стилю і відомий персонаж світської хроніки, в першій половині 2000-х підкорила глядачів умінням переплітати в своїх роботах філософію, психологію, почуття і частку божевілля.

Рената Литвинова За неповторну міміку і манери, вміння тримати себе багато хто називає Ренату Литвинову російською Марлен Дітріх.

дитинство

Рената Литвинова народилася в родині лікарів Аліси Литвинової і Мурата Вергазова. Назвали Ренату на честь дядька Ріната, татарина за національністю. Батько жив окремо від дружини і дочки, тому мама виховувала дівчинку в поодинці. «Коли до мене приходили якісь подружки, я вішала в передпокої або чоловічу кепку, або пальто, щоб вони думали, що у мене є батько», - з сумом поділилася Рената в одному з інтерв'ю.

Маленька Рената Литвинова з мамою Аліса Литвинова, щелепно-лицьовий хірург за фахом, душі не чула в кіно і постійно брала доньку в кінотеатр на вечірні сеанси. Дорослі фільми Ренате здавалися нудними, щоб захопити дитину, мама завжди брала з собою пакет з яблуками. Але в підсумку кіноманія передалася і Ренате, яка згодом зізнавалася, що може дивитися фільми цілодобово безперервно.
«Я пам'ятаю, як розбила молотком касету з одним скандальним фільмом, настільки він мені здався огидним. Коротше, я занадто небайдужа до кіно. Надто.Можна було і не бити молотком », - згадувала актриса.

Батьки Ренати Литвинової: Мурат Аміновіч і Аліса Михайлівна А ось шкільні роки Рената Литвинова вважає за краще не згадувати. Єдине, про що згадувала знаменитість, це спогади якийсь безпросвітності, самотності. Після занять дівчинка завжди поспішала додому, подалі від учнів і вчителів, до улюблених книг.
У дитинстві Рената Литвинова багато читала, причому всі підряд. Ну а найбільше любила Миколи Гоголя і мамину Велику медичну енциклопедію. «Пам'ятаю, між сторінок там були вкладені гнучкі грамплатівки як навчальний посібник, наприклад" Шизофренічний марення "… Ось все це я обожнювала вивчати».

Студентські роки

У 1984 році, після 10 класу, дівчина вирішила подавати документи на сценарний факультет ВДІКу. Не тільки через не піддається контролю любові до кіно - вже в середніх класах вона почала пробувати себе в якості письменника під псевдонімом Ритхеу. До того ж інститут був зовсім поруч з її будинком.

Молода Рената Литвинова Іспити у ВДІК брав сценарист Євген Габрилович. Він відразу виділив Ренату з величезної кількості абітурієнтів, і дівчина без праці надійшла з першого разу. На курсі з Ренатою навчалося багато дітей відомих батьків, наприклад, син режисера-мультиплікатора Роман Качанов і Аркадій Висоцький, син Володимира Висоцького і Людмили Абрамової. «Познер»: Рената Литвинова Керував курсом драматург Ісай Костянтинович Кузнєцов. «Рената була красуня, - згадував педагог. - Мене відразу вразила її жестикуляція. Спочатку всі манери Ренати здаються несправжніми, але потім розумієш, що для неї це природний спосіб триматися ».
Однокурсники і педагоги Ренати відзначали, що вона була дуже різка в судженнях. Наприклад, якщо на курсі обговорювали чиюсь роботу і питали думку актриси, то вона заявляла: «А навіщо це взагалі обговорювати?».

Студентське фото Ренати Литвинової За часів студентства Литвинова дебютувала в кіно з невеликою роллю ( «Дві стріли. Детектив кам'яного століття»)
Диплом у Ренати Литвинової був під стать їй самій - оригінальний. Називалася робота «Принциповий і жалісливий погляд Алі К.». Однак рецензент його оцінив негативно і диплом довелося переписувати. Після його прочитання один з екзаменаторів навіть запитав, чи вміє Рената розмовляти по-російськи.

Кар'єра: сценарист, актриса, режисер

Після інституту пішла стажування, яку Литвинова проходила в об'єднанні Сергія Соловйова «Коло». Перший же сценарій «Нелюбов» сподобався керівникові, і картина з однойменною назвою вийшла в 1991 році. Сюжет розповідав про дівчину, фліртує одночасно з двома чоловіками: юним студентом і літнім, але таким, що відбувся в житті фотографом, до жодного з них не маючи щирих почуттів.

У Ренати Литвинової свій фірмовий стиль і макіяж У 1992 році разом з Глібом Алейниковим Рената Литвинова працювала над сценарієм до фільму «Трактористи-2», однак вийшла на екрани стрічка залишилася непоміченою глядачами.
Акторський дебют Литвинової припав на драму «Захоплення», режисером якої виступала Кіра Муратова, ще в кінці 80-х прочитала дипломний сценарій Литвинової. Тоді їх співпраця не склалося, але в цей раз Ренате дісталася одна з головних жіночих ролей картини - медсестра Лілія, миттєво зарекомендувала Литвинову як оригінальну, самобутню актрису.

Перша серйозна роль Ренати Литвинової ( «Захоплення», 1994) «Я ніколи не відчувала в собі акторських талантів. Більш того, своє обличчя я вважала нефотогенічна. Я завжди відмовлялася, коли мене звали зніматися. Але відмовити самій Кірі - це було неможливо », - розповідала про свій перший серйозний акторський досвід Рената. Інтерв'ю Ренати Литвинової (2000 рік) Співпраця Муратової та Литвинової продовжилося. У 1996 році режисер взялася за фільм по дипломному сценарієм Літвінової, який розповідав про життя жінки середнього віку, що шукає порятунок від безпросвітного самотності в дитячих спогадах.
Трохи пізніше Рената написала сценарій для однієї з новел кіноальманаху «Три історії», а також виконала в ній головну роль, зігравши дівчину по імені Офа, яка з незрозумілої причини ненавидить усіх навколо. Працюючи в архіві лікарні, вона відстежує долі дітей, від яких відмовилися батьки. Фраза її героїні «Цією планеті я поставила б нуль» моментально пішла в народ.

Кадр з фільму «Три історії» Однією з найсильніших літературних робіт Ренати Литвинової стала повість «Володіти і належати» - історію про двох дівчат, одна з яких глуха, які мріють виїхати в країну глухих, де панує справедливість. Прочитавши її, режисер Валерій Тодоровський зняв свою четверту картину - драму «Країна глухих» з Чулпан Хаматової і Діною Корзун.

Кадр з фільму «Країна глухих» На початку нульових, після прем'єри серіалу «Кордон. Тайговий роман »Олександра Мітти, до Литвинової-актриси прийшла народна слава. Актриса втілила образ гарнізонного медпрацівника Альбіни Ворон - жінки з тонкою, чутливою і екстравагантної натурою. Складалося враження, що роль писали спеціально для неї.

Ренату Литвинову прославив серіал «Кордон. Тайговий роман »Апогей союзу Литвинової і Кіри Муратової припав на 2004 рік - саме тоді світ побачила трагікомедія« Настроювач ». На два з половиною години екранного часу її глядачі занурювалися в дослідження психологічних мотивів, які спонукали простого студента консерваторії на витончену кримінальну аферу. У цьому кіно Рената Литвинова вперше показала поцілунок. Вона не раз відзначала, що ні разу не бачила правдивого поцілунку в кіно, а тому вирішила продемонструвати його сама.

Рената Литвинова на зйомках фільму «Настроювач» У тому ж році вийшов фільм «Богиня. Як я полюбила »- Рената Литвинова була його режисером, сценаристом і ключовий актрисою. Після перегляду настільки інтимного авторського фільму глядачі не могли стримати сліз.

Після «Богині» про Ренати Литвинової дізналися мільйони Серед інших яскравих ролей Ренати Литвинової - Тата з «Мені не боляче» Олексія Балабанова, Зоя з драми «Жорстокість», Алла з екранізації роману Віктора Пелевіна «Generation П».

Особисте життя Ренати Литвинової

Рената Литвинова не любить обговорювати особисте життя. Про першого чоловіка, кінопродюсера Олександра Антипова, вона розповідати не любить. Заміж за нього вона вийшла зовсім юної, в 17 років.
Уже в ті роки мала індивідуальним стилем, вона несподівано для самої себе стала справжнім секс-символом серед однокурсників, прозваний Ренату гейшею за густо напудрених особа і яскраво-червону помаду. Вона відкидала всі залицяння однолітків, і лише починаючому ленінградському режисерові Антипова вдалося розтопити її серце. Але на жаль - їх шлюб протримався лише три роки; розрив став серйозним випробуванням для психіки дівчини.

На фото: другий чоловік Ренати Литвинової Леонід Домбровський Другим обранцем актриси став підприємець Леонід Добровський, що не мав ніякого відношення до шоу-бізнесу. У січні 2001 року, після розкішного весілля, молодята переїхали в особняк на Рубльовці, а у Ренати з'явився особистий «мерседес». Влітку того ж року у пари народилася дочка Уляна.

Дочка Ренати Литвинової виросла красунею Після знайомства і тісної дружби Литвинової зі співачкою Земфірою в родині настала криза. Плітки про більш ніж дружні стосунки співачки і Ренати доводили його до сказу, через що в 2006 році Литвинова і подала на розлучення. Мама Ренати якось раз обмовилася, що Леонід кидався на її дочка з ножем і намагався задушити.

Рената Литвинова без макіяжу Незабаром про дружбу Земфіри і Литвинової почали пліткувати в світських колах. Ходили чутки, що дівчата живуть разом і ділять одне ліжко. Литвинова зрежисирувала для подруги вісім кліпів і зняла документальний фільм «Зелений театр у Земфірі». Сама Рената заперечувала інформацію про свою нетрадиційну орієнтацію.

Рената Литвинова і Земфіра Поступово чутки зійшли нанівець, а й спілкування Земфіри з актрисою і режисером припинилося - по крайней мере, публічне.Втім, в 2015 році Рената опублікувала спільну фотографію зі старою подругою, ніжно підписавши її «Дівчатка <3». У жовтні 2017 року ЗМІ повідомили про те, що Литвинова і Земфіра уклали шлюб в Швеції. Рената Литвинова в шоу «Вечірній Ургант» Дочка Ренати Литвинової вчиться у Франції. Рената бачиться з нею тільки під час шкільних канікул, про що дуже шкодує.

Рената Литвинова зараз

На початку 2017 року Рената Литвинова стала центральною фігурою скандалу, що розгорнувся в ефірі «Хвилини слави». Будучи одним з членів журі проекту, вона грубо прокоментувала номер танцюриста без ноги, порадивши йому пристебнути другу ногу і не експлуатувати свою інвалідність. Після цього глядачі «Хвилини слави» написали Костянтину Ернсту відкритий лист з вимогами прибрати Литвинову з журі.

У 2017 році Ренату Литвинову покликали в журі «Хвилини слави»