Сергій Іванов біографія політика, фото, особисте життя і його сім'я 2019

Anonim

Біографія Сергія Іванова

Сергій Борисович Іванов - провідний політик Росії, чверть століття прослужив в КДБ, спецпредставник президента з питань екології та транспорту. До 12 серпня 2016 року - глава адміністрації Кремля (наступник - Антон Вайн), постійний член Ради безпеки РФ і найближчий соратник президента Володимира Путіна, свого часу вважався його потенційним наступником. Він був радником лідера країни з національної безпеки, першим в історії РФ цивільним главою Міноборони, заступником голови Уряду.

Іванов Сергій Борисович Серед досягнень Іванова на посаді керівника військового відомства - масштабне реформування (скорочення відстрочок від призову, військових кафедр у вишах, часу перебування на строковій службі, чисельності військових), активізація експорту зброї (поставки в Сирію зенітно-ракетних комплексів), створення телеканалу з патріотичної спрямованістю «Зірка» (вперше в країні).

Дитинство Сергія Іванова

Народився майбутній генерал-полковник у кінці січня 1953 року в Ленінграді в простій родині, що проживає в комуналці на Василівському острові. Ріс Сергій без батька - він рано помер. Мама, Кіра Георгіївна, була інженером. Її брат, капітан суден далекого плавання, допомагав сестрі у вихованні сина і, як вважають, справив великий вплив на світогляд племінника.
Іванов навчався в школі з поглибленим вивченням іноземної мови, де був одним з кращих учнів, охоче декламував Роберта Бернса в оригіналі, і знав математику на тверду «четвірку». У шкільні роки Сергій Борисович захоплювався спортом (баскетболом, футболом, хокеєм), але вже в той час мав шкідливу звичку - безбожно курив. За словами класного керівника, Кліфус Валентини Ріхардовни, «друзі у Сергія були, але шкільних романів не було».

Навчання Сергія Іванова

Сергій Борисович з дитинства хотів стати дипломатом, тому після закінчення школи вступив на відділення перекладачів англійської мови філфаку Державного Університету Північної столиці.
Роки студентства Іванова були наповнені цікавою навчанням, яскравими подіями, громадською роботою. Він як і раніше любив заняття спортом - збірна факультету при ньому стала чемпіоном ЛДУ з баскетболу, а він отримав прізвисько «Вара», точне значення якого сьогодні не пам'ятають, але імовірно засноване на номінальному імені «воїн».

Сергій Іванов почав кар'єру в розвідці Перед випуском з навчального закладу йому запропонували роботу в зовнішній розвідці. Таким чином, Іванов визначився з майбутнім місцем роботи і виявився в числі тих, кого направили на стажування в Сполучене королівство. Там він близько чотирьох місяців проходив мовну практику в передмісті Лондона Ілінгу, в найбільшому університеті Великобританії.

Початок кар'єри Сергія Іванова

У 1975 році Сергій закінчив ЛДУ і поступив на службу в органи держбезпеки. Закінчивши річні курси КДБ в білоруській столиці, Іванов отримав розподіл в Перший відділ Управління КДБ по Ленінграду і Ленінградській області, де служив одночасно з Володимиром Путіним протягом двох років. Після чого початківець чекіст, який виявив відмінні професійні якості, був направлений в Перше головне управління комітету в Москві. У 1981 він закінчив розвідшколу в Першому головному управлінні КДБ (ПГУ).

Сергій Іванов і Володимир Путін разом служили в КДБ Потім була робота в Службі зовнішньої розвідки із зарубіжними відрядженнями в якості секретного агента, які, за словами Іванова, на щастя, не супроводжувалися шпигунськими пристрастями начебто гонитвою і перестрілок. Проживав Сергій в штаб-квартирі Служби зовнішньої розвідки (СЗР) в районі Ясенів, де про нього відгукувалися з великою теплотою. Він дослужився до заступника директора Європейського департаменту. Сергій Іванов про корупцію Коли Путін очолив ФСБ, він запросив Іванова на Луб'янку. Слід зазначити, що, за словами товаришів по службі, він не відразу погодився на пропозицію майбутнього президента, а тільки після неодноразових прохань. Спочатку Іванов побоювався, що Путін кликав їх стільки через ділових якостей, скільки з особистих міркувань. І тільки переконавшись, що це не так, він дав згоду на переклад (в 1998 році), чим заслужив повагу своїх колег.

Сергій Іванов на державній службі

У 1998 році Сергій став заступник директора ФСБ. Через рік, у листопаді - секретарем Радбезу, його постійним членом. У 2001 році Сергій Борисович пішов у відставку і був призначений міністром оборони, а з 2005 року - і віце-прем'єром.

Сергій Іванов - міністр оборони Займаючи пости глави Міноборони і заступника голови Уряду, Іванов активно брав участь у зовнішньополітичній діяльності. Одне з відомих і скандальних заяв Іванова було висловлено на Мюнхенській конференції з безпеки в 2006 році - він заявив про право Російської Федерації наносити за межами своєї території попереджають удари по терористах. Інтерв'ю голови президентської адміністрації Сергія Іванова У 2007 політик був звільнений з займаних посад. В оборонному відомстві його змінив Анатолій Сердюков. Незважаючи на прогнози і очікування, наступником Путіна на посаді президента Іванов не став, його зайняв Дмитро Медведєв. Після цього, на думку аналітиків, почався політичний захід Іванова.

Особисте життя Сергія Іванова

Сергій Борисович одружений. Його дружина, Ірина Сергіївна, москвичка, економіст за освітою, працює в Центробанку. Вони познайомилися, будучи студентами, і одружилися, як тільки Іванов отримав диплом перекладача.
У сім'ї Іванових було двоє синів, але старший з них, Олександр (1977 р.н.), в 2014 році пішов з життя - потонув на березі Перської затоки під час відпочинку в Об'єднаних Арабських Еміратах. Трагедія сталася, коли він купався в морі разом з донькою. Вона почала тонути. Рятуючи її, Олександр захлинувся.
Олександр навчався в МДІМВ, в 2003 році закінчив Фінансову академію при уряді Росії, а в 2012 році став випускником Стокгольмської школи економіки. Він займав різні посади в банку ВТБ і Зовнішекономбанку.

Старший син Сергія Іванова загинув в ОАЕ У пари є другий син Сергій, який народився в 1980 році, він закінчив МДІМВ за фахом «Фінанси і кредит» та працює у фінансовій сфері. Молода людина очолює правління «СОГАЗ» і наглядова рада Россельхозбанка, входить до ради директорів Газпромбанку.

Сергій Іванов захоплюється баскетболом Іванов має безліч зарубіжних і російських нагород, серед яких чеченський Орден імені Ахмата Кадирова, російські - «За заслуги перед Вітчизною» з I по IV ступеня, Олександра Невського, Червоної Зірки, Пошани і інші.

Сергій Іванов сьогодні

Державний діяч, з числа людей, що визначають політичний порядок держави, ніколи не соромився різко висловлюватися по найбільш спірним і гострих питань - за контроль над інформаційним простором (наказав вилучати у військовослужбовців книги типу опусу «Як вбити мента»), проти «Аншлагу», по його думку, провокує «дебілізацію населення».

Сергій Іванов - глава президентської адміністрації Сьогодні він залишився вірним собі, називаючи «маренням сивої кобили» звинувачення Заходу і країн Прибалтики у військовій агресивності російської держави, а ідею дострокових виборів президента країни, оприлюднену Олексієм Кудріним, колишнім міністром фінансів, охарактеризував «не має сенсу» .
У 2008 Сергій Борисович зайняв посаду заступника голови Уряду РФ. Через три роки Іванова призначили керівником президентської адміністрації. В кінці 2011 року він отримав статус Чинного державного радника РФ першого класу. Сергій Іванов про конфлікт на Україні На даний момент Сергій Іванов має звання відставного генерал-полковника. Він також є постійним членом Ради безпеки РФ.
У червні 2015 року Сергій Борисович зайняв пост голови ради директорів "Ростелекома".
12 серпня 2016 року ЗМІ повідомили про звільнення Сергія Іванова з посади голови кремлівської адміністрації. Політик був призначений на посаду президентського спецпредставника з питань охорони природи, екології та транспорту. За словами Володимира Путіна, Іванов сам попросив його про переведення на іншу посаду у зв'язку з втомою і сімейною трагедію.