Як знімати панорами?

Anonim
Кожен фотограф - від простого любителя до досвідченого професіонала, не стане приховувати захоплення від переглянутого панорамного знімка. Складно описати словами всю красу і гідності панорамної зйомки, проте ознайомитися з докладними правилами для створення якісної панорамної фотографії варто кожній зацікавленій особі.

Що таке «панорамний знімок»?

Таким терміном, як правило, називають фото, має кут огляду більш ніж в 180 градусів. Така широкоформатний фотографія робиться за допомогою декількох сполучених кадрів, що дають можливість глядачеві значно розширити видимий діапазон.

Панорамний знімок має широкий кут огляду Красивий і ефектний знімок у вигляді панорами мріє роздобути кожен, хто раз стикався з цим явищем - фіксації ідеального пейзажу в матриці фотоапарата.

Устаткування для зйомки панорам

Для створення прийнятного для перегляду панорамного знімка сьогодні розробниками створено безліч цікавого обладнання, що значно перевищує можливості навіть самого «наверненого» фотоапарата. В якості останніх новинок техніки на суд витончених фотографів були представлені квадрокоптера з камерою. Ці літаючі агрегати дозволяють отримувати захоплюючі знімки з найбільш важкодоступних місць.
Крім цього механізму і самого фотоапарата при зйомці панорами можна заручитися підтримкою штатива, в прямому і переносному сенсі. Це дозволить зберегти чіткість фотографій на одному рівні. Панорамна головка дасть можливість плавного обертання камери, а дистанційний пульт вбереже апарат від різких рухів.

Як робити панорамний знімок?

У вік технічного прогресу та інформаційних технологій навіть за допомогою звичайної «мильниці» можна зробити цілком гідний панорамний знімок. Завдяки різним фотопрограммам і графічних редакторів, які мають покрокову інструкцію, створювати шедеври під силу навіть дилетантам фотомистецтва.

Аерозйомка дозволяє робити особливо красиві панорамні знімки
Маючи на руках фотоапарат з вбудованою функцією панорамного знімка досить одним натисканням кнопки згодом привернути до себе увагу. Горизонтальне положення камери, рівномірне освітлення передбачуваної композиції і плавність рухів - ось одні з небагатьох важливих критеріїв.
Як зазначає редакція, при виборі об'єкта для зйомки даного формату необхідно вибирати статичні об'єкти без руху і перебувати на достатній від них відстані.