Найвідоміші пісні в світі

Anonim
Існує чимало світових хітів, які легко дізнаються мільйони людей, варто лише наспівати перші рядки, серед них можна визначити найпопулярнішу композицію. Є найбільш улюблені пісні і в Росії.

Найвідоміші світові хіти

Можна назвати кілька світових хітів, які полюбилися мільйонам і були популярні протягом декількох десятиліть. Однією з таких пісень є «Хава Нагіла», написана експромтом на початку двадцятого століття Авраамом Ідельсон. Минуло вже майже сто років, а пісню досі співають і люблять.

Пісня «Хелло, Доллі!» Стала хітом на всіх континентах «Хелло, Доллі!» - ще один світовий хіт. Вона була виконана свого часу Луї Армстронгом, здатним робити геніальним все, з чим він стикався у творчості.Їм же виконана пісня в стилі спірічуел «Let my people go». Її сюжет заснований на словах першого вірша Восьмий глави Старого Завіту. Здебільшого завдяки Армстронгу вона і придбала популярність у всьому світі.
Виконавцем безлічі шлягерів Елвісом Преслі в 1956-му році була виконана пісня в стилі рок-н-рол "Heartbreak Hotel», яка і після смерті виконавця довгі роки залишалася на лідируючих позиціях хіт-парадів.

Пісні Елвіса Преслі досі співають в старому і новому світлі «It's my life» - шлягер, який незалежно від віку зрозумілий і знайомий практично кожному з нас. Її виконала рок-група «Бон Джові» в 2000-му році.
Сліпий легендарний музикант Рей Чарльз з групою жіночого вокалу в 1960-му році виконав світовий хіт «HitTheRoadJack», який і сьогодні можна чути в репертуарі естрадних та джазових колективів багатьох країн.

Головним хітом групи «Бон Джові» стала пісня «It's my life» Композиція «Summer time», яку заспівав чудовий дует Елли Фіцджеральд і Луї Армстронга навіть в двадцять першому столітті звучить свіжо, чудово і сучасно. Інший світовий шлягер Армстронга називається «What a Wonderful World» або «Який прекрасний світ». Ця одна з останніх композицій, яку він встиг записати. Вона вийшла в світ в 1968-му році.
Пісня-шлягер, наповнена яскравим оптимізмом, була названа її автором Боббі Макферріном «Do not Worry, Be Happy» та записана ним в 1988-му році. Вона практично відразу отримала визнання слухачів всієї планети. Завдяки цій композиції музикант знайшов світову славу і був відзначений тричі премією «Греммі».

Що найчастіше співають в Росії?

Кожна країна тяжіє до тих чи інших пісень. Росія не є винятком. Найбільш часто росіянами виконуються такі композиції, як «Вези мене, візник» Новикова і пісні Григорія Лепса, пісня «Не палю» Олени Ваєнги і «Володимирський централ» Круга. Часто в караоке-клубах можна чути виконання пісні Олександра Сєрова «Я люблю тебе до сліз», композицію «Ветер перемен» з фільму про Мері Поппінс і ряд пісень, що відносяться до стилю шансон.

Олександр Сєров автор безлічі шлягерів У Росії співають не тільки вітчизняні пісні, а й світові хіти. Найбільш часто можна чути «My Way», яку свого часу виконував Френк Сінатра, «I Just Call» Стіва Вандера, численні хіти групи «Бітлз».

Найвідоміші пісні Висоцького

Мабуть, з творчістю Володимира Висоцького знайомий кожен житель Росії. Його пісні зрозумілі і близькі, їх легко виконувати, і хочеться парувати не один раз. Найвідомішими вважаються: «Пісня про друга», «Ранкова гімнастика», «Полювання на вовків» і «Я не люблю».

Володимир Висоцький писав пісні, які звучали у всіх динаміках країни Не меншою популярністю користуються такі композиції Висоцького, як «Жираф», «07», «Парус», «Великий Каретний», «Він не повернувся з бою». Не дивлячись на те, що талановитого виконавця і автора пісень вже більше трьох десятиліть немає в живих, його пісні можна чути все так же часто. Вони полюбилися росіянам, так як тексти і сюжети близькі по духу практично кожній людині. Є у Висоцького і стали популярними жартівливі пісні - це «Чому аборигени з'їли Кука» і «Діалог біля телевізора».

Найпопулярніша пісня в світі

Найбільш популярною в світі піснею визнана композиція групи Бітлз з назвою «Yesterday». Вперше вона була записана в студії в середині червня 1965-го року. Цей шлягер є дітищем Пола Маккартні. Музика, за його власним визнанням, музиканту наснилася, а слова далися йому зовсім не легко. Довгий час Пол не міг підібрати текст, який ліг би на написану ним музику. The Beatles - Yesterday (Live, 1965) Сингл зі знаменитим хітом з'явився в Америці в середині вересня 1965 го року, і пісня буквально відразу придбала неймовірну популярність. Складно було б перерахувати всі чарти, які ця композиція очолювала.

Свою головну пісню Бітлз вперше виконали близько 50 років тому Відомо, що «Yesterday» відзначена Книгою рекордів Гіннеса, так як на цю пісню було записано найбільше число кавер-версій. Достовірно відомо, що створено не менше двох з половиною тисяч каверів станом на 2003-ий рік.

Пісня Yesterday потрапила в книгу рекордів Гіннеса Як автор цього хіта значиться не тільки Пол Маккартні, але так само і Джон Леннон.Відомо, що пісня безліч разів піддавалася жорстокій критиці з боку відомих виконавців. Вони вважали її звичайною, а текст - абсолютно безглуздим. І все-таки, це не завадило стати «Yesterday» найнеймовірнішим за популярністю хітом в світі. Навіть старше покоління, завдяки цій пісні, звернуло увагу на творчість «Бітлів».
Дивують не лише пісні і їх виконавці, а й інші артисти. Наприклад, зростання Денні Де Віто всього 157 см. На сайті є докладна стаття про акторів маленького росту.