Фітнес браслет який краще купити в 2022 році

Anonim

Який краще купити фітнес-браслет, рейтинг популярних трекерів, короткий опис, переваги та недоліки, порівняння різних пристроїв та особливості вибору.

Рейтинг найкращих фітнес-браслетів

Назва Опис Рейтинг
Honor Band 6 Незважаючи на найвищу якість, чудовий функціонал та параметри, цей трекер є найдешевшим із браслетів у цьому рейтингу. Придбати його можна приблизно за 40$. ★★★★★
GSMIN WR11 Gen4 Трекер може повідомляти про вхідні сповіщення та виклики, має функцію нагадування. Крім цього, можна встановити один із режимів тренувань і визначати свої досягнення в динаміці. ★★★★★
Huawei Band 6 Гаджет має яскравий AMOLED-екран з роздільною здатністю 367×195 пікселів. Але, на жаль, функції Always on Display немає. ★★★★★
Xiaomi Mi Band 6 Модель обладнана майже повністю безрамковим AMOLED-дисплеєм, діагоналлю 1, 55 дюйми. Так екран приблизно на 45% більший, на відміну від торішньої моделі. Для захисту дисплея від подряпин застосовується спеціальне скло, що майже «не вбивається». ★★★★★
Huawei Band 4 Pro Від багатьох трекерів у цій ціновій політиці модель відрізняється встановленим блоком GPS. Це дає можливість отримувати точну інформацію про швидкість пересування та відстань у дорозі в процесі занять. ★★★★★
GSMIN G20 Браслет обладнаний процесором з подвійним чіпом. Технологія енергозбереження допомагає отримати максимальну інформацію із мінімальними витратами енергії. Навіть при активному використанні акумулятора вистачає на 1 тиждень. ★★★★★
Fitbit Charge 4 Сьогодні Fitbit Charge 4 – це флагманський трекер популярної американської компанії. У 2017 р. його попередня модель перемогла в номінації «Трекер року», що вказує на багато чого. ★★★★★
Samsung Galaxy Fit 2 Трекер Samsung Fit 2 – це щось середнє між першою моделлю Fit та дешевою Fit-e, виготовленою у 2021 р. Творці добре попрацювали над автономною роботою та знизили ціну майже в 2 рази. ★★★★★
Huawei Talkband B5 Це гібридний трекер, який поєднує стандартні для браслета функції та можливість використання як Bluetooth гарнітури. ★★★★★
Garmin Vivosmart 4 Це трекер, який в основному зорієнтований на жінок. Елегантний дизайн гармонійно поєднується з будь-яким стилем одягу. Проте цінність гаджета над привабливому вигляді, а функціональності. ★★★★★

Honor Band 6

За своїм виглядом та за багатьма параметрами цей фітнес браслет сильно відрізняється від минулої моделі 2021 р. Новий виріб по дизайну схожий на смарт-годинник. Корпус приладу зроблений із пластмаси, як зручність управління з правої частини знаходиться механічна кнопка. Незважаючи на великі розміри, при використанні виріб на руці майже не відчувається. Безпосередньо водонепроникний браслет до 50 м, має досить яскравий AMOLED екран.

Для любителів фізичного навантаження встановлені всі необхідні датчики та функції. Гаджет відстежує 10 різних видів тренувань, може точно відраховувати кроки, кількість витрачених калорій, відстань, цілодобово проводить моніторинг частоти пульсу.

Плюси та мінуси Доступна вартість Точний пульсометр та крокомір Вимірювання кількості кисню в кровотоку Безліч функцій Привабливий дизайн Відсутня GPS та NFS Функціонал 9 Якість екрана 8 Автономна робота 7 Дизайн 8 Зручність використання з телефоном 7 Разом 7.8 Головна відмінність браслета від багатьох трекерів – встановлення датчика вмісту кисню у крові.

Огляд фітнес-браслету Honor Band 6 дивіться на відео:

GSMIN WR11 Gen4

Браслет допомагає отримати точну інформацію, яка важлива людям, які стежать за здоров'ям. Трекер рахує кроки, вимірює пульс, розраховує калорії, може робити ЕКГ. Сполучається як з Android смартфоном, так і з iPhon. За допомогою програми Wear Heart можна отримувати всю інформацію про активність та рекомендації від віртуального помічника.

Потужний процесор швидко обробляє інформацію, причому витрачає мінімум енергії. Автономної роботи вистачає на 7-10 днів, це залежить від того, наскільки часто необхідно проводити вимірювання.

Відмінна риса - є ремінець, щоб кріпити браслет на груди. Він купується окремо. Плюси і мінуси Дає можливість ефективно займатися, не пропускає жодного повідомлення або виклику Підійде для жінок і чоловіків Мала вага – приблизно 26 г Привабливий дизайн NFS Функціонал 8 Якість екрана 8 Автономна робота 9 Дизайн 7 Зручність використання з телефоном 7 Разом 7.8 Компанія виготовляє бюджетні браслети, що показують вимірювання артеріального тиску, ЧСС, ЕКГ, які наближені до медичних пристроїв.

Огляд фітнес-браслету GSMIN WR11 Gen4 дивіться на відео:

Huawei Band 6

Трекер за своїми параметрами практично не відрізняється від Хонор Бенд 6. Головні відмінності відносяться до дизайну. У Хуавей глянсовий пофарбований корпус, у Хонор - матовий.

Трекер має акумуляторну батарею ємністю 180 мАч, що дозволяє забезпечити до 2 тижнів роботи пристрою без підзарядки в «сплячому» режимі. При цьому п'ять хвилин підзарядки додатково дають ще кілька днів експлуатації.

Плюси та мінуси Доступна вартість Точний пульсометр та крокомір Великий дисплей Датчик кількості кисню в крові Якісна збірка та матеріали Відсутня GPS та NFS Функціонал 7 Якість екрана 8 Автономна робота 9 Дизайн 7 Зручність використання з телефоном 6 Разом 7.4 Крок відносно точний – приблизна похибка становить 3%. Бувають помилкові спрацьовування під час помаху рукою, але при їзді в авто лічильник кроків не змінює свідчень.

Огляд фітнес-браслету Huawei Band 6 дивіться на відео:

Xiaomi Mi Band 6

Будь-яка нова модель трекера Сяомі Мі Бенд обов'язково є однією з найбільш продаваних у світі.Mi Band 6, виготовлений у 2022 році, не виняток. Це цілком логічно, оскільки він об'єднав у собі кращі параметри і великий функціонал, але коштує набагато дешевше за багатьох своїх конкурентів.

Браслет може підтримувати всі стандартні для трекерів функції. Пристрій заміряє рівень збагачення крові киснем, пульс, стежить за різними видами активності та за якістю нічного відпочинку, визначає ступінь стресу, керує треками з підключеного смартфона, показує погоду, сповіщає про виклики і таке інше.

Плюси та мінуси Доступна вартість Великий та яскравий дисплей Відмінний асортимент змінних ременів Керує музикою Велика кількість функцій Під час зіткнення з вологою включається дисплей Відсутній розумний будильник та GPS Функціонал 9 Якість екрану 9 Автономна робота 9 Дизайн 9 з телефоном 9 Разом 9 Незважаючи на кольоровий дисплей та величезний набір функцій, трекер має тривалий час роботи. З урахуванням активності експлуатації період без заряджання іноді досягає 20 днів.

Огляд фітнес-браслету Xiaomi Mi Band 6 дивіться на відео:

Samsung Fit 2

Якимось видатним функціоналом браслет не виділяється, але для аматорського спортивного стеження за активністю має всі необхідні параметри. Трекер обладнали AMOLED-дисплеєм. Розробники не використовували кнопку збоку корпусу, і зараз все керування здійснюється за допомогою сенсорного дисплея та клавіші під ним. Екран закритий захисним склом трохи вигнутої форми.

Функціональність трекера класична: вважає кроки, пройдений шлях, калорії, моніторить нічний відпочинок та пульс, контролює понад 100 режимів тренувань, повідомляє про виклики тощо. Встановлений блок GPS відсутній, тому для точного розрахунку шляху, швидкості пересування потрібна синхронізація з телефоном та програма Samsung He alth.

В процесі звичайної експлуатації однієї підзарядки акумуляторної батареї достатньо приблизно на 2 тижні.

Плюси та мінуси Привабливий дизайн Водостійкість 5 АТМ Чіткий вимір частоти пульсу Велика кількість функцій Яскравий кольоровий дисплей Відсутня NFS Відсутня датчик SpO2 Функціонал 7 Якість екрану 7 Автономна робота 9 Дизайн 7 Зручність використання з телефоном 7 Разом точна Fit занурюватись до 50 м).

Огляд фітнес-браслету Samsung Fit 2 дивіться на відео:

Huawei Band 4 Pro

Пульсометр і акселерометр цього пристрою дають можливість вважати кількість зроблених кроків і втрачені калорії, цілодобово заміряти частоту пульсу, визначати якість нічного відпочинку, контролювати 11 тренувань. Всі дані відображаються на кольоровому дисплеї AMOLED.

Плюси та мінуси Низька вартість Наявність програми Кольоровий дисплей Можна занурюватися під воду до 50 м Привабливий дизайн Вбудований GPS Слаба версія Bluetooth 4, 2 Під час значних навантажень пульс визначається не точно Невеликий асортимент запасних ременів Функціонал 7 Якість екрану 7 Автономна робота 7 Дизайн 8 з телефоном 7 Разом 7.2 Встановлено підтримку повідомлень про дзвінки, нагадування про активність, налаштування камери телефону, погоду та багато іншого.

Огляд фітнес-браслету Huawei Band 4 Pro дивіться на відео:

GSMIN G20

Головна особливість трекера – нагрудний інтерфейс, за допомогою нього можна отримувати максимально точні показники ЕКГ. Крім того, браслет аналізує кров'яний тиск, кількість кроків на день, ЧСС, контролює калорії.

Плюси та мінуси Підходить для жінок і чоловіків Технологія енергозбереження дозволяє забезпечити тривалу автономну роботу без заряджання Особливий інтерфейс, що знаходиться на грудях, дозволяє точно вимірювати ЕКГ Не призначається для плавання Ні NFC Функціонал 7 Якість екрану 6 Автономна робота 9 Дизайн 6 Зручність використання з телефоном 6 6.8 У трекері знаходиться режим занять на тренажерах, велосипедної їзди, бігу.За допомогою програми можна стежити за успіхами в динаміці, отримуючи повну інформацію.

Огляд фітнес-браслету GSMIN G20 дивіться на відео:

Fitbit Charge 4

Корпус цієї моделі зроблений з алюмінію, як захист екрану застосовується спеціальне скло Gorilla Glass. Механічні клавіші відсутні, щоб пересуватися інтерфейсом, встановлена ​​індуктивна кнопка. Так, для управління браслетом потрібно трохи притиснути ліву та праву частину трекера. На жаль, дисплей гаджета чорно-білий, але досить яскравий і зрозумілий.

Що стосується функціоналу, то в цьому випадку модель повністю упакована. Це контроль 15 тренувань, глибоке стеження якості нічного відпочинку, цілодобове спостереження за частотою серцебиття, підрахунок шляху, витрачених калорій, кількості кисню в крові, календар місячних, повідомлення про виклики, швидку відповідь на повідомлення та багато іншого.

Плюси та мінуси Дуже красивий дизайн Велика кількість режимів для визначення стану здоров'я Встановлено модуль GPS Поглиблений моніторинг нічного відпочинку Короткий час роботи на одній підзарядці Чорно-білий екран Дорога вартість Функціонал 10 Якість екрана 5 Автономна робота 5 Дизайн 8 Зручність використання з телефоном 8 Разом 7.2 Час роботи без підзарядки короткий. З урахуванням активності застосування цей показник перебуває у межах 2-6 ​​днів.

Огляд фітнес-браслету Fitbit Charge 4 дивіться на відео:

Huawei Talkband B5

Гаджет дозволяє контролювати всі параметри активності, у тому числі пульс, якість сну, кроки, шлях, спалені калорії. Повідомляє про повідомлення, є режим пошуку смартфона, будильник, керування відеокамерою.

Плюси та мінуси Зрозуміла програма Кольоровий дисплей Велика кількість функцій Браслет і гарнітура в одному корпусі Не призначається для плавання Ні NFC Функціонал 9 Якість екрану 4 Автономна робота 4 Дизайн 7 Зручність використання з телефоном 6 Разом 6 Трекер обладнаний AMOLED-дисплеєм і першим на ринку 3- х ядерним аудіо чіпом, подвійним мікрофоном з функцією шумоподавлення та якісним модулем Bluetooth.Батарея ємністю 109 мАч дозволяє забезпечити 3 дні використання без підзарядки.

Огляд фітнес-браслету Huawei Talkband B5 дивіться на відео:

Garmin Vivosmart 4

Окрім стандартних режимів, на зразок підрахунку зробленого шляху, спалених калорій, моніторингу нічного відпочинку, також знаходиться контроль кисню в крові VO2 Max, визначення тонусу Body Battery, технологія оцінки варіабельності серцебиття. Браслет може самостійно розпізнавати вправи і навіть рахувати повтори при спортивних заняттях.

Але існують і недоліки. Для початку це не дуже тривалий час роботи без підзарядки. Приблизно цей показник становить 4-6 днів. Також трекер обладнаний маленьким чорно-білим OLED-дисплеєм. Але головний мінус - невиправдано дорога вартість.

Плюси та мінуси Привабливий зовнішній вигляд Велика кількість режимів для контролю стану організму Продумана програма Нетривалий час роботи без підзарядки Чорно-білий дисплей Висока вартість Відсутня GPS Функціонал 9 Якість екрана 4 Автономна робота 4 Дизайн 7 Зручність використання з телефоном 6 Разом 6 Встановлений модуль GPS моделі відсутня, але разом із програмою Garmin Move трекер показує досить точну інформацію.

Огляд фітнес-браслету Garmin Vivosmart 4 дивіться на відео:

Назва Середній автономний час роботи Кольоровий дисплей Країна виробник
Honor Band 6 5 днів Так Китай
GSMIN WR11 Gen4 10 днів Так Китай
Huawei Band 6 6 днів Так Китай
Xiaomi Mi Band 6 5 днів Так Китай
Huawei Band 4 Pro 5 днів Так Китай
Samsung Fit2 10 днів Так Корея
GSMIN G20 6 днів Так Китай
Fitbit Charge 4 7 днів Так США
Huawei Talkband B5 3 дні Так Китай
Garmin Vivosmart 4 7 днів Нет США