Як зробити скріншот на Samsung Galaxy

Anonim

Як зробити скріншот на Samsung Galaxy: основні варіанти, їх опис, покрокова інструкція, переваги та недоліки, можливі проблеми та способи вирішення.

Як зробити скріншот на Samsung Галаксі без кнопки «Додому»

Найпростіший варіант зробити скріншот екрану на Samsung Galaxy – використовувати клавіші:

  • вибрати файл, з якого необхідно зробити знімок;
  • разом натиснути клавіші живлення та налаштування гучності;
  • зачекати повідомлення про те, що скрін готовий.

Після проведення всіх маніпуляцій внизу дисплея спливе іконка про створення скріншота. Зроблений знімок можна відразу подивитися, клікнувши на його ярлик. Для цього необхідно затиснути кнопку зниження гучності та клавішу живлення.

Якщо скріншот на смартфоні Android виконати не виходить, можна познайомитися з альтернативними способами, які описані нижче.

Як сфотографувати екран з кнопкою «Додому»

Цей спосіб можна використовувати не тільки на моделях Samsung, але і для багатьох телефонів під керуванням ОС Android.

На деяких смартфонах з клавішею «Домою», яка знаходиться під екраном, скріншоти можна робити за допомогою наступного способу:

  • найти те, що необхідно сфотографувати;
  • разом затиснути кнопки «Додому» та відключення.

Це відмінний варіант, оскільки в цьому випадку не треба змінювати налаштування смартфону або завантажувати сторонні програми.

Як зробити скрін на Samsung Галаксі, дивіться на відео:

Скріншот долонею

Цю функцію мають лише флагманські смартфони Samsung, у тому числі серія Галаксі S та Note. Теоретично, якщо смартфон підтримує цей режим, вона повинна бути включена за замовчуванням. Якщо скрін так зробити не виходить, подивіться, чи ця опція активована в «Налаштуваннях» на телефоні:

  1. Зайдіть до «Налаштування».
  2. Увійдіть до розділу «Додаткові функції». Якщо його немає, відкрийте меню «Рух і жести».

  3. Внизу знайдіть «Знімок екрана долонею», цей режим потрібно ввімкнути, перемістивши повзунок.
  4. Так, функцію активовано. Щоб її використовувати, проведіть ребром долоні екраном.

Як зробити скрін долонею, дивіться на відео:

Як зробити Скрін на Самсунг Галаксі через панель закладок

Такий варіант є найкращим, якщо клавіші телефону на Самсунгу з певних причин не працюють. Для створення знімка дотримуйтесь наступної інструкції:

  • розблокуйте телефон;
  • виберіть файл, з якого необхідно зробити скрін;
  • опустити шторку повідомлень свайпом;
  • натисніть на пункт «Screenshot».

Як і у випадку з фото за допомогою гарячих кнопок, повідомлення про виконання скрина відразу спливе на екрані пристрою.

Як робити скрін голосом через Google Assistant

Цей варіант передбачає виконання скріншота екрана за допомогою Google Assistant. Щоб це виконати, потрібно:

  • знайдіть файл, з якого необхідно зробити кадр;
  • затисніть та затримайте клавішу «Додому» протягом 3-5 секунд, на дисплеї смартфона спливе віконце помічника Google.

Після лише промовте окей Гугл, зробіть фотографії екрана. При цьому можна буде почути клацання затвора фотокамери або екран блимає білим кольором, сповіщаючи, що зазначений кадр був знятий.

Далі потрібно вручну зробити збереження скрина. У цьому способі фото з екрана не можна зберегти в автоматичному режимі, як і в інших методах.

Як зробити довгий знімок екрана на Samsung Galaxy

Щоб виконати довгий скріншот екрану, дотримуйтесь такої інструкції:

  1. Активуйте цю функцію, зайшовши в Установки>>Розширені опції>>Фото екрана>>Активувати панель інструментів фото дисплея.
  2. Після використовуйте один із наведених вище способів, щоб виконати звичайний кадр за допомогою кнопок або долоні.
  3. Спливе віконце панелі інструментів One UI. Далі натисніть клавішу зі стрілкою вниз, щоб виконати довгий знімок дисплея, який продовжує фотографувати вибраний файл з прокруткою, поки повністю не покриє сторінку.
  4. Натискайте кнопку зі стрілкою вниз, доки сторінка не завершиться.

Програми для створення скріншотів

Виконати звичайний скрін на будь-якій моделі Андроїд не складно, використовуючи вищеописані способи. Але іноді потрібно зроблений кадр відредагувати, а функціоналу телефону не вистачає, тоді можна завантажити спеціальний додаток для цього.

Super Screenshot

Ця програма дозволяє додати кілька опцій до класичної процедури. Спосіб виконання скріншота буде таким самим. Необхідно затиснути клавіші або використовувати рух долонею. Однак після того, як фото було зроблено, користувачеві запропонують ряд функцій, що дозволяють проміняти розмір, розмити деякі елементи знімка, додати будь-який текст.

Програма дає можливість вставляти рукописні позначки, які відмінно підходять, якщо користувач хоче намалювати стрілочку, привертаючи увагу до конкретної частини фото.Після завершення редагування користувачеві пропонуються способи спільного доступу. Додаток безкоштовний, але в ньому є реклама.

Увійдіть в утиліту і натисніть «Запустити захоплення». Після додаток буде працювати фоном і в час, коли виконуватимете скрін, можна побачити інструменти, щоб відредагувати знімок. Якщо вони відсутні, зайдіть вручну до програми з області повідомлень.

Загалом, це непоганий помічник, що дозволяє користувачеві відредагувати та прокоментувати зібрані фотографії. Але що якщо потрібно більше налаштувань?

Screen Master

Крім стандартних режимів, як анотація, обрізка, розмивання, кольорове текстове повідомлення ця програма дає можливість вставляти смайлики та стікери. Після входу в програму випливе плаваюча клавіша. Весь час, коли потрібно виконати скріншот, на неї потрібно просто натиснути.

У цій програмі відмінно реалізований спосіб розмиття, оскільки не потрібно терти телефон рукою. Необхідно вказати ділянку - і вона розмиється. Творці назвали це мозаїкою, це означає, що вказана частина буде пікселована.

Додаткова перевага – це перетягування обраного місця під час його виділення, це полегшує роботу. Що набагато професійніше, ніж застосування пальців для організації нерівномірного ефекту розмиття, тим більше під час презентацій. Є режим масштабування, він зручний на маленьких телефонах.

Touchshot

Тут набагато більше можливостей, на відміну від вищеописаних додатків. Програма дозволяє записувати відео з дисплея, захоплює все, що показується на телефоні.

Під час входу в утиліту існують режими для зняття скринів, відео, редагування фотографій та налаштування.Користувачеві потрібно лише струснути смартфон, щоб зробити необхідний кадр. Існує функція віджета для встановлення ярлика. Під час захоплення необхідної ділянки можна попросити програму прибрати панель функціональних кнопок та рядок стану.

Оскільки програма також проводить запис відео, користувач побачить додаткові режими для встановлення швидкості передачі, кількості кадрів за секунду, запису аудіо, зміни роздільної здатності.

Коли користувач зайде в додаток, то з'явиться спеціальне вікно, що пояснює йому процес, який абсолютно нескладний. За допомогою плаваючої клавіші виконуються всі необхідні маніпуляції.

Знаходиться функція редагування, однак параметри досить обмежені, на відміну від інших програм. Є опція використання штампів (це чотири невеликі картинки, як смайлик і стрілки), малювання пальцями, додавання текстового повідомлення.

Де знайти знімок екрана

Потім, коли знімок був зроблений, його потрібно ще знайти. Усі фотографії з екрана розміщені в розділі «Галерея» або «Мої Файли» у папці з такою самою назвою. Ось як можна побачити зроблені скрини:

  • увійдіть до розділу «Мої Файли»;
  • зайдіть у меню «Storage»;
  • перейдіть до папки «Зображення», потім у «Скріншот».

Якщо з якоїсь причини не можете знайти фотографію на Самсунгу, то, швидше за все, кадри збережені в папці «Knox» або «Приховані».

Якщо нічого не вийшло

Причин, чому на смартфоні не виходить зробити скрін, безліч. Ось найчастіші з них:

  • якщо використовується функція зробити кадр рукою, то необхідно проводити ребром долоні спочатку і до кінця екрана, інакше нічого не вийде;
  • не дочекалися знятого кадру та відпустили клавіші;
  • зламалися клавіші налаштування гучності або «Додому»;
  • користувач користується телефоном іншого виробника (або неоригінальним Самсунгом);
  • на телефоні знаходиться кастомна прошивка.

Потрібно звернути увагу на другий пункт, після затискання клавіш скрина потрібно почекати кілька секунд, доки не з'явиться повідомлення про знімок дисплея. Що щодо неоригінальної прошивки, якщо вона ставилася користувачем, то варто зробити відкат, якщо куплений телефон - віднесіть його в майстерню, тут зможуть допомогти.

Запитання експерту На яких телефонах можна виконати скрін за допомогою долоні?

Цей режим доступний на багатьох телефонах Samsung Галаксі, проте його може не бути у смартфонів бюджетного класу, наприклад, Галаксі А23.Інформацію щодо певного мобільного пристрою можна подивитися в посібнику користувача, меню «Знімок скріншота» Як я дізнаюся, що скрін успішно знято?

Випливе спеціальна іконка зліва зверху дисплея.