Що означає номер зайнятий і що робити

Anonim

З проблемою зайнятості лінії стикалася кожна людина, тому зазвичай ситуація не викликає паніки. Найпоширеніша причина зайнятості конкретного телефонного номера – це розмова абонента по іншій лінії.

1. Людина розмовляє по телефону

Однак слід пам'ятати, що подібний розклад можливий лише за наявності застарілого смартфона або кнопкового телефону. Сучасні девайси оснащені функцією багатоканальності, завдяки чому користувач може отримувати кілька дзвінків одночасно.Під час дзвінка з'являється повідомлення, за допомогою якого власник може відхилити або прийняти дзвінок. Якщо абонент не здійснить жодних дій, то виклик йтиме рівно до того моменту, поки співрозмовник не скине його. За наявності багатоканальності, абонент буде чути в трубці звичні, довгі гудки. Система ніяк не повідомить його про те, що користувач вже з ким то розмовляє.

Також поширений варіант наявності зайнятої лінії – це відключення однієї із SIM-карток під час розмови. Цілком імовірно, що абонент розмовляє по одній сімці, а другий користувач у цей момент дзвонить на тимчасово деактивовану картку.

2. Технічні проблеми на лінії

Практично у кожного мобільного оператора трапляються збої на лінії та різні технічні неполадки. У цій ситуації користувач ніяк не може вплинути на ситуацію, йому залишається тільки дочекатися, поки фахівці вирішать це питання.

У святкові дні ймовірність технічних неполадок суттєво зростає. Практично кожен власник смартфона стикався з подібною проблемою у новорічну ніч, коли люди починають активно дзвонити родичам та друзям, щоби привітати. Дзвінки відбуваються одночасно, тому мережа не витримує подібне навантаження.

У деяких мобільних операторів передбачена функція оповіщення користувача про технічний збій на лінії. Але якщо такого функціоналу немає, то або з'являться короткі гудки, як при зайнятому номері, або дзвінок взагалі буде скинутий. У разі подібної ситуації варто продовжувати дзвонити. Цілком імовірно, що невдовзі користувачеві пощастить, і дзвінок успішно пройде по лінії.

3. Ви у чорному списку

Якщо користувач вже кілька днів намагається додзвонитися до абонента, але він постійно чує записане повідомлення про те, що абонент зайнятий, то, швидше за все, проблема криється в чорному списку.Занесення до чорного списку – це завжди неприємно, але це єдиний спосіб позбутися дзвінків абонента, який з якихось причин неприємний.

Функція чорного списку передбачена як у самих смартфонах, так і в налаштуваннях мобільного оператора. НС є у всіх операторів зв'язку, що діють, тому користувачі можуть підключити її в будь-який момент.

Якщо є підозри на те, що абонент додав номер у чорний список, варто виконати одну з наступних дій:

  • надіслати абоненту звичайне СМС, в якому сповістити його про проблему з додзвоном, перед написанням повідомлення рекомендується включити звіт про доставку;
  • спробувати здійснити дзвінок з іншого номера, якщо лінія не зайнята, отже, абонент, що викликається, дійсно вніс перший контакт у чорний список;
  • використовувати інші способи зв'язку (What'sApp, Viber, Telegram, Skype), у цих додатках є можливість здійснювати аудіо та відеодзвінки.

4. Мобільний інтернет та зайнятість абонента

Сучасні смартфони зручніші та практичніші, адже у них є поділ ліній зв'язку та передачі даних. Але якщо абонент, що викликається, користується застарілою моделлю телефону, то зайнятість номера цілком може пояснюватися активною експлуатацією інтернету.

У цій ситуації рекомендується почекати певний проміжок часу і знову спробувати зателефонувати. Цілком ймовірно, що абонент в курсі відсутності в нього багатоканальної лінії зв'язку, тому він не надовго займатиме мережу серфінгом в інтернеті.

Також можна надіслати абоненту СМС, з проханням передзвонити. Іншого варіанта вирішення цієї проблеми немає.

5. Послуга оператора «Я зайнятий»

Практично у кожного мобільного оператора є перелік послуг, що дозволяють абонентам позбутися великої кількості настирливих дзвінків.До таких зручних функцій входить послуга «Я зайнятий». Цю функцію можна підключити через особистий кабінет на офіційному сайті оператора або за допомогою голосового меню.

Дзвонячий абонент чує короткі гудки і отримує сповіщення про те, що номер зайнятий. При цьому абонент отримує СМС, в якому зазначено хто дзвонив і в який час. Якщо є підозра, що друг чи знайомий використовує примусове відхилення дзвінків, варто написати йому повідомлення з проханням передзвонити.

6. Проблеми з переадресацією

Переадресація – це перенаправлення дзвінків з одного номера на інший. Якщо у користувача неправильно настроєно параметри переадресації або він неправильно провів процедуру підключення, то додзвонитися буде неможливо. Подібна ситуація може стати проблемою, якщо абонент використовує переадресацію з робочою метою.Адже за такого розкладу він втрачатиме нових, потенційних клієнтів. При підключенні послуги переадресації рекомендується одразу перевірити працездатність функції. Для цього слід зателефонувати на номер з різних номерів, не зайвим буде зробити дзвінки з інших міст та країн (якщо це можливо).

Для перевірки налаштувань переадресації, необхідно зайти в налаштування свого смартфона. Варто поцікавитися у свого мобільного оператора, які саме параметри мають бути виставлені, щоб абонент міг активно користуватися цією послугою.

7. Несправність телефону або збій SIM-карти

Якщо численні спроби додзвонитися не увінчалися успіхом, то цілком імовірно, що мобільний девайс абонента просто вийшов з ладу. Є безліч причин, чому це сталося: смартфон вдарився об тверду поверхню під час падіння, був контакт із великою кількістю води, стався механічний вплив іншим предметом.Підсумок цих дій один – телефон припиняє свою роботу і самостійно його реанімувати буває вкрай складно. Якщо абонент, що викликається, вже тривалий період часу залишається недоступним, варто спробувати з'ясувати, в чому причина подібної ситуації. Для цього можна зателефонувати близьким людям чи друзям цієї людини. Цілком імовірно, що вони вже знають про те, що сталося, і можуть допомогти вийти на зв'язок.

Також проблема може перебувати в збоі SIM-картки. Ці дрібні пристрої часто перестають працювати в самий невідповідний момент. Причина може бути у застарілій карті, механічному пошкодженні, збій у параметрах. Слід пам'ятати, що поломка сім-карти може виникнути як у абонента, що викликається, так і у користувача, що телефонує. Якщо не вдається додзвонитися до людини, рекомендується спробувати здійснити дзвінок іншим контактам. Якщо лінія, як і раніше, залишається зайнятою, значить проблема в сім-карті телефонуючого.Потрібно перевірити кожен пункт з перелічених вище, цілком імовірно, що несправність можна усунути самотужки. Якщо проблема не вирішилася, значить, буде потрібно звернення до салону оператора мобільного зв'язку.

Питання експерту Що робити, якщо номер абонента, який викликається, постійно недоступний?

Цілком можливо, що потрібний користувач додав вас до чорного списку. Також проблема може перебувати у підключеній послузі «Я зайнятий». Кожен оператор зв'язку має свої послуги, що дозволяють абонентам позбутися настирливих дзвінків на певний період часу. Рекомендуємо вам надіслати абоненту SMS? з проханням передзвонити або спробувати зв'язатися з людиною за допомогою месенджерів (WhatsApp, Telegram або Viber). Як дізнатися, що абонент додав до чорного списку?

Найочевидніша ознака – неможливість додзвонитися. Дзвінки, що здійснюються у час доби, залишаються без відповіді.Або робот повідомляє про зайняту лінію, або просто йдуть довгі гудки. Також варто спробувати зателефонувати з іншого номера, якщо виклик пройшов, то ваш особистий номер дійсно був внесений до чорного списку. Якщо на телефоні зайнята лінія під час використання інтернету, чи можна самостійно вирішити цю проблему?

Ні, наявність багатоканальної лінії або передбачено виробником смартфона, або ні. У другому випадку користувачу нічого не залишається, окрім як змиритися із ситуацією. Єдине вирішення проблеми - це покупка нового, сучасного девайсу. Як дізнатися, що причина відсутності виклику криється в сім-карті, а не в телефоні?

Найвірніший спосіб перевірити свою теорію – це вставити сім-карту в інший смартфон. Якщо на новому пристрої сім-карта працює без обмежень, значить, поломка криється в попередньому девайсі.