Як міняти шрифт у Ватсапі на Андроїді та писати різними шрифтами

Anonim

Розробники кожного месенджера намагаються виділити свій продукт на тлі конкурентів. Цей інструмент, призначений лише спілкування, стали активно використовуватиме вирішення комерційних рішень. Whatsapp – популярна платформа для листування, підтримки клієнтів, обміну файлами. Програма встановлюється на iOS та Android. У текстовому вікні можна вибирати шрифт, курсив, проводити інше форматування тексту.

Як зробити жирний текст у Вотсап

При формуванні тексту у Ватсапі часто головні тези виділяються жирним шрифтом. Подібним чином у месенджері можна виділити будь-яку кількість символів. Є два способи:

  • Виділення зірочками (). Вони встановлюються спочатку і наприкінці потрібного відрізка. Після обробки у повідомленні зірочки не відображатимуться.

  • Використання вбудованої функції виділення. Потрібно кілька секунд утримувати палець на уривку. На Android з'явиться панель дії, потрібно зробити тап по трьох точках, вибрати «Жирний». На пристрої з операційною системою iOS робиться тап по "Вибрати", зі списку вибирається "Жирний".

Ватсап працює за схожим принципом, як і багато інших месенджерів. Тому з використанням подібної функції не виникає проблем.

Як писати курсивом у Whatsapp

Часто повідомлення пишеться курсивом виділення частини тексту. Зміни вносяться двома способами:

  • Потрібна частина повідомлення виділяється символом підкреслення (_). Як і з жирним текстом, спецсимвол не відображатиметься в одержувача.
  • Виділяється уривок, палець утримується кілька секунд в одному місці. У полі, що з'явилося, вибирається функція «Курсів».

Таким чином можна виділити будь-яку кількість фрагментів.

При виборі цього способу виділення потрібно враховувати, що він найефективніший. Курсив більше відрізнятиметься від основного накреслення на всіх пристроях. Тому його використовують набагато частіше.

Як писати жирним курсивом у Ватсапі

Таким чином форматувати текст можна шляхом почергового використання інструментів. Наприклад, спочатку виділяється необхідний текст, потім затискається палець і вибирається форматування, курсив.

Процедура знову повторюється, але тепер вибирається функція жирного відображення. Подібний стиль можна назвати напівжирним.

Закреслений текст

Писати можна із закресленням тексту. Вибирають цей метод відображення так:

  • потрібний текст оточують символами (~);
  • виділяють фрагмент, затискають палець, у додатковому вікні вибирається режим «Закреслений».

Цей улюблений прийом деяких блогерів використовується для позначення іронічного висловлювання, приховування глибокого сенсу. У комерційному тексті закреслюється ціна, яка була знижена через надання знижок.

Шрифт розробника

У месенджера є шрифт розробника FixedSys. Зазвичай він використовується виділення спеціальних частин повідомлення. Для виклику цієї функції потрібний фрагмент виділяється зворотними лапками (`).

У програмі відсутні інші шрифти. Це виключає ймовірність, що інформація, що відображається, погано читатиметься.

Як збільшити шрифт у Ватсапі

Кожний користувач налаштовує відображення інформації на своєму пристрої. Він автоматично підбирається під роздільну здатність екрана. Зміни вносяться за таким алгоритмом:

  • месенджер запускається;
  • в правому верхньому кутку робиться тап за трьома точками;

  • у додатковому вікні вибирається пункт Налаштування, розділ Чати;

  • знаходимо розділ Розмір шрифту.

Користувачам представлено три можливі варіанти.

У деяких випадках розмір текстової інформації, що відображається, залежить від налаштувань самої операційної системи. Якщо розміру недостатньо, можна спробувати змінити глобальні параметри.

Як змінити колір шрифту у Вотсапі

В мережі зустрічається багато повідомлень, що є можливість змінити колір шрифту в месенджері. Однак, такої функції немає.

Як налаштувати клавіатуру у Ватсапі

Зміна клавіатури передбачає встановлення нової програми з офіційного магазину. У Play Store, Play Market та AppStore кілька десятків варіантів. Вибір проводиться з урахуванням особистих переваг.

Один з найпопулярніших варіантів SwiftKey. Він доступний у магазині Microsoft та інших операційних систем. Вважається найкращою пропозицією через високу стабільність, є безліч різних налаштувань.

Клавіатура, що розглядається, встановлюється кількома виробниками телефонів за замовчуванням. Наприклад, Huawei попередньо встановлює SwiftKey через недоступність продуктів Google та його розширень.

Кілька мільйонів установок протягом останніх кількох років призвели до того, що програма постійно розвивається. Воно адаптується під нові пристрої та версії операційних систем.

На Android при виникненні проблем з офіційним магазином встановити програму можна зі стороннього джерела. Для цього достатньо завантажити apk-файл, відкрити його через браузер (при першій установці з неофіційного магазину потрібно у вікні безпеки вибрати Налаштування та перевести тумблер «Дозволити встановлення з цього джерела» в активне положення).

Для того щоб використовувати стороннє рішення достатньо завантажити програму з офіційного джерела та встановити її. Подальша послідовність дій:

  • відкриваються налаштування операційної системи;
  • вибирається розділ Система, Мови та введення тексту;
  • має бути опція Клавіатура;
  • з доступного списку вибирається відповідне рішення;

Після цього всі програми будуть використовувати сторонню клавіатуру.

Є велика кількість причин, з яких користувачі Android та iOS відмовляються від клавіатур самої операційної системи. Як правило, це пов'язано з недостатньою функціональністю.

Запитання експерту Чому після використання спецсимволів нічого не змінилося?

У деяких випадках під час використання спецсимволів не відбувається форматування тексту. Подібна ситуація спостерігається у разі допущення помилок. Між рядком, який має бути виділено, і, наприклад, зірочкою має бути інших спеціальних символів і відступів.Чи можу я використовувати інші інструменти для форматування повідомлення, що відправляється?.

Ні. На жаль, набір досить обмежений. Це спостерігається практично у всіх месенджерів. Розробники наголошують на тому, що публічні канали повинні більше уваги приділяти самому контенту, а не його оформленню. Якщо вміст корисний, його читатимуть навіть при звичайному структуруванні (абзаци, відступи, списки). Який текст відображається краще, чому перебір жирного курсиву погано позначається на читання повідомлення?

Месенджер використовується для надсилання текстових повідомлень із можливістю додавання різного медійного контенту. Варто враховувати, що жирний шрифт по-різному виглядає на телефоні в режимі економії енергії (на чорному екрані) та комп'ютері. Тому він використовується тільки для виділення фраз та невеликих речень. Інакше все зіллється.Чи є версії програми месенджера з розширеним набором інструментів форматування?

Багато користувачів, які використовують месенджер для вирішення різних комерційних завдань, шукають версії клієнта з розширеним набором інструментів формування тексту. Варто враховувати, що таких офіційних клієнтів немає. При використанні зламаної програми зі сторонніх джерел є ймовірність зниження захисту конфіденційної інформації. При цьому надісланий текст може не проходити валідацію.