Скільки коштує підписка на Яндекс.Музику та як сплатити

Anonim
Сьогодні багато музикантів скаржаться, що на просторах російського інтернету активно розвивається піратство, завдяки якому користувачі можуть безкоштовно слухати і використовувати у своїх цілях музику, за яку правовласники не отримують ні копійки. За кордоном вже давно розвинена тенденція оплати за використовуваний контент, тоді як у РФ вона тільки починає з'являтися.

Що таке Яндекс Музика

У 2017-му році соціальні мережі «Однокласники» та «ВКонтакті» ввели обмеження на прослуховування музики в межах тридцяти хвилин на добу.Крім того, без придбання підписки неможливо прослухати альбоми та окремі композиції відомих виконавців. Російські соціальні мережі зробили перший крок до викорінення піратства в Росії.

Однак, на думку більшості користувачів, платний сервіс у ВК та Однокласниках не настільки зручний, щоб платити за нього фіксовану суму на місяць. При цьому в Росії є більш розвинені музичні послуги, які пропонують широкий функціонал за оптимальну вартість. До них входить музичний сервіс під назвою «Яндекс музика».

Російська компанія Yandex оголосила про запуск нового музичного сервісу під назвою «Яндекс музика» у 2010-му році. На той момент проект виглядав не так, як його звикли бачити сьогодні. Інтерфейс сучасної програми для смартфонів був розроблений у 2012-му році.

Мобільний додаток Яндекс музика дозволяє користувачам слухати аудіозаписи та альбоми онлайн, а також здійснює підбір треків за настроєм та дозволяє користувачам зберегти потрібні пісні для подальшого прослуховування без інтернет-підключення.На думку користувачів, можливість прослуховування аудіозаписів у режимі офлайн – це дуже корисна функція, яка необхідна тим, хто не використовує мобільний інтернет або часто пересувається метро.

Де скачати Яндекс Музику

За допомогою встановленого сервісу Яндекс музика користувачі можуть відкривати для себе нові аудіозаписи, використовувати персональні рекомендації та збирати власну колекцію треків, які можна прослуховувати в режимі офлайн.

Мобільний додаток «Яндекс музика» є на смартфонах за підтримки операційної системи Android та IOS. Його можна встановити:

  • на IOS – у магазині додатків App Store;
  • на Android – у магазині програм Google Play.

Крім того, власники мобільних телефонів за підтримки операційної системи Андроїд можуть виконати встановлення музичного сервісу через офіційний сайт компанії Yandex.

Як користуватися Яндекс Музикою

Багато користувачів, які вперше встановили додаток Яндекс музика, не завжди можуть швидко розібратися в налаштуваннях та вкладках мобільного сервісу. Однак для цього необхідно виконати лише низку простих дій.

При початковій установці програми необхідно:

  1. Запустити сервіс «Yandex Music».
  2. Увійти до облікового запису або виконати реєстрацію. Можна використовувати наявний обліковий запис на Яндексі (пошта, гроші, таксі та інші) або зареєстровані облікові записи в соціальних мережах (ВКонтакті, Однокласники та інші).

  3. За бажання пройти тест для визначення музичних уподобань для підбору індивідуальних рекомендацій. Якщо немає часу чи бажання проходити тест, необхідно натиснути кнопку «Пізніше».
  4. Якщо тест був пройдений, необхідно натиснути кнопку «Далі».

  5. Вибрати кілька улюблених виконавців із запропонованого списку.
  6. Клікнути на кнопку «Готово».

  7. У спливаючому вікні з'явиться пропозиція від музичного сервісу, яка полягає в тридцяти днів безкоштовного використання, які дозволяють користувачеві належним чином ознайомитися та оцінити програму для прослуховування та скачування музики.
  8. Клікнути на кнопку «Спробувати безкоштовно».

  9. Після закінчення налаштування мобільного сервісу можна перейти до його використання:
  10. У вкладці під назвою «Головне» можна ознайомитися з новими плей-листами, аудіозаписами, альбомами, артистами та актуальними добірками.

  11. Вкладка під назвою «Рекомендації» необхідна для автоматичного підбору треків, які можуть сподобатися користувачеві, на підставі тесту та прослуханих раніше композицій.

  12. Розділ під назвою «Моя музика» необхідно для збору пісень, які користувач додав до власного плей-листу та завантажити для подальшого прослуховування в офлайн-режимі.

  13. Розділ під назвою «Пошук» призначений для пошуку цікавих аудіозаписів, виконавців та альбомів.
  14. Вкладка «Каталог» передбачає пошук по всьому каталогу музики в додатку.
  15. Вкладка «Моя музика» передбачає пошук виключно за збереженими композиціями.
  16. Пошук здійснюється шляхом введення текстової інформації у спеціальне поле або голосом при натисканні на піктограму у вигляді мікрофона.

  17. При запуску композиції під вкладками з'являється спеціальний плеєр, в який можна перейти, клікнувши рядок, що з'явився.

  18. У розгорнутому вигляді плеєр дозволяє користувачеві ставити трек на паузу, повторно відтворювати його, перемикати композиції, перемішувати їх і ставити на повтор.

  19. Найбільше улюблені треки можна додавати в розділ «Вибране» шляхом натискання кнопки у вигляді серця, розташованої в правому нижньому кутку екрана. Надалі цей трек можна буде побачити у розділі «Музика» у вкладці «Плей-листи». Крім того, на основі треків, що сподобалися, здійснюватиметься підбір рекомендацій.

  20. Для перегляду та здійснення будь-яких дій з композицією, необхідно натиснути кнопку у вигляді трьох точок, розташованих горизонтально.

  21. У меню, що відкрилося, можна завантажити композицію на мобільний телефон, поділитися їй в соціальних мережах, додати в плей-лист, додати в розділ «Вибране», здійснити пошук схожих треків, ознайомитися з текстом аудіозапису, перейти до альбому чи виконавцю треку. Щоб вийти з налаштувань композиції, клацніть на кнопку «Закрити».

  22. Щоб ознайомитися зі списком відтворених композицій, необхідно натиснути кнопку у вигляді списку, яка розташована у правому верхньому кутку екрана.

  23. Розділ під назвою «Історія» дозволяє користувачеві ознайомитися з музичними композиціями, які були прослухані раніше. Щоб закрити вкладку, необхідно натиснути кнопку у вигляді хрестика.

  24. Щоб згорнути віконце плеєра, необхідно клікнути на кнопку у вигляді стрілки вниз.

  25. Щоб перейти в налаштування програми, необхідно натиснути кнопку у вигляді шестерні.

  26. У вкладці «Налаштування» користувач може вибрати режим підключення до Інтернету, змінити тему програми та активувати режим під назвою «Висока якість звуку».

Для чого потрібна платна передплата

Після тридцяти днів безкоштовного використання сервіс почне списувати кошти для оплати передплати з прив'язаної банківської картки або електронного гаманця.У разі скасування підписки, Яндекс музика не списуватиме кошти та переведе користувача на безкоштовний тариф.

При використанні безкоштовного тарифу діє низка обмежень:

  • відсутність можливості встановлення музичних треків на пристрій для подальшого прослуховування в режимі офлайн;
  • низька якість звуку;
  • наявність реклами між композиціями.

Скільки коштує підписка на Яндекс музику

Вартість підписки на Яндекс музику під назвою «Мульті Плюс» складає 299 рублів РФ на місяць.

Умови тарифу

Умови тарифу «Мульті Плюс»:

  1. Підписка на музичний сервіс Яндекс музика оформляється на одного користувача та трьох близьких друзів, які можуть повноцінно використовувати програму з невеликими обмеженнями.
  2. Підписку можна використовувати одночасно на десяти пристроях, у тому числі на ноутбуці, смартфоні, станції та смарт-телебаченні.
  3. Кожен член передплати отримуватиме індивідуальні рекомендації аудіозаписів, фільмів, а також окремі скарбнички для балів Плюсу.

У таблиці представлені поширені питання користувачів, які стосуються підписки на Яндекс музику:

Питання експерту Що входить до тарифу Яндекс Плюс?

Треки в сервісі Яндекс музика, фільми та серіали на Кінопошуку, а також кешбек, який можна використовувати при оплаті покупок, таксі та розваг. Як оформити передплату Яндекс Плюс зі знижкою?

Для цього необхідно перейти на сайти партнерів Яндекса та скористатися промокодами, вказаними на сайтах. Що буде, якщо не платити передплату Яндекс Плюс?

І тут сервіс переводить користувача на безкоштовний тариф.

Як оплачувати передплату

Для оплати передплати Яндекс музика через мобільний пристрій необхідно:

  1. Перейти до профілю.
  2. Клікнути на кнопку у вигляді зображення чоловічка.

  3. Клікнути на кнопку «Оформити передплату».

  4. Вибрати період оплати. При оплаті передплати на місяць її вартість становитиме 229 рублів на місяць. При оплаті підписки на рік вартість дорівнюватиме менше 150 рублів на місяць. Перший місяць використання Плюсу безкоштовно.