Як вибрати SSD диск для комп'ютера і який купити

Anonim
Ще відносно недавно скорочення SSD було синонімом ненадійності, хоч для початку це було не проблемою безпосередньо принципу збереження інформації, а недостатньої досконалості чіпів. Сьогодні можна купити навіть недорогу SSD-карту для ПК або ноутбука, її швидше замінять для апгрейду, ніж у диска закінчиться ресурс.

Як вибрати SSD для комп'ютера

Про явну гідність SSD над будь-якими іншими накопичувачами за швидкістю говорити не потрібно. Окремо необхідно сказати для господарів ноутбуків - для цих людей потрібно як швидкість, так і мінімальне споживання електроенергії, і в цьому випадку SSD знову виграє.Також варто відповісти на питання, який твердотільний накопичувач вибрати, насправді це зробити набагато простіше, ніж може здатися.

Назва Опис Рейтинг
480 Гб ADATA Цей Sata 3 диск розроблений на пам'яті TLC3DNAND, компанія дає на всі свої моделі гарантію 3 роки. З урахуванням стандартного профілю застосування дисків у цьому сегменті, перейматися перевищенням кількості записів/стирання однозначно не потрібно. ★★★★★
512 Гб SILICON POWER Кращий із твердотільних накопичувачів, який може бути гідною заміною жорстким дискам. Модель має майже максимальні для SATA3 інтерфейсу параметри швидкості – 560 Мбіт/с. ★★★★★
480 Гб KINGSTON Накопичувачі пам'яті цієї компанії добре відомі вітчизняним споживачам, вони зарекомендували себе як надійні для своєї ціни. Ця модель значно перевершила «паспортні» характеристики. Виріб відносно старий, але він вже пережив безліч переробок, зокрема у 2021 р. було оновлено контролер пам'яті NAMe. ★★★★★
480 Гб GIGABYTE В дисках цієї компанії знаходяться високоякісні контролери PhisonS11, що за безліччю характеристик випереджають конкурентів від Silicon. Максимальна швидкість запису становить 550 Мбіт/с. ★★★★★
480 Гб MICRON Це відмінний приклад компромісного рішення у своїй ніші. Відносно старий продукт, створений на базі пам'яті 3DTLCNand і чіпі Silicon SM 2258. Цей диск підходить для апгрейду комп'ютера або ноутбука, де до цього стояв HDD вінчестер. ★★★★★
M2 2280 1 Тб APACER Диск, який працює з хмарними сховищами. Встановлено чіп PhisonE13 (як і багато карт нового покоління), протокол Nvme і може працювати без DRAM кешу. Читання та запис відбуваються зі швидкістю 2 500/2 000 Мбіт/с. ★★★★★
M2 2280 1 Тб SAMSUNG Жорсткі диски Samsung є одними з найкращих на ринку у своєму сегменті. Фірма постійно використовує інноваційні технології, щоб підвищити продуктивність та швидкість своєї продукції. Цей накопичувач якраз є результатом цієї роботи. Головне що змінилося в диску - значно збільшили розмір URL-буфера, традиційно найбільш «вразливого місця» багатьох M2 накопичувачів. Це означає, що нині межа «наповненості» змістився і диск довше утримує швидкість читання/перезапису, які близькі до максимальних (3600/3400 Мбіт/с).). ★★★★★
M2 2280 1 Тб TRANSCEND Нові диски цієї компанії за середньої цінової політики показують чудовий набір показників для потужних комп'ютерів. Цей накопичувач на 1 Гб буде найкращим вибором у цій категорії. ★★★★★
M2 2280 1 Тб SPATIUM M 480HS Жорсткий накопичувач на 1 Тб від цієї компанії може підтримувати новий інтерфейс PCIe 4, 1, що дозволило йому істотно збільшити швидкість запису/перезапису – до 7100/5600 Мбіт/сек. ★★★★★
PATRIOT Burst Elite 120 GB Недорогий PCI 4, 0 диск, який забезпечує до 5, 5 мільйонів годин. Накопичувач обладнаний процесором Silicon Type 2267 нового покоління. Також застосовується 3D Нанд технологія. ★★★★★

Рейтинг найкращих виробників ССД дисків дивіться на відео:

480 Гб ADATA

Бюджетний, але в той же час надійний процесор Silicon False SM 2258 XT знаходиться на багатьох дисках ADATA в цій ніші. Він дозволяє забезпечити стабільну швидкість, причому робочі температури контролерів дозволяють відмовитися від охолодження навіть під час підвищеного навантаження. Швидкість читання/перезапису – 569/510 Мбіт/сек. Інтерфейс – MSATA-3. Компанія вказує стандартні для ССД диска цього класу робочі температури – 1-75С°.

Плюси та мінуси Максимальна швидкість, яка відповідає інтерфейсу Сата 3 Сталевий корпус Не виявлено Вартість 7 Швидкість 7 Якість 8 Разом 7.3 Загалом чудовий вибір для потужного комп'ютера, що не часто використовується для ігор.

512 Гб SILICON POWER

Накопичувач відрізняється високою надійністю, дозволяє забезпечити до 2 мільйонів годин роботи, на це додатково вказує гарантійний термін 3 роки. Крім цього, диск захищений від механічних ударів як металевим корпусом, так і програмним забезпеченням Bad Block. Ця програма дає можливість постійно стежити за станом осередків. Архітектура диска має на увазі наявність деякого «запасу» пам'яті, що замінює пошкоджені сегменти, це продовжує час роботи накопичувача.

Плюси і мінуси Швидка робота Стабільно тримає температуру Не виявлено Вартість 7 Швидкість 7 Якість 8 Разом 7.3 Встановлення програми SMART Id дає можливість використовувати комп'ютер або ноутбук як захищений сервер для дому. Програмне забезпечення допомагає шифрувати інформацію для високої безпеки її збереження та передачі.

480 Гб KINGSTON

У цьому випадку застосовується багатошарова 3Д ТЛС пам'ять, її ресурс щорічно знижується приблизно на 3Тб за нормальної експлуатації. При цих характеристиках гарантійного терміну 36 місяців цілком вистачає, щоб не переживати про збереження інформації.

Плюси та мінуси Надійний сталевий корпус Реальна швидкість вище вказаної виробником Недостатня температура для підвищених навантажень Дуже низька швидкість при переповненні буфера Вартість 7 Швидкість 6 Якість 6 Разом 6.3 Компанія вказує швидкість читання/перезапису в межах 510/46 Мбіт/с. Насправді ж, з урахуванням покоління встановленого процесора, користувач отримує +20% під час виконання різних завдань. Але диск має недолік – під час заповнення СЛС буфера швидкість значно знижується, приблизно до 130-160 Мбіт/с.

480 Гб GIGABYTE

В диску встановлена ​​пам'ять Нанд, для роботи застосовується програмне забезпечення ССД Toolbox. У додатку можна стежити за станом буфера, так виходить не допустити зниження швидкості та контролювати дефекти осередків.

Плюси та мінуси Великий ліміт для роботи – 250Тб Висока швидкість роботи У комплектації найчастіше відсутні гвинти для кріплення, однак це буде залежати від конкретної партії Вартість 6 Швидкість 7 Якість 7 Разом 6.7 Гарантія 36 місяців, напрацювання близько 3 мільйонів годин. Корпус легкий та надійний. Зручний диск для комп'ютерів різної продуктивності.

480 Гб MICRON

Компанія вказує хорошу швидкість читання/перезапису – 550/510 Мбіт/с. Ці показники відповідають дійсності під час поетапного алгоритму. Запис невеликих файлів значно знижує швидкість у 2 рази.

Плюси та мінуси Хороші швидкісні показники при послідовному заповненні буфера Доступна вартість Швидкість знижується під час значних обсягів запису Затримка читання під час переповнення буфера Вартість 8 Швидкість 4 Якість 5 Разом 5.7 Потрібно відзначити запис «важких» файлів – під час цієї операції швидкість не більше 250-270 Мбіт/с.

M2 2280 1 TB APACER

Основна перевага NAS пам'яті полягає в її надійності. За рівних показників ці процесори можуть працювати, не вимикаючись, цілий рік не знижуючи продуктивності. Причому користувачам все одно потрібно контролювати стан буфера, щоб швидкість знаходилася на заявленому рівні, але це надійний диск, зручний в експлуатації.

Плюси та мінуси Висока швидкість Температурний режим понад +70С Не виявлено Вартість 7 Швидкість 7 Якість 8 Разом 7.3 Область використання – від комп'ютерів для монтажу відео до домашніх серверів.

M2 2280 1 TB SAMSUNG

У диску встановлений п'яти ядерний процесор Samsung Phoenix. Чіп підтримує технологію NVMe. Як завжди, для накопичувачів цієї ніші застосовується МЛС пам'ять, що витримує велику кількість циклів запису. Компанія дає гарантійний термін 5 років.

Плюси та мінуси Великий розмір буфера Висока продуктивність при збереженні 4К файлів Висока швидкість роботи Невелике зниження швидкості під час переповнення буфера Вартість 7 Швидкість 8 Якість 8 Разом 7.7 У накопичувачі вдало реалізовано програмне забезпечення, воно доступне для безкоштовного завантаження на сайті Самсунг. Програма дає можливість стежити за швидкістю роботи, контролювати пам'ять осередків і приблизно вказує, скільки часу диск можна експлуатувати.

M2 2280 1 TB TRANSCEND

Компанія позиціонує свої диски як продуктивні під час використання відеохостингів. Використовувана пам'ять – 3DTLCNand. Осередки знаходяться під керуванням процесора Silicon SM 2262 EN. Швидкість роботи 3600/3200 Мбіт/сек, при переповненому SLC-буфері, який займає до 15% від вільного місця диска. Але рекомендується залишити близько 25% простору. Після наповнення буфера швидкість знижується до 450-650 Мбіт/с.

Плюси та мінуси Гарантія 5 років Доступна вартість Покращений процесор, який дозволяє знизити падіння продуктивності під час наповнення буфера Диск вимагатиме періодичного охолодження для нормальної роботи Вартість 6 Швидкість 6 Якість 7 Разом 6.3 Загалом, цей диск підходить для встановлення під операційні системи в ігрових комп'ютерах та для покращення низки ноутбуків, які обладнані не такими потужними накопичувачами.

M2 2280 1 Тб SPATIUM M480 HSMSI

Накопичувач має великий ресурс роботи - 750TBW. Під час використання середньої активності можна отримати близько 10 років безперебійної експлуатації (причому гарантійний термін 5 років). Диск обладнаний процесором PhisonE16, який підтримує інтерфейс NVMe 1, 4.

Плюси та мінуси Переповнений буфер практично не вплине на продуктивність накопичувача Висока швидкість роботи Радіатор, який знаходиться в комплекті, є несумісним з певними материнськими платами Вартість 7 Швидкість 7 Якість 8 Разом 7.3 Диск чудово підходить під продуктивні комп'ютери, які розраховані на вирішення складних завдань відеоігри. Але треба врахувати, що накопичувач вимагатиме періодичного охолодження, а кулер для пристрою можна поставити не на всі материнські плати.

PATRIOT Burst Elite 120 Гб

За надійність у цьому накопичувачі «розплатилися» не дуже високими для PCI 4,0 диска цього рівня швидкістю – 3700/3100 Мбіт/с. Цій продуктивності достатньо для домашніх серверів та відеомонтажу.

Плюси та мінуси Висока надійність при використанні 24 години на добу Хороша продуктивність при своєчасному охолодженні Накопичувач дуже сильно перегрівається і потребує охолодження Зниження швидкості під час пакетного запису невеликих файлів Вартість 7 Швидкість 6 Якість 6 Разом функцій WD та Samsung.

Який SSD вибрати

Під час вибору накопичувача необхідно врахувати як рейтинг, так і низку інших моментів:

  1. Швидкість читання/запису. Основні критерії, що визначають вартість продукції. Значні показники будуть потрібні для збереження 4К-файлів.
  2. Необхідний обсяг. Цей параметр вибирається з урахуванням того, як конкретно використовується ПК або ноутбук. Наприклад, якщо потрібно постійно використовувати хмарне сховище, то об'єм 256 Гб можна наповнити лише за годину.
  3. Надійність. Цей показник значно залежатиме від популярності виробника. Причому певні диски мають підвищену надійність, оскільки виготовляються для застосування в екстремальних випадках.
  4. Визначення стандартів. Виробники використовують різні стандарти у процесі виробництва. Їх має підтримувати оборудование.
  5. Відгуки споживачів. Це дозволить визначити, чи відповідають ці характеристики дійсності. Найчастіше бувають випадки, коли диск лише на 70% відповідає параметрам.
  6. Ціна. Багато моделей коштують до 1 тис. рублів. Більш дорогі не підійдуть для домашнього вживання. Найчастіше їх використовують лише у професійних цілях.
  7. Популярність виробника. Наприклад, карти Sony купують нечасто. Це не лідер у галузі виготовлення накопичувачів.

Як вибрати ССД диск дивіться на відео:

Перш ніж вибирати диск, рекомендується його протестувати. Купувати потрібно лише в перевірених магазинах. Це пов'язано з тим, що сьогодні є безліч підробок. Ці накопичувачі не мають необхідної надійності. Причому відрізнити від оригіналу досить складно, оскільки зовнішні відмінності відсутні. Потрібно купувати диск лише з гарантійними зобов'язаннями від виробника.