Як скинути браслет Mi Band 4

Anonim

Браслети Mi band 4 вважаються надійними та довговічними пристроями. З їхньою допомогою можна виконувати масу звичних завдань. Але навіть найдовговічніша техніка може давати збої. У деяких випадках допомагає лише повне оновлення системи та скидання даних.

Навіщо потрібне скидання налаштувань

Коли з'являються помилки в роботі браслета Mi band 4, користувачі насамперед здійснюють повне перезавантаження. Це дозволяє позбавитися незначних збоїв, що не впливають на загальну роботу аксесуара. Якщо перезавантаження не допомогло, і годинник, як і раніше, відмовляються працювати або постійно глючать, значить, слід виконати повне скидання налаштувань.

Апаратний метод потрібен у таких випадках:

  1. Звичайне перезавантаження не допомогло позбутися зависань і збоїв.
  2. При підключенні браслета до смартфона постійно відбувається збій з'єднання. Проблема не вирішується шляхом перезавантаження та оновлення системи.
  3. Занадто часта заміна циферблатів на дисплеї годинника, внаслідок чого з'являється серйозне гальмування та уповільнена реакція аксесуара на команди.
  4. Некоректно виставлені параметри, які негативно впливають на роботу гаджета. У цьому випадку допомагає лише скидання всіх налаштувань до заводського стану.

Також скидання налаштувань може знадобитися за наявності будь-якої неполадки, що впливає на працездатність гаджета.

Слід пам'ятати, що після апаратного скидання браслет повертається до тієї мовної системи, яка була спочатку (китайська чи англійська).

Як зробити скидання за допомогою браслета

Скидання налаштувань дозволяє усунути більшість серйозних програмних збоїв. Процес виглядає так:

  • необхідно свайпнути по дисплею браслета, після чого знайти в меню пункт «Додатково»;
  • далі слід відкрити «Налаштування»;
  • вибрати найнижчий рядок «Скидання налаштувань».

На екрані з'явиться попередження про те, що після скидання користувачеві доведеться знову підключати гаджет до свого смартфона. Також рекомендується заздалегідь створити резервну копію даних або вручну перенести їх на інший носій. Для завершення процедури скидання налаштувань необхідно клікнути на червону галочку.

Одразу після перезавантаження, користувач зможе побачити іконку «Pair First». Вона сигналізує про те, що потрібно знову підключити гаджет до телефону. Як тільки власник браслета підключиться до програми Mi Fit, мова аксесуара автоматично зміниться на російську. Усі наявні дані будуть обнулені. Щоб знову підключити смартфон до гаджета, доведеться спочатку відв'язати його, а потім знову здійснити підключення через пункт «Додати пристрій». У момент прив'язки програма сама запропонує виконати скидання.

Як скинути Xiaomi MI Band 4 через телефон

Якщо виконати Hard Reset через сам браслет неможливо, тоді варто скористатися смартфоном. У даному випадку користувач має більше варіантів і методів скидання. Слід вибирати той, який зручніший і зрозуміліший.

Через Mi Fit

Це найпоширеніший спосіб обнулення браслета Mi band 4.Для процедури знадобиться встановити на свій смартфон офіційну програму від Xiaomi – Mi Fit. Утиліта дозволяє віддалено налаштовувати браслет і мати доступ до базових параметрів. Слід враховувати, що Хард Ресет даним методом передбачає повне відключення гаджета від облікового запису Mi Fit. Тому виконати скидання можна лише в тому випадку, якщо утиліта підключена до телефону.

Інструкція виглядає так:

  1. Необхідно завантажити та відкрити офіційний додаток Mi Fit.
  2. Потім відкрити пункт «Профіль» і вибрати «Mi band 4».
  3. Наприкінці сторінки буде пункт «Вимкнути», потрібно вибрати саме його.

Розробники рекомендують відразу після відключення обов'язково видалити всі дані, отримані за період використання браслета.

Скидання налаштувань на iOS

Власники девайсів від Apple також можуть самостійно виконати скидання настройок на браслеті Мі Бенд 4. Порядок дій досить простий:

  • необхідно знайти, завантажити та встановити офіційний додаток Mi Fit на свій Айфон;
  • потім потрібно увійти в утиліту і запустити процес сполучення пристрою з аксесуаром;
  • в момент підключення з'явиться сповіщення про системну помилку, браслет запропонує виконати апаратне скидання;
  • пользователю достатньо лише підтвердити запуск обнулення параметров.

Завдяки цьому способу можна скинути налаштування на глючному браслеті, навіть якщо під рукою немає пристрою на базі Android. Метод підходить для багаторазового Хард Ресета, але доведеться щоразу заново виконувати підключення.

За допомогою стороннього додатка

Любительські програми часом нічим не поступаються офіційним утилітам. Тому, якщо з якихось причин користувач не може скористатися Mi Fit, варто встановити іншу програму і за її допомогою виконати скидання.

Програма «Діагност» має безліч позитивних відгуків, утиліта була неодноразово перевірена власниками браслетів Mi band 4. Особлива затребуваність цієї програми відзначалася в період виходу аксесуарів Mi band 2, адже у цих браслетів не було вбудованої функції апаратного скидання налаштувань.

Якщо планується виконати Hard Reset за допомогою «Діагноста», необхідно дотримуватися цієї інструкції:

  • в першу чергу, завантажити, встановити та запустити програму;
  • потім дочекатися, поки утиліта виявить браслет;
  • вибрати зі виявленого списку Xiaomi Mi band 4;
  • натиснути на пункт «Відновити заводські налаштування»;
  • підтвердити на трекері виконання даної дії.

Додаток «Діагност» неможливо завантажити в App Store або Google Play. Необхідно знайти через пошукову систему apk-файл із цією програмою. Головне використовувати перевірені ресурси та інтернет-майданчики, інакше великий ризик заразити віруси.

Як виконати скидання Mi Band 4, якщо він завис

Якщо браслет повністю завис, то у користувача зникає доступ до різних функцій. Внаслідок чого він навіть не може зробити перезавантаження або повне скидання налаштувань. Подібне нерідко трапляється, якщо власник аксесуару користується неофіційними програмами та додатками. Саме тому рекомендується качати утиліти з перевірених джерел.

Якщо Mi band 4 повністю завис, необхідно дочекатися, поки пристрій повністю розрядиться. Потім слід підключити його до зарядного пристрою та дочекатися, поки показник акумулятора не дійде до 100%.

Скидання налаштувань не допоможе позбутися зависань, якщо на браслеті була встановлена ​​невідповідна прошивка.

Альтернативні способи скидання налаштувань

Якщо стандартні методи не допомогли, можна скористатися альтернативними варіантами. Є кілька способів:

  1. Повна розрядка акумулятора.
  2. Замикання контактів.
  3. Заморожування пристрою.

У першому випадку необхідно дочекатися, поки браслет повністю витраче весь заряд акумулятора. За відсутності ресурсів для живлення, гаджет може самостійно обнулити всі налаштування. Проблема полягає в тому, що на цих пристроях заряд батареї цілком може вистачати на 15-20 днів і чекати доведеться занадто довго.

Зниження температури призводить до перезавантаження системи та обнулення налаштувань. З браслета потрібно вийняти капсулу і покласти її на 5:00 в холодильник або на пару годин в морозильну камеру. Після чого можна спокійно витягнути деталь годинника і вставити її назад в ремінець.

Підключаємося заново

Відразу після скидання налаштувань необхідно знову підключити браслет до смартфону. Перед початком процедури необхідно переконатися, що пристрій видалено з переліку прив'язаних пристроїв. Інструкція буде наступною:

  • необхідно запустити програму Mi Fit, розташувавши браслет поруч зі смартфоном;
  • потім увійти до Mi-акаунту або скористатися наявним Google-акаунтом;
  • видати додатку всі дозволи, що запитуються;
  • зайти до розділу «Профіль»;
  • потім клікнути «Додати пристрій»;

  • вибрати пункт «Браслет»;
  • після цього потрібно дочекатися, поки аксесуар розпізнає телефон, що знаходиться поблизу;

на дисплеї браслета потрібно буде підтвердити пару.

Браслетом можна починати користуватися відразу після підключення.

Якщо нічого не допомогло

Якщо всі перераховані способи не допомогли вирішити проблему з поганою працездатністю браслета, варто звернутися за допомогою до фахівця. Досвідчений майстер швидко визначить, у чому полягає неполадка, і запропонує кілька варіантів вирішення проблеми.

Перед зверненням до фахівця, варто випробувати всі методи повного скидання налаштувань та відновлення функціоналу браслета Mi band 4.

Питання експерту Чи можна скинути налаштування на браслеті, якщо під рукою немає Андроїд-пристроїв?

Так, ви можете також скористатися будь-яким девайсом від Apple. Достатньо встановити на нього офіційний додаток Mi Fit та спробувати здійснити підключення. Утиліта сама запропонує зробити скидання налаштувань відразу після появи помилки підключення. Чи можна зберегти дані з браслета під час апаратного скидання налаштувань?

Ні, вся інформація автоматично повністю видаляється. Скидання налаштувань призводить браслет до первозданного стану, який був на момент покупки. Рекомендовано зберегти всі важливі дані на іншому носії, щоб не втратити їх. Повторне підключення до облікового запису може допомогти у відновленні даних. Чи безпечні альтернативні способи виконання скидання налаштувань?

Ці методи були перевірені багатьма користувачами браслетів та інших пристроїв від Xiaomi. Застосовувати їх слід з обережністю і тільки в тому випадку, якщо простіші та безпечніші варіанти не спрацювали. Найкраще провести Хард Ресет через офіційний додаток або безпосередньо за допомогою браслета.