Як створити чат у Телеграмі

Anonim

Месенджери дозволяють користувачам безпроблемно підтримувати зв'язок один з одним. Утиліта Телеграм швидко завоював довіру користувачів, за своєю популярністю додаток давно йде нарівні з WhatsApp та Viber. Одна з головних функцій програми – це створення чатів для спілкування з людьми.

Що таке чат в Telegram

Чат в Telegram – це розмова між двома чи більше користувачами. Кожен учасник чату може надсилати повідомлення, ділитися фотографіями, відео та аудіозаписами.Також у чатах є функція надсилання голосових повідомлень, що полегшує процес спілкування. Чат допомагає об'єднати людей зі схожими інтересами. Наявність чату робить робочий процес більш ефективним, адже співробітники можуть обговорювати всі проблеми та питання в режимі реального часу.

Бесіди діляться на дві категорії:

  1. Індивідуальний чат. У ньому знаходяться лише два співрозмовники, які можуть обмінюватися повідомленнями, файлами та голосовими посланнями. Також існує індивідуальний чат з самим собою, куди можна скидати пости, що сподобалися, і повідомлення з важливою інформацією. Доступ до цього чату є тільки у власника смартфона.
  2. Груповий чат. Групова розмова зазвичай складається з кількох осіб (максимальна межа – 30 000 учасників). У такій розмові також можна відповідати конкретній людині, але всі відправлені смс видно кожному учаснику чату. Такі чати зазвичай використовуються для корпоративного спілкування, а також для розмов за інтересами.

Також чати в Телеграмі діляться за принципом безпеки даних:

  1. Стандартний діалог. Це звичайний чат, який має всім необхідним функціоналом. Для захисту особистих даних використовуються базові можливості системи.
  2. Секретний чат. Цей вид чатів став по-справжньому легендарним. Усі повідомлення у ньому захищені спеціальним способом шифрування. СМС не зберігаються на серверах Телеграма або у хмарному функціоналі. Діалог можна прочитати лише отримавши в розпорядження один зі смартфонів учасників розмови. У секретному чаті також налаштовується автовидалення, чат самоочищується в заданий проміжок часу.

Всі види чатів доступні для звичайних користувачів. Для їх використання не потрібно підключення додаткового функціоналу.

Чим відрізняється чат від групи

Деякі користувачі вважають, що груповий чат у Телеграм – це те саме, що й група. Насправді ці функції мають відмінності:

в чат можна додати максимум 30000 учасників для одночасного спілкування, у групах кількість користувачів не обмежена;

  • в чаті всі користувачі пишуть в єдиному діалозі, що відображається на екрані, в групах є один адміністратор, що створює пости, інші користувачі можуть тільки коментувати вже наявні записи;
  • між групою та чатом є візуальні відмінності, увійшовши до групи, користувач насамперед бачить пости, викладені адміністратором або модератором спільноти, у чаті перед користувачем завжди відкриваються всі непрочитані повідомлення.

Як створити чат у Телеграм

Інструкція зі створення чату залежить від того, яка саме розмова потрібна користувачеві. Варто розглянути кожен варіант докладніше.

Звичайний

Створення нового звичайного чату досить проста процедура. Весь процес виглядає так:

  1. Насамперед необхідно зберегти номер співрозмовника у своїй телефонній книзі.
  2. Затем слід перезавантажити програму, щоб у ній оновився список контактів.
  3. Далі необхідно відкрити Телеграм і відкрити перелік усіх діалогів.
  4. У верхньому правому кутку є іконка із зображенням паперу та ручки, слід клікнути на неї.

  5. У вікні потрібно вибрати бажаного співрозмовника і натиснути «Далі».

Користувач не знатиме про створення чату з ним доти, доки не отримає повідомлення. Перелічені дії дозволяють створити новий діалог із будь-яким користувачем, який є у списку контактів.Також можна скористатися пошуком співрозмовника на ім'я користувача, якщо той встановив собі певний користувач.

Груповий

Груповим чатом називають листування між кількома користувачами. Щоб створити новий спільний діалог, необхідно виконати кілька простих дій:

  • відкрити Телеграм на головній сторінці;
  • потім натиснути на три смужки в лівій частині екрана;
  • в меню, що відкрилося, клікнути на пункт «Створити нову групу»;
  • наприкінці додати туди всіх потрібних учасників та натиснути «Далі».

Секретный

Створити секретний чат із співрозмовником досить просто.

Інструкція виглядає так:

  1. Необхідно відкрити Телеграм на головній сторінці з діалогами.
  2. Далі потрібно натиснути на іконку з олівцем, яка знаходиться в нижній частині екрана.

У меню, що відкрилося, необхідно вибрати пункт «Створити секретний чат».

Наприкінці залишається вибрати користувача, з яким буде створено новий діалог.

Інструкції зі створення чатів виглядають однаково як для Android, так і для власників iOS.

Як створити нову групу

Для створення групи в Телеграм потрібно виконати такі дії:

клікнути на три смужки у верхній частині екрана;

далі вибрати пункт «Створити групу»;

Перед активацією групи, користувачеві буде запропоновано додати аватар та бажаних учасників. Достатньо навіть двох осіб, щоб група вважалася активною.

Основні налаштування розмов

У груповому чаті автор бесіди може встановлювати аватар розмови, а також додавати та видаляти учасників. У права адміністратора також входить налаштування приватності чату. Розмова може бути відкритою або приватною, у першому випадку будь-який бажаючий зможе стати учасником чату, перейшовши за спеціальним посиланням. У приватній групі для участі потрібне особисте додавання від адміністратора діалогу.

Як запрошувати інших користувачів

Ручне додавання учасників до чату доступне тільки творцю розмови. Виглядає процес в такий спосіб:

  • необхідно відкрити меню «Налаштування» та вибрати пункт «Додати учасників»;
  • далі потрібно клікнути на тих користувачів, яких потрібно додати;
  • в кінці потрібно підтвердити вибір.

Другий варіант більш простий – запрошення за посиланням. Достатньо надіслати потенційному співрозмовнику посилання на чат, він сам перейде ним і стане одним з учасників. Функція доступна лише у відкритих розмовах.

Як писати повідомлення самому собі

Всі користувачі можуть зберігати повідомлення в особистому чаті. Щоб написати повідомлення самому собі, потрібно виконати кілька дій:

  • виділити повідомлення, яке необхідно зберегти;
  • клікнути на іконку зі стрілочкою у верхній частині екрана;

відкриється меню «Переслати», в ньому потрібно вибрати чат «Вибране» та натиснути «Надіслати».

Доступ до «Обраного» є лише у власника облікового запису. Повідомлення зберігаються в цьому чаті необмежену кількість часу.

Як видалити бесіду

Посібник з видалення розмови в Телеграм виглядає так:

  1. Необхідно клацнути на три точки у верхній частині екрана (значок меню).
  2. У вікні, що відкрилося, вибрати пункт «Видалити чат». Вибір видаляє як листування, а й сам діалог. Якщо потрібно видалити лише повідомлення, тоді необхідно вибрати «Очистити історію».

Функціонал месенджера дозволяє видаляти діалоги не тільки у себе, а й у співрозмовника. Для цього потрібно поставити відповідну галочку у вікні, що підтверджує видалення. Функція зручна тим, хто хоче зберегти приватність своїх даних. Поставити заборону видалення чатів співрозмовником невозможно.

Проблеми при створенні чату

Телеграм не є досконалою системою, тому навіть така проста функція, як створення чату, може супроводжуватися проблемами. Є низка поширених помилок, з якими стикаються користувачі месенджера. Найчастіше проблема вирішується за лічені хвилини.

Питання експерту Не вдається створити секретний чат

Переконайтеся, що співрозмовник погодився на створення секретного чату. Можливо, у нього в налаштуваннях стоїть відмова від подібного функціоналу і він не бажає спілкуватися через приватні чати. Не вдається створити діалог із користувачем, якого немає у списку контактів

Таке можливе лише в тому випадку, якщо співрозмовник вніс вас до чорного списку. Також функція написання повідомлень людям поза списком контактів може бути заблокована на спам. Ймовірно, ви надто часто робили розсилку. Для уточнення питання необхідно написати до служби підтримки Телеграм. Неможливо додати певних користувачів до групового чату.

Перевірте, чи не додали ці користувачі в чорний список. Деякі вважають за краще ставити обмеження в налаштуваннях, тому лише певне коло людей може писати їм і додавати до колективних розмов.